Kategorier

Poul Madsen '“ hvor er du dog ulækker'¦

Ekstra Bladet kæmper en håbløs kamp for at forhindre tilbagegangen. Hans Engell røg ud da avisen røg under 100.000 eksemplarer. Karrieremanden i mediebranchen Poul Madsen fik chefjobbet, selvom han ifølge Ekstra Bladets egne folk intet begreb havde om at lave avis. Nu fører han sig frem som stor politisk analytiker alle vegne selvom manden aldrig selv har dækket Christiansborg, men det gør ingen forskel. For et par måneder siden klogede den samme mand sig om Stein Bagger-sagen uden at ane en bønne om erhvervslivet. ( Det er mediebranchens børnehavelogik: Manden er chefredaktør så kan han også bruges som “ekspert” på TV)

Poul Madsens tilgang til det politiske stof er den ret banale: Kan det sælge nogle aviser, så kan han beholde jobbet. I Hans Engells chefredaktørtid var der i det mindste lidt kærlighed og respekt for stoffet. Men det rager den nye avisboss en papand. Så derfor satser avisen benhårdt på varemærket “bilagsservice”, nu hvor man ikke magter at dække egentlig samfundsdebat, der rækker ud over spørgsmål som: Hvem har brugt skatteyderpenge, som de af en eller anden grund ikke har ret til? Her kan alle være med. Og man må sige, at bilagsjournalistisk præger den politiske debat, mere end nogensinde, hvor både såkaldte 'seriøse' morgenaviser og elektroniske medier automatisk går helt i selvsving, hver gang en minister har været på golftur sponsoreret af erhvervslivet.

Det var imidlertid ikke Ekstra Bladet, der i sin tid startede bilagssagerne mod Lars Løkke Rasmussen. Men avisen forsøger alligevel at genstarte kampagner mod Løkke og hans påståede hang til fadbamser. I det hele taget har avisen i årevis forsøgt at tegne et billede af Løkke som fordrukken.

Ekstra Bladet har eksempelvis kørt gamle billeder fra valgkampen 2007 af Løkke, hvor han drak af et ølglas, selvom der kun var cola i det. Alligevel postulerer avisen i undertekster og rubrikker indirekte, at glasset indeholder det ravgule fluidum altså øl. Og naturligvis bringer man billedet igen og igen, selv efter at man har fået kritik herfor andre steder i pressen. Ekstra Bladet er for at sige det ligeud: skideligeglad.

For et par måneder siden kiggede Jan Kjærgaard i sin gamle rodekasse med fem år gamle Søren Pind-bilag automatisk fremsendt i sin tid på ordre fra Pind selv fra Københavns Kommune. De havde imidlertid overvintret i journalistens kontor, og nu stod Kjærgaard til at flytte og overvejede derfor at smide kassen med bilag ud. Han besluttede sig for at kigge lidt i den, og fandt så et bilag med snaps, hvor der også stod Løkkes navn på! Hvilket scoop! Men da Ekstra Bladet jo ikke så godt kunne køre en historie alene på statsministerkandidaten, så måtte man lige køre et par ekstra halvtynde og tudsegamle historier af også fra Pinds bilagsbunke, så man ikke kunne mistænkes for kun at gå efter Løkke.

Lars Løkke kæmper som alle ved en kamp for, at befolkningen med tiden tilgiver, at han i sin fortid har indtaget sin del af de gyldne dråber fra fadølshanerne (Skatteryderfinansierede såvel som selvfinansierede fadøl). Han spiser frugt, så der står ud af ørerne på ham, og senest har den nye statsminister holdt en kedelig og meget 'u-obamask' åbningstale.

Derfor er Ekstra Bladets billede af Lars Løkkes 'fadøls-folkelighed' er ved at gå op i limningen. Det er jo bagsiden, når avisen og andre har skræmt Løkke til at gå i Fogh-mode. For så bliver det også alt andet lige meget kedeligere at være boulevardavis!

Men så tillod Lars Løkke sig alligevel at indtage et glas vin i forbindelse med overdragelsesforretningen i statsministeriet, hvorefter Ekstra Bladet bragte dette foto på forsiden… Det kunne man jo have sagt sig selv.

Det var imidlertid ikke nok for Poul Madsen. Næh for han skrev så ved samme lejlighed en kvalmende selvretfærdig leder, hvor han – helt uden antydning af skam – opfordrede Løkke til bare at være sig selv. Ja han skulle da bare drikke de fadøl han ville og slappe af! Altså bare så længe at han betaler selv!

Mon ikke selv Ekstra Bladets mest underfrankerede læsere gennemskuede Poul Madsens pludselige spejdered om at frede Løkke? Det stiller også spørgsmålet, hvor ubegavede chefredaktøren egentlig tror, at hans egne læsere er?

Andre kan ved at iagttage den kække Madsens på samme tid naive, ikke specielt troværdige og lidt for oversmarte forsøg på at lokke Løkke på glatis – måske føle trang til at trøste sig med Goethes udødelige ord:

Man merkt die Absicht und wird verstimmt.

Som i min danske oversættelse lyder: Helt ærlig Poul Madsen. Hvor ulækker har man egentlig lov at være? Har du slet ingen skam i livet i dit sølle forsøg på at bevare dit velbetalte chef-redaktørjob?

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

18 kommentarer til “Poul Madsen '“ hvor er du dog ulækker'¦”

Jeg kan ikke fatte hvorfor han er i toppen af en avis. Mere principløst menneske skal man lede længe efter.

Fx da Jeppe Kofod sagen raste, var EB hurtige til at skrive hvor stor en skandale han var, og han var færdig i politik, og jeg hørte en debat på P1 mellem ham og Peter Aalbæk Jensen om emnet. Aalbæk kom ind til debatten med at man skulle ikke være for fordømmende, og Poul Madsen gav ham ret og forsvarede Jeppe Kofod, så der nærmest ingen debat blev.

En anden gang hørte jeg han kritiserede DR for at sende en dokumentar om en man der tog til Schweiz for at få foretaget aktiv dødshjælp. Da der så blev spurgt til film der lå på EB’s hjemmeside med mindre pæne ting, “kunne han da ikke tage ansvar for det kunne blive lagt ud af web-medarbejderne midt om natten”.

Og han har gjort meget for at finde Løkke bilag og siger nu at selv samme Løkke skal drikke og være glad for at blive mere populær…

Og så støder det mig et eller andet sted at nogen gør sig kloge på og forarges over andres liv hvad angår sex og druk, når man selv lever af sexannoncer.

Det eneste der er mere rystende end hans udtalelser, at han får taletid i radio og TV som om han var en ekspert.

Men han synes nok baronens seng er rar og god at sove i.

Qvortrup var da langt værre, og det er da kun positivt at der bliver set kritisk også på borgerlige politikkere.
Efter 8 år uden megen kritik af TeflonFogh, har vi jo kun fået 8 år med en rødere politik end under Nyrup.
Bliver Løkke ikke presset vil han jo blot videreføre Foghs nationale og socialistiske revolution.
Det er da kun positivt, jeg ønsker ikke at se politikere som en art overmenneske majestæter der ikke må kritiseres, tværtimod, ser jeg langt hellere at de bliver hængt op på deres beslutninger, handlinger, moral etc.
Og i modsær ´tning til andre aviser, har Ekstrabladet jo netop det positive kendetegn at de er kritiske overfor ALLE magthavere, røde, blå eller grå. Andre aviser tager stilling for deres egne, og det er da uendeligt trist at læse Berlingerens kritikløse kommentarer til VK idag, ligesom det var ufatteligt trist at læse Politikkens kritikløse kommentarer til Nyrup.

Som det lyder om EB på en gammel Monrad & Rislund plade: “På forsiden bytter vi menneske-skæbner for oplagstal”

Og de ER revnende ligeglade.

Angående EB rolle i medieverdenen så husk,

-at Børsen er for dem der ejer Danmark,
-at JP er for dem der bestemme,
-at Berlingeren er for dem der tror de ejer og bestemmer i Danmark
-at Information er for dem der mener at nogle andre burde bestemme,
-at Politikken er for dem der mener det samme som dem der læser Information men ikke helt forstår hvad den skriver,
-at BT er for dem der ikke ved hvem der ejer eller bestemmer i Danmark, men tror at Don Ø har noget med det at gøre,
-at EB er for dem der er ligeglad med hvem der ejer og hvem der bestemmer i Danmark -bare de laver skandaler nok.

EB har forladt dens “gamle” rolle som den lille mands avis, de svages beskyttere mod “systemet” og oppositionsavis mod enhver magthaver, og forsøger sig nu som rendyrket populistisk boulevardpresse. Man længes jo næsten tilbage….

Hej Jarl,

Ikke fordi det gør noget for pointerne i din glimrende blogpost, men Poul Madsen dækkede faktisk Christiansborg for TV2 kortvarigt i begyndelsen af 90’erne, inden han blev chef for stationens Københavnerredaktion. Bare for en god ordens skyld.

Herligt indlæg.

Poul Madsen er irriterende. Senest i går hvor han deltog i debatten på DR2, hvor hans kommentarer til alting mest af alt mindede om noget fra læserbrevene i EB.

Jeg holder meget af at læse Ekstra Bladet, men jeg må være enig i, at Poul Madsen bestemt ikke er den bedste chefredaktør, og hans politiske indsigt kan placeres på et frimærke, der endda er noget midnre end Peter Mogensens. Ja, så hellere Bent Falbert.

6. vanvittig morsom segmenteringsanalyse af mediebranchens kundesegmenter! 🙂

Nu behøver mediehusene ikke at poste millioner i dyr konsulentbistand og markedsanalyser længere.

Kære Jarl
1) Danskerne har aldrig været sure over, hvor mange fadøl Lars Løkke drikker. Så det kan de ikke tilgive ham for. De er derimod sure over, at han ikke kunne betale selv.
2) Det undrer mig at se en liberal skribent forsvare en politikers overforbrug (læs magtmisbrug). Men du er måske liberal a la Fogh?

11. Jeg forsvarer intet overforbrug. Men jeg har proportionssans.

De er næppe sure, men mange af dem har et indtryk af, at der er blevet til vel mange øl. Det er vel fair at sige.

@Jimmi

Alle politikere skal behandles hårdt af en skarp presse ja. Men politikerne er ikke de eneste magthavere. Jeg tror ikke på der findes objektiv journalistik, og analytikere og debattører har bestemt også holdninger og må derfor være klar til verbale hug, ligesom politikerne.

Ekstrabladet skal selvfølgelig lave den journalistik de selv vil, og en toppolitiker og i særdeleshed en statsminister skal man da gå hårdt til, for deres handlinger nede i salen påvirker nogle gange os alle sammen.

Selvfølgelig skal Lars Løkke følge loven, men om han har spist eller drukket for 100 kr mere end de andre, synes jeg betyder uendelig meget mindre end den politik han fører. Nu kalder du ham nationalistik og socialistisk, se det er den slags ting jeg gerne ser en kraftig boring i, hvad sker der med samfundet? Virker lovene? Og som liberal tænker jeg ofte om der var ting der ville virke bedre hvis politikerne holdt grabberne væk. Du kan helt sikkert også finde politiske ting der burde på dagsordenen.

EB skal endelig skrive det om Løkke de vil, så længe der ikke er injurier. Og de har valgt at grave i hans fortid for at finde situationer hvor han har drukket til møder. Nyheder EB må mene er vigtige at få ud. Så bliver Løkke statsminister og holder en kedelig åbningstale. Så siger Poul Madsen: “Kunne vi dog ikke godt se ham drikke nogle fadøl og være sjove Lars?”

JA tro på det Poul, så du kan skrive endnu mere om hvor fordrukken han er.

Hehe, så fik jeg set debatten fra i torsdags. Tænk at det er alle mennesker er Anita Bay Bundegaard der skal give udtryk for min mening til Poul Madsen. Synes Rune Lykkeberg har skarpe iagttagelser.

“Og det er jo også det, det nødvendigvis må handle om for et avishus: at tjene penge.”

Men vel ikke kun det ?

Og da f.eks. ikke for en idealist der starter sit eget medie ud fra smukke motiver, i bare væmmelse over andre mediers hykleri 🙂
Hvis nogen kan finde eksempler på en sådan.

Well, jeg er stort set holdt op med at komme på EB-web, fordi den er så uoverskuelig og eventuelle nyheder er begravet i kendis-pseudo-nyheder. Man må så håbe for dem, at det trækker en anden eller to til i stedet for mig.

Lukket for kommentarer.