Kategorier

Sjælden dum fodfejl af SF

SF vil gerne gøre sig til overfor vælgerne som regeringsdueligt parti. Det betyder, at de mere skingre forslag fra folkesocialisterne for længst er puttet i mølpose af Villy Søvndal og hans spinfolk. Men ikke helt.

SFs retspolitiske ordfører Karina Lorentzen, der ikke er helt ueffen til at rende medierne på dørene med venstrepopulistiske forslag, har længe forfægtet den idé, at svensk politik skulle hjælpe kollgerne i Danmark med at løse deres opgaver under klimatopmødet. Det kan i øvrigt undre, at SF kræver udenlandsk politik her til landet, når netop modargumentet (udenlandsk politi skal IKKE operere i Danmark) i sin tid var et af slagnumrene for at indføre EU-retsforbeholdet. SF må siges at have flyttet sig gevaldigt siden Nej-afstemningen i 1992.

Politiet har flere gange afvist SFs forslag med den ret enkle begrundelse, at man ser sig udmærket i stand til at løse opgaven.

Men det slår ikke SFs retspolitiske ordfører. Hun insisterer på at vide bedre end politiet. Hvis ikke dansk politi henter hjælp hos kollegerne i Sverige, og det går galt under topmødet, så skal det have konsekvenser for rigpolitichefen, lyder truslen fra Karina Lorenzen.

For engang skyld er klarsynet større hos socialdemokraterne, som afviser SFs forslag som 'uklogt'. Nu skal politiet have arbejdsro, mener S-retsordfører Karen Hækkerup.

Villy! Din retsordfører går og truer det offentlige personale mens de er i gang med at løse opgaven? Hvordan ville SF have reageret, hvis det var folkeskolelærere, pædagoger eller sundhedspersonale, hun havde truet på deres brød, alt imens de udførte deres opgaver?

Svaret giver sig selv: Villy Søvndal bør kalde sin retsordfører til orden og sikre sig, at Lorenzen ikke begår flere dumme fodfejl af samme type.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

14 kommentarer til “Sjælden dum fodfejl af SF”

Du har ikke fået med at Karina Lorentzen reagerer på nyheden om at danske politifolk er kaldt på 16 timers vagter de to uger klimamødet varer. Og at dette kunne være undgået, da svensk politi har tilbudt deres assistance.

Karin Larsen er bare ved at varme op til at klimaterroristerne med base på Christiania og Dortheavej skal ud og have bål i gaden. Så er det vigtigt at politiet har hænderne fulde med diverse redegørelser til vennerne på borgen.

SF-Ø har også med næb og kløer kæmpet mod lømmelpakken fordi vi har så “gode” erfaringer med utilpassede unge som brænder bydele ned ikke retsforfølges – og det vil være synd hvis vi skal ændre på det. Det er jo i dansk optik en demokratisk rettighed ikke at følge politiets anvisninger – vi er jo alle autoriteter.

SF har stadig sympatien hvor den altid har været, de har bare fået et pænt omslag.

Som den omtalte retsordfører fra SF vil jeg starte med at takke for opmærksomheden og i øvrigt starte med at slå fast, at SF naturligvis bakker de mange betjente op, der i den kommende tid skal tage vare på både klimatopmøde og resten af Danmark. Jeg håber inderligt, at det kommer til at foregå smertefrit, så hele verden kan få en god oplevelse og ikke mindst aftale.
Når det så er sagt, så ved jeg jo ikke, hvor bloggeren bor. Men jeg er f.eks. fra Jylland og et af de steder, hvor man ikke engang under helt almindelige omstændigheder kan tromme 5-6 politibiler sammen, når det brænder på. Under klmiatopmødet er alt endnu tyndere besat end ellers og det betyder en benhård prioritering fra politiets side. Jeg er selvfølgelig indstillet på, at politiet er nødsaget til at prioritere – men 600 svenske betjente svarer til det samlede antal ansatte i min politikreds og det kunne gøre en forskel under topmødet. 600 betjente kunne også gøre en forskel i en vagtplan, hvor betjente arbejder 16 timer i træk og skal have dispensation fra Arbejdstilsynet.
Det eneste SF og jeg ønsker mig er, at borgerne får den bedst mulige politibetjening og at vi har glade og friske betjente på arbejde – forhold som politireformen har slidt på.
Jeg har svært ved at se, hvorfor man ikke skulle tage imod et godt tilbud fra Sverige – betjentene ligner uddannelsesmæssigt de danske og det samme gør lovgivningen. Men jeg er ikke rigspolitichef og skal ikke træffe polititaktiske beslutninger. Tilgengæld er jeg politiker og skal udstikke, hvilken politibetjening jeg ønsker mig. Så hold nu op med det pjat om at “true” en embedsmand: Dette er en politisk diskussion, hvor vi med rimelighed kan stille krav til mennesker i den lønramme om at træffe de rigtige beslutninger.

Engang imellem hopper Jarls kæde desværre af og “analyse” bliver til simpel Venstre-spin. Fact.

Jarl, du prøver at sammenligne æbler og pærer her. Karina Lorentzen truer jo ikke politifolk, eller det offentlige personale generelt – hvilket da også ville være helt ude i hampen. Der ligges pres på en bestemt person, nemlig Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, hvilket vel heller ikke er komplet urimelig, taget hans position og ansvar, hvis “noget” går galt til klima topmødet, i betragtning?

En mere neutral analyse havde været mere interessant læsning. Det er muligt at politiets foranstaltninger er udmærkede og at alt går gnidningsløst til topmødet. Men det er vel ligeledes muligt, at der er visse potentielle problemer forbundet med politiets planlægning? 16 timers arbejdsdage i 14 dage fx, alt politi fra provinsen trukket til København, med følgende lavere servicering for den resterende danske befolkning, osv.

Tak for en iøvrigt god og sober blog! 🙂

Skulle man ikke undersøge mulighederne for at få kompetent assistance, når nu vi ved at politiet flere gange har kæmpet med enorme afspadserings-pukler efter store arrangementer?
Det virker på mig som om ledelsen i politiet har endog meget svært ved at lytte til deres egne medarbejdere – og det kunne jo være at det ville hjælpe med lidt politisk opmærksomhed på området.

Til Karina Lorentzen m.fl. ovenfor.

Emnet for indlægget er jo ikke om det danske politi bør tage imod tilbudet fra svensk politi, men om det er klogt af ordføreren at blande sig offentligt i politiledelsens operative beslutning.

8. Jarl kommer jo netop ikke med en analyse, hvor han spørger hvorvidt det er klogt at Karina Lorentzen og SF kommer med en kritik af politiets dispositioner. Det eneste der ses i Jarls indlæg er en en harceleren over at kritikken fremkommer overhovedet, samt en højest mærkværdig sammenblanding af at det at kritisere landets højeste politimyndighed er lig at kritisere politifolkene på gulvet, der skal løse den praktiske opgave. Havde det så bare været så vel, at indlægget havde neutralt forsøgt at pille Karina Lorentzens argumenter fra hinanden.

Nuvel, det er Jarls blog og han må da skrive hvad han vil, men jeg må umiddelbart give skriveren af kommentar nummer 5 ret i at kæden lader til at være hoppet af idag.

Angående hele den her debat om at true rigspolitichefen. Tja så vidt jeg har kunnet se går truslen kun på en relativt gratis omgang, hvor der sigers, at HVIS der er begået graverende fejl, så bør det have konsekvenser for Højbjerg. Ja go’daw mand økseskaft, de fleste mennesker, der bestrider et job ved jo godt, at hvis de i varetægten af dette job, begår graverende fejl, så har det konsekvenser – det kan vel næppe komme som nogen rystende nyhed for nogen at dette er tilfældet. I princippet er det sådan set gældende uagtet om man er renovationsarbejder eller rigspolitichef. Lorentzens udmelding er en nem måde at score billige point i hendes segment af vælgerbefolkningen. Det kan man så lide eller lade være, men det er vel næppe noget at tage sådan på vej over. 🙂

Tak til Karina og hendes støtter for kommentarer. Det er jo ikke folk, der tidligere har kommenteret her. Men velkommen til! 😉

Jeg takker også for de pæne ord ord om bloggen, men må blot konstatere at det eneste man IKKE forholder sig til er min kritik af, at SFs ordfører truer rigspolitichefen midt i, at han er ved at løse en kæmpestor opgave. Det flugter dårligt med SFs forsøg på at gøre sig regeringsduelig. Men SF er åbenbart allerede ved at gøre sig klar til en udrensning i embedsmandskorpset inden, at man er kommet til magten.

Det er ufatteligt, at de borgerlige ikke er gået til angreb her. Jeg tænker, at Kim Andersen er gået på weekend eller har for travlt med at fedte sig ud af sine problemer med Ã…rhus Teater 😉

Claes Kastholm Hansen skriver om sagen og Karina Lorentzen i dagens udgave af Berlingske Tidende. Han betegner hendes (og Peter Skaarups) udtalelser som “apoplektiske politikeranfald” og skriver senere: (…)”Jeg kunne ønske mig, at der eksisterede en ordning, hvorefter politikere, der udtaler sig om noget, de ingen forstand har på, og som det ikke er deres opgave at blande sig i, idømmes eksempelvis tre måneders pressekarantæne.”

Samme Kastholm der i en brandert tørrede røv i gardinerne på kontoret og forlangte sex af en kvindelig ansat?

@Jarl

#10

Hvad er problemet i at kritikken kommer nu? Det er først for nylig (i offentligheden i hvert fald) kommet frem at Sverige har givet et tilbud om at sende betjente til Danmark. Det ville da være mere amatøragtigt hvis det blev kritiseret når det hele var overstået og du eller andre ville sikkert beskylde hende for at spille bagklog osv.

Rigspolitichefen skal kunne holde til at modtage kritik – også selvom han har travlt med at holde ro og orden i København. Det er jo stadig ikke for sent at ændre mening og bede om hjælp (eller blot lave en aftale om at man kan ringe til Malmö og de så sender 500 mænd (eller hvad de nu måtte kunne have klar) som er klar i kbh 15 min efter.

Lukket for kommentarer.