Kategorier

Rygter: Fogh får opfordring om Nato-generalsekretærposten i dag eller torsdag

I følge vedholdende rygter, der stammer fra statsministeriet, så skulle spillet om Nato-generalsekretærposten være overstået med det ventede resultat, at Anders Fogh Rasmussen får posten. Han ventes derfor at blive officielt opfordret til at søge stillingen enten i dag eller i morgen i forbindelse med NATO-udenrigsministerrådsmødet i Bruxelles.

At tyrkerne skulle stille sig på bagbenene i forhold til Foghs kandidatur, som DR Nyheder berettede om i går ses alene som, at Tyrkiet forsøger at udnytte en forhandlingsmulighed for at opnå andre ting.

I øvrigt siger de samme rygter, at Claus Hjort Frederiksen – som Berlingske skrev forrige søndag – står til at overtage finansministerposten efter Lars Løkke Rasmussen, som så bliver statsminister.

Der bliver derfor i første omgang kun tale om en mindre regeringsrokade.

Søndagsavisen.dk skriver, at Fogh har bedt ministrene om at holde deres kalendre ryddet i dag. Det ser avisen, som yderligere et tegn på at noget interessant kunne være under opsejling.

Hvorfor skulle det i øvrigt ske nu?

En sædvanligvis ret velunderrettet kilde bekræfter i øvrigt til Jarls Blog, at Fogh tidligere og før denne forhandlingsproces om Nato-generalsekretærposten gik i gang, HAR meddelt Nato-systemet herunder de toneangivende medlemslande, at han rent faktisk ønsker jobbet.

I fredags i Weekendavisen indledte Arne Hardis og Hans Mortensen deres artikel om Skattereformforhandlingerne sådan:

“Da Anders Fogh Rasmussen tirsdag havde ordet på mødet i Venstres folketingsgruppe, fik flere medlemmer undervejs en tiltagende fornemmelse af, at han ville slutte af med at meddele sin afgang fra dansk politik. Talen havde testamentarisk karakter, og der blev tilmed plads til noget så uvant som at rose Søren Pind, der havde beskrevet den forestående skattereform som en fuldbyrdelse af Foghs projekt fra 2001. Statsministeren gjorde også i slet skjulte vendinger klart, hvordan han så på arvefølgen i sit parti.
Lars og Kristian havde stået bag et meget flot skatteudspil og vist, at de var et godt team, sagde han. Underforstået: Nuværende finansminister Lars Løkke Rasmussen og skatteminister Kristian Jensen ville være et godt ledelsesteam i fremtiden. Eftersom det ligger klart, at Løkke er kronprins i Venstre, tolkes denne del af de fleste som en formaning om at give god plads til Kristian Jensen, der har en høj stjerne hos Fogh, men ikke indgår i alle Venstrefolks drømme om et nyt lederhold.”

—-
Foghs tale i Venstres Folketingsgruppe ses af mange iagttagere i det politiske miljø som yderligere et tegn på, at statsministeren nu formentlig har holdt sit sidste gruppemøde.

Endelig opfattes statsminister-fruens mange frimodige udmeldinger i formiddagspressen om dit og dat, som endnu et tegn på, at Foghs tid som statsminister er ved at lakke mod enden.

Torsdag eftermiddag: Jeg må nok – selvom at dagen ikke er gået helt endnu – konstatere at rygterne – denne gang – ikke talte sandt. 🙂

Vi har haft en tjekkisk udenrigsminister Karel Schwarzenberg på banen her i eftermiddag i Bruxelles og sige til en gruppe danske journalister dernede, at Fogh “er en meget interessant kandidat”, men det er jo langt fra helt det samme, som rygterne spåede.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

31 kommentarer til “Rygter: Fogh får opfordring om Nato-generalsekretærposten i dag eller torsdag”

Jeg synes, det er latterligt, når det hedder sig – og det er absolut ikke nogen specifik kritik af denne glimrende blog – at Fogh, som et lyn fra en klar himmel, bliver opfordret til at søge stillingen som Nato-generalsekretær. Manden har instrueret den danske Nato-ambassadør, udenrigsministeren og formentlig en lang række andre ledende embedsmænd og ministre om at arbejde for sit kandidatur, han har iværksat en strategiplan i Statsministeriet, han har rejst rundt til en lang række lande i Nato-alliancen etc., så det er absolut ikke nogen tilfældighed, hvis han nu får tilbudt posten.
Ud over, at det vil glæde mig usigeligt, når han endelig har forladt Danmark, kunne jeg dog stadig godt tænke mig at vide, hvad det har kostet de danske skatteydere, at deres statsminister har internationale ambitioner. Når man lægger udgifterne til flyrejserne, hotelopholdene, arbejdstimerne i ministerierne etc. sammen, bliver det vel et pænt tocifret millionbeløb. Læg dertil, at Fogh, som en følge af sine personlige ambitioner, har været fysisk og mentalt fraværende fra dansk politik de sidste to år og dermed har skadet regeringen og sit parti voldsomt, men hvad gør det, når bare han får sit topjob…

2.
Guderne skal vide, at Fogh ikke er min kop te, men hvis Danmark kan få Nato-generalsekretærposten, så er det fint med mig.
Skattebetalerne overlever såmænd nok også de udgifter,der der forbundet med det. Der er trods alt grænser for, hvor små sko man kan gå i.

Og nej. Vist er det ingen tilfældighed. Der er ALDRIG noget, der er tilfældigt i politik.

“At tyrkerne skulle stille sig på bagbenene i forhold til Foghs kandidatur, som DR Nyheder berettede i går ses alene som at Tyrkiet forsøger at udnytte en forhandlingsmulighed for at opnå andre ting.”

Når man sad og så DR nyhedstimen, virkede det som om de var slemt stolte over deres historie om tyrkernes nej, men det bliver da lettere komisk hvis dine rygter holder.

4. Det er da en god historie.

Men du skal da lige passe, at tyrkerne pludselig havde afgørende betydning i Nato.

De skal da være glade for at de i det hele taget er med!

“De skal da være glade for at de i det hele taget er med!”

Der er vist nogen der har glemt hvor grænserne gik under den Kolde Krig!

😉

Flot gået Jarl. Jeg vil spændt følge med i løbet af dagen og i morgen for endnu en gang at få bekræftet, at hvis det gælder nyheder og rygter om politik er din blog det vigtigeste sted at følge med på…

4. Enig i, at mit indtryk af DR’s historie også var, at de nærmest fryede sig over, at Tyrkiet ville stikke en kæp i hjulet for Fogh. Jeg tror Jarl har ret i, at det er en del af forhandlingerne fra Tyrkiets side til at opnå nået andet.

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2009/03/03/03205043.htm

Foghs NATO-kandidatur i fare
“- Muhammedtegningerne klæber til ham, og hans håndtering af forløbet skader ham. Og det samme gør den danske holdning til ROJ TV, som tyrkerne helst så lukket. Så Tyrkerne siger, at der er gode argumenter imod Anders Fogh, Samtlige NATO-lande skal være enige, før der kan udpeges en ny generalsekretær, siger Jakob Vinde Larsen.”

7. Nu siger en tyrkisk kommentator til DR-Radioavisen kl 12, at han ikke tror på, at Tyrkiet nedlægger veto mod Fogh.

Det skal såmænd nok passe.

@ 6 og Jarl > Ja, og hvor store dele af den amerikanske flåde og luftvåben hænger ud, når der skal “fixes” ting i mellemøsten 🙂

Top news på Jarls Blog…nice! Hvornår opfanger de andre medier den? 180 Grader plejer ellers at være hurtige til at videreformidle her fra. 🙂

@ 10 Til de mange fordele ved at få AFR som generalsekretær i NATO kan føjes, at det måske kan bidrage til højnelsen af danskernes viden om denne organisation og dens medlemmer, herunder Tyrkiets særdeles betydningsfulde bidrag gennem hele alliancens historie. Jeg ville mene, at man som dansker bør vise en vis ydmyghed her. Tyrkerne kan vel med større ret hævde, at vi skal være glade for at få lov til at være med. Lad os håbe, at glæden får ben at gå på i løbet af dagen!

“Tyrkiets særdeles betydningsfulde bidrag gennem hele alliancens historie”

Hvad har de da bidraget med? Invasionen af Cypern? Forfølgelsen af etniske mindretal indenfor egne grænser?

For god ordens skyld, så er det altså et NATO-udenrigsministerrådsmøde, der afholdes torsdag.

Et EU-udenrigsministertopmøde er simpelthen en helt ny international opfindelse, som jeg aldrig har hørt om i hele mit liv. Men sikkert bare en afsmitning fra, at hver gang de elektroniske medier ser mere end to personer samlet i et rum, så udråbes begivenheden til at være et topmøde. 🙂

I øvrigt tror jeg ikke, der sker noget angående Fogh på torsdagens møde – men jeg har taget fejl før 🙂

@ Jarl.
Jeg anser ikke, at du kan kan være skyldig til så meget som en rød sodavand. 🙂
Dit blog-indlæg er meget tydeligt med, at her var tale om rygter.
Læser man tilbage i de etablerede mediers dækning de seneste uger, så er et stort antal Fogh-historier blevet præsenteret som fakta.
Der ligger en hel hovedopgave for et par journaliststuderende i at gennemgå danske mediers Fogh-dækning de seneste par uger. Hvordan en klumme fra Engell om morgenen bliver til et TV-Avis-indslag om regeringsomdannelse om aftenen.
Det hele er et meget interessant studie i moderne “journalistisk”.

25. Det er en super-artikel, som egentlig bekræfter den formodning, der er mange steder. At de store europæiske lande er enige, men at USA mangler at sige endeligt OK. Det forestiller ingen, at de IKKE siger taget i betragtning at Danmark er i forreste række i Afghanistan. Det ville være rent gakgak hvis USA ville lægge sten i vejen for Fogh.

SZ er ikke nogen ligegyldig avis. De må som minimum have en eller anden højtstående embedsmand i det tyske udenrigsministerium eller deslige som kilde for at kunne skrive dette.

Jarl, Svenning Dalgaard sagde her til aften på TV2 News, at der uden tvivl (mine ord) var tale om kilder i den tyske regering og, at artiklens forfatter, Stefan Kornelius, sågar havde gode kontakter til Die Kanzlerin in persona.
Det bliver spændende at se, hvordan Fogh klarer pressens glubske hunde på Tirsdagspressemødet. I øvrigt siges han at være på ferie i Frankrig i øjeblikket. Det undrer mig lidt, for han har vist også lige været på Barbados, men alt det rejseri kræver selvfølgelig sin mand.

27. Kanon-info. Tak for det 🙂

Hele Christiansborg venter bare på at finde en afklaring, som indlysende for alle må komme snart.

Lukket for kommentarer.