Kategorier

Indvandreroptøjer gavner Fogh og Pia Kjærsgaard

De danske politikere har været på vinterferie, altimens at andre har brugt lejligheden til at brænde biler, skoler, biblioteker og sågar en vuggestue af. 103 brande er det indtil videre blevet til. Det er utilpassede helt unge mennesker med indvandrerbaggrund, der via SMS-kæder hærger vores land, som det vel ikke er set siden krigen. Brandene på vores skoler m.v. er jo i realiteten anslag mod civilsamfundet, selvom mange mere opfatter det som et “socialt problem”, der bedst løses med flere behandlere, socialarbejdere og SSP-konsulenter. Det er en strategi, som politikerne har forsøgt sig med længe, men intet tyder på med nogen særlig effekt. Vold og hærværk er i 00'erne åbenbart blevet en del af virkeligheden i Danmark. Vi skal sikkert bare lære at leve med, at det sker engang imellem, ligesom man fx gør det i Paris.

Søren Pind har '“ for egen regning – præsenteret dele af et meget hårdt oplæg, der går i radikal ny retning. Til brug for de familier, hvor forældre tilsyneladende har opgivet at holde styr på deres børn, foreslår Pind blandt andet elektronisk armlænke, så myndighederne døgnet rundt kan se, hvor de opholder sig. Måske er Pinds initiativer for radikale til, at de er spiselige for et markant flertal af Christiansborg-politikerne og konflikter med menneskerettighedskonventionen. Til gengæld er det et signal til vælgerne om, at han i det mindste forsøger på at nytænke forslag med en konsekvens, som et flertal befolkningen hjemme ved kakkelbordene formentlig sukker efter lige nu. Over for Pinds forslag står jo Enhedslistens helt igennem eftergivende forslag om, at give de unge indvandrere et hus ligesom de autonome har fået ungdomshuset. Ikke engang i indvandrernes egne sociale netværk som fædregruppen kan man se det geniale i at belønne ballademagere.

Sidst Muhammedkrisen hærgede landet, var Naser Khader sammen med Pia Kjærsgaard landets mest populære skikkelser, fordi netop disse to fremstod stærkest som forsvarere af vore demokratiske værdier og derfor blankt afviste ethvert knæfald selv for danske muslimers allermindste krav om at tage afstand fra tegningerne i Jyllands-Posten. Nu søger befolkningen efter politikere, der er ligeså konsekvente overfor de brandstiftere m.v., som delvis forsvarer gerningerne med henvisning til tegningerne af Muhammed.

Det er bemærkelsesværdigt, at Helle Thorning denne gang har været ret hurtige ude i pressen og uden tøven forsvaret avisernes ret til at trykke tegninger og kræve en håndfast indsats af regering mod hærværket, afbrændingerne m.v. Klogt, men er det nok? Socialdemokraterne plejer at tabe voldsomt i meningsmålingerne, når der er ballade med indvandrere, og det er Ritt Bjerregaard uden tvivl også klar over. Hun indkaldte søndag aften til krisemøde på rådhuset og var søndag ude og se på resterne af Tingbjerg skole, men mon ikke mange københavnere undrer sig over, hvorfor Ritt og hendes integrationsborgmester først kommer på banen i dag? Det lugter langt væk af, at hun ikke har villet afbryde vinterferien. Overborgmesteren skal vist være glad for, at der ikke er noget politisk alternativ p.t.

Foreløbig har kun DF udtalt sig positivt om Pinds forslag, mens justitsministeren er mere forsigtig. Venstres politiske ordfører Inger Støjberg lagde søndag afstand til Pinds forslag. Måske en klog beslutning, men hvis afbrændingerne fortsætter, kan Venstre tvinges til at ændre holdning, hvis der i befolkningen opstår forståelse for eller ligefrem krav om mere vidtgående tiltag.

Anders Fogh Rasmussen kører foreløbig den konsekvente linje i TV-Avisen og TV2 Søndag aften: Problemerne skyldes ikke samfundet, men de unge. Samfundet har skabt arbejdspladser og muligheder for de unge indvandrere, som deres forældre eller bedsteforældre aldrig fik, der hvor de kom fra. De unge må forstå, at samfundet vil vise nul tolerance overfor bål og hærværk.

Anders Fogh fremstår lige nu som landsfaderen og selve garanten for at samfundet under nogen omstændigheder vil give indrømmelser til denne i øvrigt meget lille gruppe af “utilpassede indvandrerunge”, som de benævnes. Vælgerne søger lige nu i sikker havn, og oppositionen kan derfor kun være glade for, at valget ligger flere år frem i tiden. Omvendt må det være frustrerende for venstrefløjen i dansk politik blot at se på, at indvandreroptøjer som disse kun skaber to sikre vindere, i hvert fald når det kommer til vælgeropbakning, og det er Pia Kjærsgaard og Anders Fogh.

—————————————————————————————————————

Hvor er oppositionen dog henne i hele denne sag. Er de stadig på ferie?, spørger TV2s kommentator Anders Krab-Johansen i sit blogindlæg – mandag.

Søren Pind retter kanonerne ind og affyrer nu på sin blog en ordentlig bredside af mod politiet: “De, der burde forsvare os, har givet op. De vil hellere drikke te med brandstiftere og uromagere og spørge, hvordan de har det, end sørge for at der er ro og orden i gaderne”. Venstres hemmelige politiske ordfører Inger Støjberg er for engang skyld pludselig kommet i omdrejninger og har evnet at kalde pind’en til orden. Hvorfor bruger Støjberg ikke tiden til at forklare os alle sammen, hvad Venstre vil gøre for at løse problemerne frem for hvad Venstre IKKE vil?

Ser at Dr. Mogensen er nået til nogenlunde samme konklusion som jeg, at indvandreroptøjerne er værst for Socialdemokraternes vælgeropbakning.

Update: Her mandag eftermiddag har jeg gjort mig denne observation: Retsordførerne for VKO og S bruger åbenbart mere tid i medierne på at skælde ud på Søren Pind, fordi han har tilladt sig at kritisere politiet frem for at forholde sig til en hel uges brandattentater. Det er da proportionsforvrængning, der vil noget. Bør den politiske debat ikke handle om, hvad politikerne har tænkt sig at gøre? Eller savner de bare fantasi eller handlekraft? Man får da en mistanke om, at retsordførerne lider af brødnid, fordi Pind render med pressen i dag. Im just making a point!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

39 kommentarer til “Indvandreroptøjer gavner Fogh og Pia Kjærsgaard”

“Anders Fogh fremstår lige nu som landsfaderen”

Synes du virkelig? Indtil videre har han nu ikke just glimret med nogen konstruktive forslag til at få has på denne form for lavintensitetskrig der nu går ind i sit syvende døgn. Man må håbe han tager sig sammen.

Ellers vil det uundgåelige alternativ nok (desværre) være at lokalbefolkningen tager problemerne i deres egen “hånd” så at sige…..

Landsfaderen viste ligesom Ritt ingen vilje til at afbryde sin vinterferie – så mens landet plages af uroligheder, holdt han ferie og gik i teatret. Meget landsfaderligt!

1. Ja – i hvert fald målt på hans optræden i TV denne søndag aften.

3. God pointe! 😉 Men Fogh har større troværdighed end Ritt når det kommer til at være “tough on troublemakers”

Jarl: Så vidt jeg har forstået er udspillet fra Søren Pind ikke lavet for egen regning.

Søren Pinds forslag om fodlænker og forskelsbehandling er overlagt symbolpolitik. Det vil aldrig blive gennemført, men Fogh har lært at han skal have nogen til at overhale Dansk Fjolleparti højre om, hvis ikke Pia skal blive alt for populær.

For at kunne blive betragtet som landsfader, kræver det, at man taler til sin befolkning, og indtil i aften kl. 19 havde Fogh ikke beæret danskerne med så meget som én eneste udtalelse. For mig at se et tydeligt tegn på, at han for det første ikke ved, hvad han skal stille op med de borgerkrigslignende tilstande i Danmark, og for det andet, at han mentalt allerede befinder sig i et internationalt topjob.
Konkret med hensyn til hans udmeldinger her til aften, var jeg overrasket over, at han ikke mente, man kunne tale om en radikalisering af de muslimske miljøer. Det er næsten mod bedre vidende, men han er vel bange for, at situationen vil blive endnu mere anspændt, hvis han fornærmer de sarte muslimske sjæle.
Hvad angår Helle Thorning-Schmidt, var hun, såvidt jeg ved, totalt fraværende fra den offentlige debat indtil fredag aften, hvor hun meldte sig på banen med ét af de typiske “der vil blive slået hårdt ned på urostiftere”-forslag, som Lene Espersen i øvrigt også harcellerer i. Efter min mening forsømte hun en gylden chance for at træde i karakter som handlekraftig og konsekevent politiker ved ikke at melde sig på banen allerede, da urolighederne begyndte.
Til sidst et par korte bemærkninger: De 103 brande var alene antallet i går aften og nat. Forrige nat var antallet 185. Ialt har det vel været en 6-800 brande.
Desuden skriver du, at Naser Khader (…) “blankt afviste ethvert knæfald selv for danske muslimers allermindste krav om at tage afstand fra tegningerne i Jyllands-Posten”. Sandheden er, at Khader selv tog afstand fra Muhammed-tegninger – nemlig dem, Dansk Folkepartis Ungdom tegnede under en privat fest – og opfordrede Anders Fogh til at gøre det samme, hvilket han da også gjorde: http://www.antipsykopat.org/miniBB/index.php?topic=15189.0;prev_next=next

Jeg giver dem ret der siger Anders Fogh har været passiv, måske for passiv til at melde noget ud, men også Jarl der siger at det her gavner Fogh. Et af Foghs varemærker er jo at han er konsekvent overfor ballade, det siger Helle Thorning måske også hun er, men ved magten vil hun jo have brug for Enhedslisten og de Radikale som ikke lyder specielt klare i mælet overfor de ting.

#6

Jeg synes dit angreb på Naser Khader er under lavmålet, han har muligvis været den dårligste partiformand i nyere tid, men det ændrer ikke ved at han tog utvetydigt afstand fra islamisterne efter tegningerne kom i 2005 og forsvarede Jyllandsposten, og må i dag have livvagter efter Ahmed Akkaris ondskabsfulde udtalelser… Jyllandsposten slog dengang et vigtigt slag for satiren og det frie ord. Det var ikke DFU’s sag, det var bare et pinligt optrin til en fest med lidt for meget alkohol, og der er ingen grund til at kalde deres opførsel der for “kamp for ytringsfrihed”. Khader og Fogh tog afstand for der er ingen grund til at danske politikere skal være kendte som nogen der elsker at støde andre. Men de skal have lov til det, og der var jo ingen politianmeldelse af DFU. Kom det tror jeg helt sikkert Khader ville have forsvaret deres ret til det.

Rasmus Kristensen, er det virkelig under lavmålet at gøre opmærksom på, at mens Khader forsvarede Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, så tog han “skarpt afstand” fra DFU og RU’s selvsamme? Hvis ikke man i kongeriget Danmark har ret til at lave karikaturer af profeten Muhammed og alverdens andre personer og ting ved fester, så står verden ikke mere.
Jeg tror, danske toppolitikere ville få meget travlt, hvis de skulle lægge afstand til alle de lyssky ting, der foregår under festlige former rundt omkring i Danmark.
Med udtalelserne gav Khader og Fogh i realiteten deres støtte til opretholdelsen af forbudet mod at tegne en for de fleste mennesker ligegyldig profet og viste dermed, at de ligger under for de truende, krævende og beklagende muslimer i ind- og udland.
I øvrigt havde Khader allerede livvagter, før Akkari kom med sin mere eller mindre alvorlig mente trussel.

5. Indtil videre er det for egen regning – det har Venstres politiske ordfører jo også understreget. Spørgsmålet er om Venstres gruppe siger god for oplægget. Det afhænger nok af hvor mange skoler der brændes af i den kommende tid.

6. Enig i at Fogh ligesom Ritt mfl. er for sent ude.

Mon ikke de fleste politikere på hhv. Christiansborg og Københavns Rådhus har haft en pointe med ikke at gå for tidligt ud?

Ingen kunne jo forudsige omfanget af “bål og hærværk”, så mon ikke de flest politikere har holdt sig tilbage for ikke at puste til ilden? (om man så kan lide den strategi eller ej)

Men skuffende har det været at opleve så få reele forsøg på at gøre noget ved problemerne. Jeg er enig med JanChris i at HTS og LE kun gør sig i politiske platheder og intetsigende “nu-skal-jeg-virke-tough-på-skærmen-udtalelser”. Bvadr!

Men Ritt tager dog førstepladsen, når hun i diverse nyheder i aftes taler for, at det kun er dialog, som er vejen frem. Jo jo, lads os endelig lære nogle flere ballademagare, at bål og hærværk er vejen frem til at få sin vilje.

Ganske som skolelederen fra Tingbjerg (tror jeg det var) sagde: “de unge har jo lært at med disse metoder kan de få et ungdomshus eller hvad det måtte være”.

Sådan! Godt brølt!

Der ser ud til at være konsensus om at Fogh var for længe om at komme ud af busken. Man kan selvfølgelig også notere sig at Fogh startede med at sige det rigtige på TV2, nemlig at volden og hærværket er de unges eget ansvar og at det ikke er samfundets skyld/ansvar.

Men derefter gik der da hat og briller i statsministerens ævlerier. Hele to gange sidder han og fremhæver behovet for lærepladser til de unge, som om det var løsningen på problemet. Det afslørede altså Fogh som blank, helt ude af trit med virkeligheden. For fanden, de unge er fra 10 år og op, totalt uden sociale kompetancer, afstumpede og uden for enhver pædagogisk rækkevidde……og så skal de passificeres med af alle tiltag ‘lærepladser’. Hvilke automekanikere og lokale elektrikere forestiller Fogh sig skal åbne døren for disse nulkompetance børn, der ikke ville kunne udfylde en læreplads så meget som en halv dag?

Foghs tilgang til løsning af problemet var mildest talt surrealistisk. Min kone sagde ‘nu er jeg altså lige ved at skifte kanal, det er simpelthen for pinligt’ og hun har ellers normalt en højere politisk bullshit-tærskel end jeg.

På statsmandsskalaen kan Fogh altså ikke få mere end 03 (gl. skala) – måske den rimelige indledning redder ham et 5-tal; han kom for sent, var uforberedt og kunne tydeligvis ikke det grundlæggende pensum. Der er dømt omeksamen!

Jamen altså – de unge muslimer har da længe før balladen omkring Ungdomshuset kunnet lære hvordan man skal bære sig ad med at stikke til “fjenden”.

Ingen med muslimsk baggrund er ikke-vidende om de metoder deres trosfæller i andre Vantro lande anvender.

Ej heller er de dårligt informeret om hvordan man bærer sig ad i Mellemøsten og i andre Islamiske lande og områder.

At tildele Ungdomshusets unge æren for undervisning af unge muslimer i, hvordan man smider med sten, brænder biler m.m. er overdrevet.

Den Islamiske Umma ved udmærket besked om virkemidler og metoder.

#5 “Søren Pinds forslag om fodlænker og forskelsbehandling er overlagt symbolpolitik. Det vil aldrig blive gennemført”

Tja, DFs protester mod og forslag til opstramning af en vanvittig og uansvarlig indvandringspolitik pre-2001 blev også engang opfattet som symbolpolitik. Det er jo mentalt set så længe siden at vi dårligt i dag kan forstille os det, men så sent som i midt-90erne var der meget få, der kunne forestille sig en markant opstramning på indvandringsområdet.

Sådan er det også med retspolitkken idag, Søren Pinds forslag virker måske outrerede og urealistiske til at begynde med, men virkeligheden kan hurtigt flytte markørerne for hvad der opfattes som politisk outreret eller realistisk.

En bevidst ændring på et politikområde må nødvendigvis starte med at der er mindst én der foreslår ændringen gennemført.

Iøvrigt foreslår Pind GPS-armlænker – ikke fodlænker. Ikke at det gør en principiel forskel!

@ Hugin

Helt enig!

Jeg kan huske sidst, der var nogle større perkeroptøjer og Bertel Haarder skaffede 100 praktik pladser til dem… hvor mange blev brugt?! Jeg husker det som 3-4 af dem. Det var ikke værdigt arbejde og blah blah…

#14

Sorry. Jeg skriver det 100 gange. GPS-armbånd, GPS-armbånd……..

Iøvrigt, tak for at du har mandsmod nok til resultatorienteret nytænkning. Et lys i et politiske mørke.

“”SÆT TANKS IND””

“Farshad Kholghi, skuespiller og forfatter:
– Hvis de brænder biler af, bør man sætte ind med tanks. De unge er så primitive i opdragelse og mentalitet at normale pædagogiske metoder ikke fungerer. De har kun respekt for dem, der slår dem rigtig hårdt, som deres forældre åbenbart gør. De skal vide, hvem der bestemmer her. Hvordan kan 15-årige hade samfundet så meget.
Det skyldes deres opdragelse. Det har intet med ulighed og fattigdom at gøre. Den hårde kerne skal fjernes. Ellers går vi en frygtelig fremtid i møde.”

Jeg véd godt at Kholghi vælger ordene for at sætte tingene i perspektiv, men for fanden hvor er det forfriskende med en lige-ud-af-posen melding. Flere indvandrere/2G’ere/3G’ere med Kholgis indsigt og mod, tak!

GPS armbånd er et udmærket forslag. Forskelsbehandling er ikke. I øvrigt ville det klæde debatten hvis den var lidt mere nuanceret. Selvfølgelig skal man da ikke lave “omvendt hundeopdragelse” og give de unge belønning for balladen.
På den anden side kan ingen vel nægte, at vi har givet knægtene god grund til, at føle sig udenfor og dårligt behandlet – uagtet at de formelt har samme muligheder som andre. Det er ikke skønt at blive råbt ad på gaden, være genstand for andres vrede og foragt mv. De unge mænd med indvandrerbaggrund skal selvfølgelig opføre sig ordentligt. Men når vi taler om at udvise dem uden rettergang osv, så bidrager vi altså selv til balladen.
Acceptér at vi har masser af unge muslimer med arabisk baggrund – og se så at komme videre.

–>> Gunnar Langermark

” Det er ikke skønt at blive råbt ad på gaden, være genstand for andres vrede og foragt mv.”

Hvem råber efter hvem på gaden. Hvem overfalder hvem på gaden. Hvem marcherer på Nørrebro med facistiske slogans på arabisk. Hvem kræver ‘respekt’ for en afdød røverkonge?

Christian. Hids dig ned. Du forstår åbenbart hvordan det er at blive behandlet dårligt.
Mht ham røverkongen som du kalder ham, tror jeg ikke du kender mit synspunkt desangående.
Det er jo netop din meget ensporede opfattelse af “dem” – der gør det umuligt at undslippe din “dom”, hvis man er lidt mørkere i huden – eller klæder sig på en anden måde.
Skal vi ikke bare sige at visse former for adfærd er uacceptabel og så lade være med, at påstå at ALLE indvandrere er sådan, eller ALLE indfødte er sådan?

# Langemark “Det er ikke skønt at blive råbt ad på gaden, være genstand for andres vrede og foragt mv.”

Hvornår har du sidst bevæget dig uden for en dør? Der er ingen etniske danskere der råber efter de omtalte unge; det er da alt for farlig. Tværtimod ser man ofte etniske danskere – især ældre – snige sig langs husmurene for ikke at blive genstand for de unges opmærksomhed (læs: chikane/overfald). Jeg har selv haft rigelig lejlighed til at opservere det i Valby, vi har alle hørt om forholdende i Nivå/Kokkedal der er ingen grund til at tro der er anderledes på Nørrebro, i Gellerup osv.

Med hensyn til foragten, så er den jo en uundgåelig konsekvens af de unge kriminelles aktiviteter; foragten kan ikke trylles væk, ej heller gennem vedvarende moraliserende belæringer fra kulturradikalismens kendisser. Den forsvinder først efter mange år uden anledning til at opretholde foragten.

Hugin. Hvorfor tror du indvandrerdrengene aldrig går alene nogen steder?
Og selv hvis man ikke bliver råbt ad, så bliver man kigget på, frygtet og meget mere.
Jeg er så fuldkommen klar over at der sidder masser af angst for indvandrerdrengene i de fleste danskere. Men det betyder ikke, at det omvendte ikke også er tilfældet. Og nu er det altså sådan at det er “de indfødte” der sætter dagsordenen, så “indvandrerne” bliver let til “de udstødte”. Sådan fungerer det bare.
Bemærk i øvrigt at jeg ikke undskylder nogen. Jeg forsøger at give en forklaring.

—->> Gunnar Langemark

“Det er jo netop din meget ensporede opfattelse af 'œdem' – der gør det umuligt at undslippe din 'œdom', hvis man er lidt mørkere i huden – eller klæder sig på en anden måde.
Skal vi ikke bare sige at visse former for adfærd er uacceptabel og så lade være med, at påstå at ALLE indvandrere er sådan, eller ALLE indfødte er sådan?”

Og hvor siger jeg så at ALLE indvandrere er sådan?

Fra ‘jeres’ side hedder det at ‘indvandrerne’ diskrimineres og at ‘integrationen halter’. Det er den samme mølle igen og igen. Faktuelt kan stort set alle der arbejde vil få et arbejde. Men det er måske ikke det “I” vil – Det er måske mere at danskerne lader sig ‘integrere’ i den muslimske kultur og vaner.

Christian. Jeg opgiver at argumentere med dig. Du er alt for ophidset og skriver det rene vrøvl:

“Fra '˜jeres' side hedder det at '˜indvandrerne' diskrimineres og at '˜integrationen halter'. Det er den samme mølle igen og igen. Faktuelt kan stort set alle der arbejde vil få et arbejde. Men det er måske ikke det 'œI' vil – Det er måske mere at danskerne lader sig '˜integrere' i den muslimske kultur og vaner.”

Jeg genkender overhovedet ikke “min” side i det ævl.

–>>Gunnar Langemark : Rolig nu. Jeg er ikke ophidset. Er du? Som alle kan se længere oppe skriver du at ‘der råbes efter knægtene *sic* ‘ og der at der ‘tales om at udvise uden rettergang’.

Hvad specifikt mener du så med det ?

Godt Christian. Det er jo ikke bare at der råbes. Hvis vi tager Kbh. Så er der jo visitationszonerne hvor politiet – ovenikøbet iflg. visse af politiets egne – behandler dem skidt og kalder dem ting. Så kan man – og det vil også sige de unge mænd med indvandrerbaggrund – læse og høre om hvordan mange mener man bare kan udvise folk administrativt – til trods for, at de er dansk gift og har boet og arbejdet her i landet i årevis. Det er altsammen med til at skabe den stemning af fjendskab og manglende tillid, som også rammer helt almindelige lovlydige mennesker med en anden baggrund end lige dansk.
Det er jo netop når vi er ude i en krise – og fristes til at gribe til lidt for grove midler – at vi skal besinde os. Det skal vi forlange af dem der brænder byen af og begår kriminalitet, men det skal vi også forlange af os selv.
Og så er jeg hverken kulturradikal, pladderhumanist eller venstreorienteret. Og jeg har været ret højlydt støtte af JPs linje i den der tegningesag. Bare for at få det på plads.

Normalt har jeg stor sympati for Søren Pind, men jeg synes det er forkert, at gå efter en navngiven politimand, der ikke kan forsvare sig. Det er ikke stor statsmandskunst…

Men Søren Pind har i øvrigt en stor pointe, når han kritiserer den evige hang til dialog. Dog skal vi vist passe lidt på, at de drakoniske forslag ikke tager overhånd i al ophidselsen. For et par måneder siden var alle politikere klar til at videoovervåge hvert gadehjørne, og indføre visitationszoner i enhver flække. Nu er det så GPS-armbånd til 12-årige og hvad har vi. Ja, vi skal tænke nyt, men det skal stadig være et frit land, ikke.

Og jeg er helt enig i, at der er en god gang brødnid i kritikken af Pind. Frænde er frænde værst.

@Michael: Jeg kunne normalt aldrig drømme om at gå efter en navngiven politimand. Aldrig. Jeg har været chef for brandvæsnet i København – jeg kan stadig huske en mindehøjtidelig med små børn og den ulykkelige mor efter en af de her fantastisk mennesker, som styrtede ned og døde i tjenesten. Nej. Jeg har så stor repsekt for de folk. Men Per Larsen – han politiserer. Han har selv stukket hovedet i løkken ved at kræve at vi politikere i København skulle genoprette et ungdomshus. I den situation må man finde sig i diskussion – og i at man får nogen klaps. Så enkelt er det. Særlig hvis man køber den pointe, at de unge indvandrerbander er inspireret af de autonomes “succes”. Og det tror jeg er tilfældet – langt mere end alt det snak om Muhamedtegninger og alt det der.

#23 “Hugin. Hvorfor tror du indvandrerdrengene aldrig går alene nogen steder?”

Det gør de da også, fuldstændig frit. Når man ofte ser dem i flok er det fordi de er på gaden for at få tiden til at gå, ikke for at bevæge sig fra A til B som os andre. Tidsfordriv glider nu engang nemmere når man er en flok.

“Og selv hvis man ikke bliver råbt ad, så bliver man kigget på, frygtet og meget mere.”

Langemark, nu må du styre dine hallucinationer. Uhh, kigget på og meget mere?? De knægte kræver jo netop at blive frygtet; de kalder det ‘respekt’ men det er det samme.

Jeg har i en periode bevæget mig rundt i København dagligt efter mørkets frembrud. Flokkene af indvandrerdrenge regerer suverænt på gaden, de har intet at frygte, alle etniske danskere undgår dem og indtager en ydmyg attitude hvis de skulle komme inden for synsvidde. Sådan er virkeligheden i København anno 2008. Tro mig ikke; gå selv ud og tjek efter!

“Jeg er så fuldkommen klar over at der sidder masser af angst for indvandrerdrengene i de fleste danskere. Men det betyder ikke, at det omvendte ikke også er tilfældet.”

Det er i korthed en gang ævl. Drengene har intet at frygte fra nogensomhelst og det er de udemærket klar over. Deres store netværk er deres forsikring, selv når de er alene. Vennerne er aldrig længere væk end en SMS. Jeg har selv set hvordan to provokerende indvandrerknægte bliver til 10 truende og råbende indvandrerknægte på mindre end 10 minutter. De ‘indfødte’ – en bedstefar og hans barnebarn – måtte have hjælp af 4 betjente for at undgå tæsk.

“Og nu er det altså sådan at det er 'œde indfødte' der sætter dagsordenen, så 'œindvandrerne' bliver let til 'œde udstødte'. Sådan fungerer det bare.”

Mere verdensfjern snak: Det er da gadens parlament arm-i-arm med mikrofonholder medierne der sætter dagsordenen. Vi almindelige ‘indfødte’ sidder hjemme og ser TV, vasker op, lægger ungerne i seng og svinger os højest op til at poste et par forargede kommentarer på Uriasposten henunder aften.

De sidste 25 år har indvandringen af vanskeligt integrerbare befolkningsgrupper til Danmark suverænt sat dagsordenen; danskerne flest halser konstant efter udviklingen og når aldrig at få overblik over hvad konsekvenserne af indvandringer blev, var eller vil blive.

Sådan er det bare!

Hvis du ønsker at citere Søren Pind, så burde du gå direkte til kilden – f.eks han hjemmeside hvor udtalelsen stammer fra og IKKE blot nøjes med Ritzau som igen har forvansket han udtalelse og klippet den sammen til en helt ny betydning !

Ritzaus version:
“De [politiet] vil hellere drikke te med brandstiftere og uromagere og spørge, hvordan de har det, end sørge for at der er ro og orden i gaderne.”

Og Sørens egne ord:
“Dem der burde forsvare os, har givet op. Folk med Per Larsens holdninger vil øjensynligt hellere drikke te med brandstiftere og uromagere – med Sarkozys ord La Raquaille – og spørge hvordan de har det, end sørge for at der er ro og orden i gaderne. ”

Det er altså ikke hele standen der står for skud, men en navngiven embedsmand, der flere gange har blandet sig i politik, og som klart har vist modvilje mod at løse opgaven.

Hugin: “De sidste 25 år har indvandringen af vanskeligt integrerbare befolkningsgrupper til Danmark suverænt sat dagsordenen; danskerne flest halser konstant efter udviklingen og når aldrig at få overblik over hvad konsekvenserne af indvandringer blev, var eller vil blive.”
Det er så noget vi kan være enige om.

Pind er i vælten, sympatitilkendegivelser og debatindlæg vælter ind på hans blog og e-mail.

Imens undsiges han af sit eget parti og nu skal han angiveligt til ‘kammeratlig samtale’ hos gruppeformanden. Uhadada.

Det sørgelige er at Venstre ikke engang forsøger at forstår Pinds bevæggrunde. At man som engageret politiker må melde klart ud og opfordre til handling når ens land og ens by står i flammer turde være indlysende. At man i sådanne situationer naturligvis har carte blanche fra sit parti til at reagere markant turde være lige så indlysende.

Dog ikke for Venstres ledelse, der beder Pind om at stikke piben ind, holde sig til den opgave han har fået udstukket, passe undenrigsordførerskabet osv. Dermed afslører Venstrefolkene sig som teknokrater snarere end engagerede politikere; de er mere interesseret i at følge protokollen end at agere politisk – og for at vende tilbage til overskriften på debatten; så nej – jeg kan ikke på nogen måde se at indvandreroptøjerne skal kunne komme til at gavne Fogh og Venstre. Dertil har man spillet sig sine kort uklogt af hænde og det eneste der – måske – redder situationen er Pinds mod og konsekvens som en del af cirkus V.

At indvandreroptøjerne gavner Pia er derimod indiskutabelt.

Læg iøvrigt mærke til hvordan ‘Sleek Villy’ er begyndt at skærpe retorikken markant i forhold til såvel Hizb’u’Tahrir, talsmanden for Islamisk Trossamfund som alle der deler opfattelse med dem. Har Villy set lyset eller er han blot nervøs for at de ca 15 procents vælgeropbakning til SF skal fordufte?

Det ender jo med Jarlen må lave et selvstændigt blogindlæg under titlen: “Pind er en færdig mand”

Det vil ikke være med hans gode vilje 😉

Ritzau: “Partiets folketingsgruppe besluttede på et møde tirsdag, at partiets retspolitiske ordfører, Kim Andersen, i stedet skal være “tovholder” på arbejdet, som nu kommer til at foregå i partiets interne retsudvalg.

– Vi har haft en drøftelse af den måde, som det oplæg er blevet håndteret på. Og der er vi blevet enige om, at vi har nogle spilleregler, som vi har vedtaget, og det er blandt andet, at et sådan oplæg skal i folketingsgruppen. Der skal det vedtages, og så kan man bagefter gå ud og melde på det, siger Venstres gruppeformand, Hans Christian Schmidt.”

Venstre snakker protokol; Pind bedriver politik.

Nå, men nu er Pind offentligt blevet degraderet i og med han er frataget opgaven som pennefører på det retspolitiske oplæg. Nu bliver det da endnu vanskeligere for Venstre at få noget positivt ud af affæren.

Pind er helten, enmandshæren der ufortrødent går i aktion når krævet, Venstreledelsen er generalen, der river gradstegnene af helten foran alle de, der sympatiserer med og finder fortrøstning hos den ensomme helt.

Pind er langt fra færdig. Han har netop nu øret hos en stor gruppe af borgeligt-liberale, der i de sidste syv år har manglet repræsentation. Men spillet bliver svært at spille især fra udenrigsordførerposten, for gruppen består af alt fra hardcore isolationister til aktivistiske interventionister. På den indenrigske front skal Pind beholde modet – straffer Venstre ham for hårdt, bliver Venstre straffet.

@JanChris

Undskyld jeg først svarer nu… og måske lod jeg retorikken løbe af mig. Men det kommer an på hvad du mener ordene “tage aftand fra” betyder. For hvis det er et angreb på ytringsfriheden at sige det, kan vi jo ikke diskutere noget længere. Jeg tager tit afstand fra ting, for eksempel Enhedslistens finanspolitik. Det betyder ikke at jeg vil smide Enhedslistens medlemmer i spjældet hvis jeg havde magt til det, og hvis nogen truer dem vil jeg tage afstand fra de trusler.

Senest har Konservative, Socialdemokratiet og Inger Støjberg taget afstand fra Søren Pind på et område. Det betyder altså ikke de tager hans ytringsfrihed fra ham.

Hån, spot og latterliggørelse skal være i orden, og derfor støtter jeg Jyllandspostens 12 tegninger, for det var et slag for ytringsfriheden og satiren. Jeg støtter også Theo van Gogh’s (æret være hans minde) film Submission som tog problemet op med Islams kvindesyn. Hvis I ikke har set den, så led på et fildelingsnetværk og send den videre. Det er muligvis mod loven men Theo kan af gode grunde ikke tjene på den samt at jeg ikke tror nogle TV-stationer tør vise den. Jeg har også læst Ayaan Hirsi Ali’s bog “Jeg Anklager”, som er et anklageskrift mod Islam, meget interessant og velskrevet kritik.

Men hvis man fornærmer andre synes jeg man skal have en grund til det. Ikke sådan at jeg vil krænke andres frihed til at fornærme, men jeg vil have lov at sige jeg ikke synes det er pænt gjort og at jeg ikke synes man behøver gøre noget der skaber ballade. Den hollandske politiker Geert Wilders har sagt han vil lave en film hvor han brænder koranen af, og kommer der trusler mod ham skal jeg nok tage afstand fra dem, men jeg synes stadig det er Enhedslisten-dumt at han gør det. Ligesom med DFU’s sjov på en lejr. Der var ingen grund til det, så derfor synes det er dumt. Desuden er de som ungdomsorganisation af et parti måske kommende folketingsmedlemmer, og jeg bryder mig ikke om at blive ledet af folk der fornærmer andre for sjov. De har lov til det, og får de trusler tager jeg afstand fra dem, men jeg vil have lov at tage afstand og kritisere det. Hvis nogen kalder min søster en luder bliver jeg også vrede på dem. Det var det Fogh og Khader mente tror jeg, deres støtte af Jyllandsposten viste at de står på ytringsfrihedens side.

Tja, om det er Akkari der er skyld i at Khader har livvagter spiller vel ikke den store rolle… hovedsagen er at han har dem, og at hans kritik af Islam har været hovedårsagen til trusler mod ham. Og derfor mener jeg det er under lavmålet at sige Khader laver knæfald for Islam.

Jeg klikkede på dit navn og kan se du stemmer DF. Hvis du vitterligt stadig mener den afstandtagen er et angreb på ytringsfriheden, hvad så med Morten Messerschmidt’s afstandtagen overfor en opera der kunne virke USA-kritisk? Hvad med Pia Kjærsgaards kritik at AFR-filmen? (som faldt til jorden, og det viser ytringsfriheden har det godt). Messerschmidt der krævede en lektor på universitetet fyret fordi han nævnte muligheden for at lade sig inspirere af muslims lovgivning? Ytringsfrihed er også frihed for dem man er rygende uenige med.

—>> Gunnar Langemark: At udvise ikke-danske statsborgere administrativt er jo ikke en daglig fortegelse. Men man bør være opmærksom at vi ikke længere lever i de hyggelige 50’ere. Der er situationer hvor man har behov for denne mulighed. Jeg orker ikke at komme ind på den debat, der har kørt en del i medierne den seneste uge, men hvis du mener at disse bøller sympatiserer eller nærmere føler sig ‘stigmatiseret’ af disse mulige udvisninger, så er den da helt galt.

Omkring visitationszoner – ja, det er uskik. Men igen. Hvordan har den seneste tid udviklet sig på Nørrebro og i de større byer? Knivoverfald næsten hver weekend. Hvordan vil du håndtere de næsten ugentlige overfald på helt tilfædige der er blevet dagligdags.

I øvrigt så var der ildspåsættelser mange andre steder end på Nørrebro og ja det må være frustrende for lovlydige muslimer at se dagligt at der står omtale af overfald begået af indvandrere, omtale af islamisk ekstremisme eller terror begået af islamister. Men det er jo den virkelige verden. Skal nyhederne censures og leveres i en indpakning af Politiken/SVT ?

Lukket for kommentarer.