Kategorier

Oliver færdig i SF

“Oliver” formerly known as Kamal Qureshi mister nu sin sundhedsordførerpost i SF. Det skriver politiken.dk.
Det er svært at se at SFs folketingsgruppe, og Villy Søvndal kunne handle anderledes end at 'kastrere' ham, som de åbenbart har gjort. Spørgsmålet er, om Qureshi i øvrigt genopstiller. Jeg vurderer, at hans tid som politiker allerede nu reelt er omme.

På Christiansborg er der formentlig ingen, der vil savne SF-politikeren, som fuldt fortjent er blevet latterliggjort og hængt ud i pressen, som den griske og anløbne boligudlejer 'Oliver' og den medieliderlige og i øvrigt luddovne Kamel-jeg-er-læge-Qureshi.

Personligt ser jeg frem til helt at slippe for at se og høre på SF-politikeren i TV, og kommer til at tænke på Sir Humphrey og Jim Hacker, der kynisk konstaterer i et afsnit af Yes, primeminister, da de ved skæbnens mellemkomst pludselig slipper af med sin besværlige forgænger:

He was a great man. Yes and he we will be sorely missed'¦

Se klippet her på You Tube (Hattip Morten!)

Prøv at hør hvad den tidligere SF-spindoktor Peter Goll har at sige om Kamals comeback-chancer i P1-Søndagsdebatten i øvrigt med Ole Birk Olesen fra 180 grader (Det er allersidst i udsendelsen).

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

18 kommentarer til “Oliver færdig i SF”

2. Brug for ro til at træffe den beslutning, som de reelt håber på, Nemlig at Kamal selv indser, at hans personlige troværdighed er røget så langt ned under gulvbrædderne, at ingen igen tager ham seriøst. Det er slut!

Ad 5:

Well, jeg lavede en hurtig søgning på alle sæsoner mua første sæson på ordet “miss”, men kunne ikke finde noget, der lignede…

Ad Jan og Jarl

Måske er det afsnittet i “Yes, Primeminister” hvor den tidligere præmierminister dør, der tænkes på?
Den tidl. PM har skabt problemer i de foregående afsnit for Hacker ved at ville udgive sine erindringer der er ret uflaterende for den daværende “minister for administrative affairs” som Hacker jo var i de første 3 sæsoner.
Ved meddelelsen om hans død forsøger Hacker at undertrykke sin glæde, og siger til Bernhard og Humphrey at han var “a great man” og han vil blive “sorely missed”.

På trods af de ikke bryder sig om ham, får han en statsbegravelse fordi de gerne vil mødes med lederne af de øvrige nationer England plejer omgang med til uformelle politiske forhandlinger.

Jarl:

Men, hvorfor er det at Kemal er færdig, og ikke bare holder pause fra sine ordførerskaber? Du havde en foregående post, hvor jeg drog den konklussion at han næppe ville blive anklager eller dømt for nogen kriminelle forhold i Oliver-gate. Og den med en forfalsket opgave er jo noget gammelt noget fra hans studietid.

Belastende forhold har da måske betydet at man ikke kan blive partiformand, men de betyder jo ikke automatisk at man er færdig i politik.

Jeg tror desværre at Kamal kan vende tilbage. Og næste gang nogen forsøger at bringe sagen på, er den i de flestes øjne afsluttet, selv om han ikke er blevet afkrævet et svar på, om han virkelig har snydt. Det skulle vel være en smal sag for ham at bevise at han ikke har, men når han ikke har gjort det, må det jo betyde at han har snydt.

10. Stor tak til Morten for klippet på You Tube! Jeg har nu rettet teksten så det passer!

Og tak for jer andre. Det er lidt nørded, men altid sjovt, når vi alle ender med at blive lidt klogere. Og så er klippet jo virkelig et gensyn værd 😉

9. SF-ledelsen er kloge folk. De lader Kamal selv indse – med tiden- at det bliver svært for ikke at sige umuligt at komme tilbage som ordfører m.v. Billedet af en mønsterbrydende indvandrer der tager en uddannelse og vælges til det fine folketing er ødelagt. Det kan da godt være at han kommer tilbage, men SF’erne kan da også godt se at manden er anløben. Hvorfor skulle de dog tage chancen og gøre ham til ordfører igen? Hvorfor ikke give én af de mange unge og flittige MF’ere budet i stedet? Og hvad med vælgerne? Kamal er jo karaktermyrdet. Næste gang han åbner munden og forsøger at spille moralsk og hellig overfor os alle sammen så er det jo den nemmeste sag for ethvert barn at pille ham ned. Han er manden der stjal en opgave for at blive læge og som rendte rundt og kaldte sig selv for Oliver, da han skulle udleje en anden mands lejlighed. Det husker vælgerne – og medierne særligt frokostaviserne-skal nok minde dem om det. Kamal skal for sin egen skyld og sine børn skyld finde sig et godt lægejob og komme hurtigt ud af rampelyset.

@11, Nikolaj: Det tror jeg også nok, at han kan–også selvom hans profil p.t. ikke er attråværdig. Hans position er ikke fantastisk, men i betragtning af, at der kan være 3 år og 9 mdr. til næste valg, er der jo rimelig god tid til først at blive siddende længe og hygge på bageste række og derefter blive rehabiliteret efter god opførsel. Det er vist flere fortilfælde for, også relativt nylige.

Jeg stiller mig gerne op i koret der peger fingre af Oliver og glæder mig til hans snarlige exit fra dansk politik. Men samtidig kan jeg ikke helt forstå de selvsikre attituder overfor at han skulle være væk permanent. Hans forbrydelse er jo næppe værre end hvad Lene Espersen præsterede i sin tidlige karriere, hvor hun fuskede med folkeregisteradresser. Hun var jo også gæst på ekstrabladets forside i juni 98 – med boligfusk til angiveligvis 56.000 kr. om året. Så vi kan måske se frem til at få Oliver som justitsminister engang – det lader til at være en kvalifikation for at få stolen i Justitsministeriet at man kender loven fra – ahem – begge sider???

15. Det handler ikke om det retslige her. Kamal Q. bliver formentlig ikke dømt for nogetsomhelst.

Det er mandens karakter, der er ødelagt. Du kan ikke rende rundt og føre dig troværdigt frem som en helgen, hvis alle er enige om, at du er en kæmpehykler. Det er SFs raison d’etre at være bedre end alle os andre.

SFs folketingsgruppe vil naturligvis undgå at fremstå som skarpretterne, der dømmer en udømt person, men de har indledt en proces, som jeg ikke kan se ender med andet, end at Kamal Q forbliver menigt medlem af SF omend med bristede karrieremuligheder.

Men vi SKAL ikke være enige om vurderingen. Vi må vente og se. Jeg vil da næremst håbe, at SF reinstallerer ham. Både denne blog og GRoft sagt panelet på Berlingske vil da slikke sig om munden over gensynet med Qureshi. Ikke sandt Peter? 😀

16.Jarl Cordua

jamen sørme også af hensyn til evt. patienter der ville have udsigt til at blive diagnosticerede og behandlet af Kamal.

For hans excit fra politik ville vel betyde goddaw til lægegerningen .

Og hvor vil han gøre mindst skade ?

Lukket for kommentarer.