Kategorier

Præsidentvalget i Odense

Boye mod Boye. Alt tyder på comeback til socialdemokraten Anker Boye i Odenses borgmesterstol.
Læs min analyse af det odenseanske kommunalvalg i dagbladet Information.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

15 kommentarer til “Præsidentvalget i Odense”

Nej, men du bruger trods alt ca. en 1/3 af din analyse på LO-alliancen. Set med de briller er der (måske?) en meget mere spændende historie i det Nordsjællandske. Uffe Thorndahl har jo tidligere fået sagerne til at rulle.

100.000 i valgkampstøtte i Hørsholm.

http://jp.dk/indland/indland_politik/article1872659.ece

Så gerne en analyse af det opgør der udspiller sig deroppe. Opfordringen er hermed givet videre. Tak for en god blog.

3. Ja selvfølgelig har jeg brugt plads på LO-aftalen. Det har jo været den eneste sag fra Odense, der har været kørt i de nationale medier.

Opgaven gik ud på at beskrive den odenseanske valgkamp og ikke lokalderbyet i Hørsholm.

Men tak for rosen.

Hej Jarl,

Allerførst, jeg læser din blog ganske ofte. Mest for underholdningens skyld. Jeg betragter dig som værende i underholdningsindustrien.

Denne “analyse” du har begået synes jeg er meget underholdende. Den er vel egentlig lidt på Se og Hør- niveau bare med politik som drivkraft i stedet for smukke og talentfulde mennesker.

Jeg synes at du koncentrerer dig rigtig meget om de to herrers ageren mod hinanden og beskyldninger osv. men hvad er substansen i deres politik? Er det virkeligt at den ene driver lægeklinik og den anden modtager støtte fra LO.

Jarl, pas på du ikke kommer til at koncentrere dig for meget om sladder og fnidder, men mere om substans. Eller bliver du bare én i rækken af ligegyldige “lette” kommentatorer.

Eller afspejler det bare den politiske virkelighed i dagens Danmark?

jeg håber det ikke….

5. Tak for kritik, som efter min mening skyder langt over mål.

Du er da velkommen til at oplyse mig om, hvad der er den store forskel på 2 X Boye rent politisk. Jeg kan ikke få øje på den.

Din kritik er, som jeg ser det præcis ligså letbenet, som du beskylder mig for at være. 🙂

Jeg vil derfor foreslå, at du i fremtiden i stedet graver dig ned og læser alle referaterne fra Odense Byråds møder. Det er saglig og substantiel information, og så behøver du ikke at læse al den lette underholdning her på bloggen 😉

Jarl, jeg er ikke kommentator. Jeg ville egentlig gerne at du kunne fortælle mig forskellen på de to. Men det kan du ikke…

Spørgsmål: Har Information bedt dig om at analysere Odenseansk politik eller har de bedt dig om at analysere hvorledes man bedst rammer hinanden på andre ting end substans.

Jeg tror de har bedt om det første, men at du, givet den politiske situation i Danmark, hurtigt forfalder til at beskrive spin, løgne og latin i stedet for hvad de reelt debaterer i Odense.

Fair nok, og det er der sikkert også flest læsere til.

Hej Jarl

Tak for gode analyser fra Odense og den seneste fra København. Som en der selv lige nu udkæmper en – til tider – drabelig kamp i Ã…rhus håber jeg, at din skarpe pen på et tidspunkt også runder den århusianske valgkamp. Selv om jeg godt ved, at det trods alt er begrænset, hvor meget en blogger kan overskue – selv dig. Især nu, hvor du er blevet opfordret til at læse de – sikkert ganske sindsoprivende referater fra Odense Byråd 🙂

@ Søren HC

Nu bestemmer Jarl naturligvis selv emner på sin blog, men lige præcis valgkampen i Ã…rhus er da den mest kedsommelige i landet.

Den har muligvis en minimal interesse for de radikale, hvor vi for at se om I placeres helt uden for reel indflydelse. Ligeledes kan man gå op i om Venstre trods massiv tilbagegang kan bibeholde sine rådmænd. Men altså bortset fra den slags teknikaliteter der i praksis vist mest er af interesse for de få folk der får deres taburet, så er der jo ikke meget at skrive om.

Der er intet alternativ til Wammens regime, og valgkampen er vel nærmest aflyst.

Det er vist kun kandidater der er om bord hos de radikale der kan finde på at tale om en drabelig valgkamp i Ã…rhus

@ Superman: Jeg er sikker på, at hvis du spørger Venstre her i byen, så er det ret så drabeligt 🙂 Men jo, meget er afgjort på forhånd, det medgiver jeg gerne og derfor skal spændingen findes hos os radikale og andre mere eller mindre spændende kampe i kampen. For eksempel er der stadig mulighed for, at V går så meget tilbage, at de mister den mest interessante rådmandspost og hvad med de lokale SF, som århusianerne efterhånden er ved at finde ud af ikke har meget at gøre med Villy?

Så lidt er der da at hænge hatten på, men jeg medgiver gerne, at det er en lille krog og, at Jarl sikkert også derfor går let og elegant uden om byen i sine analyser. Det havde jeg nok gjort, havde jeg ikke en aktie eller to i “valgkampen”. 🙂

Spændende kamp mellem Boye og Boye, jeg tror dog mest på at Anker vender tilbage, men det må tiden jo vise.

@Søren HC

Hvad sker der for at I i Ã…rhus vil bruge en masse penge på stadion, men det eneste store problem, løbebanen, ikke er nævnt i hvad der skal laves om?

Jeg bor i Struer og regner ikke med den valgkamp får så meget opmærksomhed på landsplan. Men hvad med regionerne? Jeg synes ikke man hører så meget derfra, men er meget spændt på om regionspolitikerne får en straf. I Midtjylland føler jeg mig tvunget til at stemme på en lokal liste, fordi Viborg-Bent vil fjerne alle sygehuse fra Vest og har en uhellig alliance med V og K spidskandidater. Fik et lille grin da der var en reklame for Bent Hansen ude på hovedsiden, inde på nyheden stod der skadedyrsbekæmpelse 😀

Den lille analyse kan du da sagtens være bekendt. Jeg synes den virker meget rammende.

@10, Superman
Det drabelige i den århusianske valgkamp kan næsten kun bestå i personspørgsmål hos to partier.

1) den interne kamp hos de århusianske Radikale, hvor man udover at have den mest upopulære rådmand (Peter Thyssen) har Søren Højlund Carlsen (fra kommentar 9 og 11) og Rabih Azad-Ahmad, der måske godt kunne fratage rådmanden sin byrådstaburet, hvis de Radikale som forventet får to mandater. Situationen bliver naturligvis yderligere tilspidset, hvis partiet kun vinder et mandat.

2) den interne kamp hos det århusianske Venstre. Partiet har i den forgangne valgperiode haft interne problemer, der bl.a. også har medført at byrådsmedlemmer har forladt partiet. Da Louise Gade trak sig, virkede det ikke som om, at der var etableret en klar arvefølge. Siden da har kampen stået mellem Gert Bjerregaard, Bünyamin Simsek og Laura Hay. Det har bl.a. givet sig udtryk i, at Venstre hellere vil profilere sig som “hold” end som borgmesterkandidats-parti. Hvis Bjerregaard taber Børn- og Unge-magistraten for Venstre kan valgnatten godt gå hen og blive de lange knives nat.

Derudover er der en lang række langt mindre drabelige spørgsmål:

Antallet af personlige stemmer til Wammen – slår han Louise Gades total fra sidste gang? Det er sådant et spørgsmål medierne elsker at dække, fordi det ikke kræver et gram af selvstændig tankevirksomhed.

Antallet af stemmer til Socialdemokratiets nr. 2, Jacob B. Johansen (der som politisk ordfører ved sidste valg kun fik 390 stemmer), fordi det kan blive afgørende for hvordan arvefølgen indenfor Socialdemokratiet former sig.

Konstituerer de Konservative sig med ABFØ eller med VO? Tilsyneladende dominerer de personlige ambitioner hos partiets spidskandidat den ideologiske baggrund, så det kunne være en spændende udvikling at holde øje med på valgaftenen og de følgende dage.

Lukket for kommentarer.