Kategorier

Sossernes rørende omsorg for Facebook-mobbeofret

Lige før påskeferien indfinder sig, er Venstre blevet ramt af endnu en Facebook-sag.

En menig medarbejder i Venstres pressetjeneste, Ditte Okman har åbenbart ikke forstået, at hun arbejder for et regeringsbærende politisk parti, hvor der naturligvis er et latent krav om, at man opfører sig ordentligt i al almindelighed. Og dertil kommer, at der er tale om en hamrende uprofessionel opførsel.

Selvfølgelig sviner man IKKE folk til på sin offentlige Facebook-profil i sit sædvanlige frisprog, som man må dyrke med veninderne på et andet tidspunkt.(At frisprog er udbredt også i politik ved alle, der kender til folk som fx. Rahm Emmanuel, Tony Blair og Richard Nixon. Dvs. det er ikke en disciplin, man kan sætte på en højre-venstre-skala…)

I det konkrete tilfælde har V-medarbejderen på sin Facebook-profil noget uelegant hældt sin galde ud over en i øvrigt intetanende kiosk-medarbejder på Christiansborg, som bl.a. omtales som 'psykisk syg' og meget andet ikke specielt sympatisk. Og det på en så markant måde, at hendes arbejdsgivers politiske modstandere har såre let ved effektivt at botanisere overfor pressen m.v. på fordommen om Venstre som partiet, der er ligeglade med de svage herunder psykisk syge.

Sagen er åbenbart blevet så stor, at Socialdemokraterne mener, at det også er noget som statsministeren skal forholde sig til. Således afkræver MF Karen Hækkerup nu statsminister Lars Løkke Rasmussen svar på, hvordan han ser på denne 'optræden' hos Venstres pressemedarbejder (som i spørgsmålet bliver til en spindoktor).

 »Mener statsministeren, at det er acceptabelt, at hans spindoktor mobber tilfældigt ansatte på Christiansborg ved at omtale dem på en fuldstændig usmagelig og krænkende måde på Facebook? «, lyder hendes spørgsmål iflg. Politiken.

Pressen er altså også hoppet på sagen. Og ikke kun frokostpressen. Alle. Det er nemlig en vigtig sag for Folkestyrets virke. Ligeså vigtig '“ eller måske endda mere vigtig – end at udenrigsministeren p.t. åbenbart ikke har lyst til passe sit arbejde, fordi hun er på en længe planlagt påskeferie med sin familie.

Anyway. Den pågældende pressemedarbejder, Ditte Okman har igennem noget tid kunnet studere, hvordan det gik hendes nuværende chef, Søs Marie Serup som også skrev ting og sager på Facebook i sin tidligere stilling. Det var politisk ukloge udtalelser, der også blev skamredet af en forarget presse især i de perioder, hvor der ikke rigtig skete noget politisk interessant på Christiansborg. Præcis som nu.

Det er Politiken-bloggeren den berømte/berygtede kunstanmelder, tidl. kendishåndværksmester, Ekstra-bladsbagsideskribent mv. Michael Jeppesen, der på sin blog satte sagen på dagsordenen. Jeppesen er nu engang Jeppesen. Han tager ingen fanger, og da han jo er i besiddelse af klokkeklar dokumentation for, hvad den pågældende medarbejder har skrevet, så er der egentlig ikke så meget at rafle om. Hun har kvajet sig, og der var derfor kun ét at gøre for V-medarbejderen: Lægge sig fladt ned og sige undskyld. Havde hun ikke gjort det, var hun utvivlsomt blevet fyret.

Jeppesen '“ som ingen beskylder for at gå særligt meget op i kildekritik '“ fremstillede Venstre-medarbejderen Ditte Okman, som om, at hun nærmest er bærer af 'mappen med koderne' hos Venstre, idet hun skulle være en del af 'Superspinenheden' '“ et foretagende, som i Jeppesens fantasi er sat i verden for at svine tilfældige Christiansborg-ansatte til. For at hjælpe Venstre med at fastholde magten…

Det er '“ mildt sagt '“ en overdrivelse. Og det burde Christiansborg-pressen også gennemskue (hvad nogle også har). Og hvis man stadig har efterkritik på redaktionerne, så burde man måske se om den pågældendes funktion rækker til den omtale, som hun nu har fået. Personligt synes jeg, det er overkill.

Jeppesen og andre råder tilsyneladende over et arsenal af ikke alt for begavede udtalelser fra medarbejderens Facebookprofil, som både er pinlige for hende selv, hendes medarbejdere og for Venstre i al almindelighed. Det er som, det skal være. Jeppesen er en, som man slår sig på, og det hjælper ikke at gå i dialog med ham. Der er ingen nåde. (Bare spørg Jes Dorph)

Men hvem har inspireret Jeppesen til at skrive disse blogs? Måske er det ham selv? Måske er det det guddommelige forsyn, der har åbenbaret sig for ham her lige før påske? Jeg konstaterer imidlertid samtidig, at flere forargede spindoktorer fra S og SF er aktive på Facebook, hvor man harcelerer over kollegaen fra Venstre og hvor der gøres meget ud af – på nærmest barnligt insisterende facon -, at Lars Løkke “er ansvarlig” og indgår i en større plan… Der er også en række politikere fra oppositionen, der er på banen i samme anledning: Per Clausen, Enhedslisten og de radikales Lone Dybkjær (Tænk, lever hun endnu?)

Hvis man nu forestiller sig, at det fx er Henrik Sass Larsens tidl. personlige rådgiver, nu S-kampagnemedarbejder på partikontoret Søren Lippert, som alene eller sammen med kolleger fra S-pressetjenesten har samlet V-medarbejderens 'kloge kommentarer' sammen og 'inspireret' Jeppesen til at skrive bloggen om Okman? Hvad så? Hvordan skal man så vurdere sagen? Bevares. Det forsvarer ikke Okmans opførsel. Men lad os nu se:

Lippert og Jeppesen kender hinanden udmærket via deres fælles ven Christoffer Guldbrandsen, og taget i betragtning, at deres argumenter, vinkel og til lejligheden sært konstruerede ord som 'Superspinenheden' er stort set enslydende, så er jeg ikke i tvivl om, at det er sosserne, der har gravet sagen op for Jeppesen og nu følger op med spin. Men det forekommer mig dog samtidigt at være noget hyklerisk.

For forargelsen går nemlig især på, at en kvindelig ansat i Folketingets kiosk blev hængt ud af V-medarbejderen, Okman, som dog på FB skrev for en begrænset skare mennesker. Det er først EFTER, at Jeppesen har mangfoldiggjort Okmans udsagn, at Christiansborg og omegn er blevet bekendt med disse. Det var i øvrigt først, da pressen greb fat i kvinden i kiosken, at hun blev klar over, hvad Okman havde skrevet.

Mit spørgsmål: hvordan har Jeppesens skriverier så hjulpet denne kvinde? Er Socialdemokraterne i deres iver for at hænge en menig medarbejder ud i Vs pressetjeneste, virkelig så hensynsløse, at de uden videre inddrager kvinden i kiosken, som uden Jeppesens skriverier mv. formentlig ville have levet i lykkelig uvidenhed. Og sker det blot for at få ram på Løkke? Og er der ikke en bagatelgrænse for, hvad han skal svare på eller kræves til ansvar for, hvad folk i Venstre foretager sig af tåbeligheder?

Hvis Søren Lippert er bagmanden, så kan man vel ikke sige, at han har handlet ud fra et hensyn til kioskdamen? (Jeppesen har i hvert fald ikke) Hvad siger det om deres omsorg for hende? Er de ikke bare et par hyklere? Og synes man i S-toppen, at der er tale om en uetisk fremgangsmåde? Burde man så ikke i stedet have løst sagen i mindelighed frem for at blæse den op til en hovednyhed på TV2Nyhederne?

Hvis man skal tage S-folkenes egen standard, så må S-spindoktorens ageren '“ hvis min formodning er rigtig – vel også være en sag for hans arbejdsgiver? Eller måske endda Helle Thorning-Schmidt? Altså hvordan kan han og hun have sådan en kynisk person ansat? Siger det ikke et eller andet om “deres menneskesyn”? (Det samme spørgsmål, som man stiller Løkke) Det må da siden hen også være en sag for præsidiet at den slags 'hensynsløst spin' foregår på en arbejdsplads som Christiansborg? Holger K Nielsen er i forvejen meget optaget af sagen? Tager han så også denne sag op eller hur?

Socialdemokraterne mener, at Facebook er offentligt tilgængeligt materiale, så derfor er der vel næppe heller intet i vejen for, at jeg nu offentliggør en lille diskussion med Sass spindoktor, Lippert i går. Her fremgår det jo ret tydeligt, at socialdemokraterne er aktive mht. at fremstille hele sagen præcis som Michael Jeppesen. (Formentlig fordi det er Socialdemokraternes egen idé fra begyndelsen?)

Her er, hvad Søren Lippert skriver på sin facebookprofil netop nu:

Søren Lippert tænker: hvor meget Okman er der i Venstres pressetjeneste? I Venstres ledelse?

Jeg kommenterer herefter Lipperts overskrift:

Jarl Cordua Lippert Hun dummede sig. Og det straffede Jeppesen. Men at gøre det til en sag for statsministeren? Get a grip!

Søren Lippert Jarl, selvfølgelig er det en sag for statsministeren. Løkke ansætter en nøje udvalgt skare af mennesker, der skal sikre ham valgsejren næste gang. Dem skal han tage ansvaret for.

Jeg har bemærket, at mange er sendt i byen med budskabet om, at det intet har med Venstre at gøre, at en af jeres toprådgivere ytrer sig, som Okman gør. Det er heroisk af jer at tage den på jer, respekt for det. Men selvfølgelig ved Løkke, hvad han har fået med Okman, og det er naturligvis derfor hun er blevet ansat.

Men medgivet: det var ikke meningen, at andre skulle finde ud af, hvad man går og tænker i Løkkes spinkontor 🙂

Jarl Cordua: Lippert. Nå nu er min ringhed også blevet en del af Venstres modkampagne?

Hvordan vil du have fornuftige mennesker, der kan tænke selv, til at tro, at det er Venstres kampagne – endsige politiske mål- at en 3. rangskommunikationskonsulent er sendt i byen for at svine tilfældige Christiansborgansatte på FB og hænge (dem) ud som psykisk syge?
Så desperate kan I da umuligt være? Det går jo fint. Hvorfor nedlader I jer til det? …

But be my guest.. Det udstiller jer – og ikke mindst dit eget niveau som spindoktor 🙂

God påske!

Søren Lippert Jeg overgiver mig: Okman er ved en fejl blevet ansat i Venstre. Det ser jeg nu. Seerup troede hun talte med Karen Thisted, da hun ringede op for at headhunte en EB-journalist til Superspinenheden, men fik altså fat i Okman. Tak Jarl. Vi kan ikke alle have viden og indsigt på dit niveau 🙂

Obs: Søren Lipperts påstand '“ som Michael Jeppesen også dyrker '“ er forkert. Okman er ikke blevet headhuntet til stillingen. Okman har selv tidligere henvendt sig til V. Siden hen søgte hun og fik blandt flere ansøgere en opslået stilling. Men det er den slags detaljer, som er ligegyldige, når hele sagen i bund og grund handler om, at S-spindoktorerne vil kaste lidt snavs på statsministeren via Michael Jeppesen.

Det siger da lidt om standarden hos S. Gad vide om Noa Redington har sanktioneret den ide ´. Jeg tillader mig at tvivle. Det er under hans niveau.

P.s. Jeg har mødt Ditte Okman ved et par lejligheder bl.a. i muntert lag i Grøften, men kender hende ikke privat. Det samme kan jeg i øvrigt sige om Søren Lippert. For øvrigt er jeg Facebook-ven med dem begge.

God påske!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

94 kommentarer til “Sossernes rørende omsorg for Facebook-mobbeofret”

Det er helt og aldeles ubegribeligt at en der foregiver at arbejde med kommunikation kan bære sig så dumt ad. Især i betragtning af at det ikke engang er en måned siden at Søs Marie Serup blev ansat som leder af Center for kommunikation og politik. Så der burde i centeret være en klar vished om hvad man kan – og især hvad man IKKE kan sige på facebook. Jeg stiller mig gerne op i koret af dem der mener at Ditte Okmans karriere i venstre er fortid. Ikke fordi jeg er specielt forarget – mere i tvivl om hvad en medarbejder med så afgrundsdyb mangel på forståelse for spillet kan bidrage med for at Venstre vinder næste valg. Det svage led i kæden er vist identificeret.

Er det virkelig socialdemokraterne med venner, der har inspireret Jeppesen til disse skriverier, er det i mine øjne en elegant detalje, at de sammen tillægger Venstres nye center for kommunikation og politik ansvaret for udviklingen af amerikansk-inspireret dirty campaigning. Det er jo dybt ironisk på den virkelig fede måde.

Når det så er sagt, må det jo også være tydeligt for enhver (selv folk, der ikke overvejer forbindelsen mellem socialdemokraterne og Jeppesen), at det ikke har været Jeppesens medfølelse med den stakkels medarbejder, der har drevet ham til at skrive de nu fire blogs om Ditte O.

Alle fire blog-indlæg fra Jeppesens hånd har en ny Ditte Okman-facebookstatusopdatering som indledning. De kopierede statusopdateringer er fra hhv. marts, februar, januar – og november sidste år. Det fremgår af alle blogindlæg. Efter Jeppesens første blogindlæg havde han ikke længere adgang til Okmans side. Altså må opdateringerne sandynligvis være kopieret og indsamlet fra Okmans facebookside i god tid før han skrev det første indlæg – og sandsynligvis været indsamlet med henblik på opfølgning efter den forventede damage-control fra Okmans side. Man kan vel nærmest definere det som et baghold, der blev udløst af en længe ventet statusopdatering, der var grov nok til at vække den indledende opsigt i den letantændelige Politiken (det var den om Frank Jensens liderlighed trods alt ikke).

Okman har ved gud skrevet mange underlige ting på facebook, og det er ikke til at sige hvor mange af dem, Jeppesen har kopieret og hvor længe han (og andre?) har forberedt dette iøvrigt dybt hykleriske udfald. Svinsk.

Og det er Ditte Okmans mund iøvrigt også.

God påske.

Utroligt så stort ståhej S og Politiken kan lave i den sag, men når det er sagt så viser det også at denne Okman i den grad har skadet sin arbejdsgiver og som ovenfor skrevet udvist manglende situationsfornemmelse og ligeledes manglende kvalifikationer.

Jarl, mon ikke du tager dine gætterier lige lovlig langt i dette indlæg? Det er jo grimme beskyldninger, så det ville klæde dig at have lidt dækning for dem.

4. Næh.

Jeg kan læse indad og analysere. Det er de værktøjer jeg bruger.

Så undrer det mig at en socialdemokratisk-sindet blog som dansk-politik.dk pludselig også får en stribe “Ditte Okmans” finest statements.

Får de dem fra Jeppesen? Næh

Hvem så? Deres venner hos sosserne?

Yeah. Think so.

Jeg regner med en syndflod af Socialdemokratisk-sindede læsere, som synes jeg går for langt.

Men ved du hvad? Det er jeg sgu ret kold overfor.

Jeg har altid skrevet, hvad jeg mente og syntes.

og det gør jeg også nu.

Synes påstanden om, at alt dette i virkligheden er Soc. der står bag Jeppesen er lidt bizar.

Jeppesen virker ikke specielt partipolitisk på mig – han virker mere som en mand der afprøver selve formen. I dette tilfælde spinklubben inkl. Okman, og deres måde at reagere på en sag som denne. Er det svinsk? Jeg synes det ikke.

Om Okman var headhuntet elller ej? Er det ikke ligegyldigt? Hun er der, og det er nok en fejl.

6. Svinsk? Har jeg skrevet det? Det mener jeg ikke.

Jeg vurderer det som hyklerisk, hvis min formodning om at S-spindoktorerne står bag er rigtig.

Det tror jeg i øvrigt, at den er.

Bizar? Hvad er der bizart ved det? Prøv at læs Lipperts svar til mig og sammenhold det med Jeppesens skriverier?

Der er sgu ikke noget bizart ved det. 🙂

6/7

Mon ikke det med det svinske var til mig?

Jeppesen er da dybt partipolitisk, og det er mere sandsynligt, at dette er sket i samarbejde mellem ham og socialdemokraterne end at socialdemokraterne skulle have plantet tingene hos ham.

Jeppesen ved godt, at der ikke findes en “superspinenhed”, og han ved også godt, at Ditte Okman er ny og absolut mening medarbejder. Hvis hun er spindoktor, er alle SF’s ulønnede praktikanter det også.

At socialdemokraterne så forsøger at blande statsministeren ind i sagen ved som Karen Hækkerup på Politiken at omtale Okman som “statsministerens spindoktor” (er det en måned siden statsministeren nræmest blev hyldet for slet ikke at have en spindoktor?) er da om noget klassisk spin.

Her er mere af hendes meritter i cyperspace:

“Ditteokman
.fatter ikke en prut af twitter… ”

http://twitter.com/Ditteokman

“Ditte Okman Og så skal de der nassetyper også til at pakke “Jeg går lidt tidligere fra arbejde i dag – jeg skal hente børn” sammen.

Næste gang, jeg vil skride tidligt, tror jeg at jeg vil sige:
“Jeg går lidt tidligere i dag – jeg skal hjem og onanere”.

Resultatet er det samme
October 16, 2008 at 8:16am  · Comment  · Like  · Report”

Den er så godt nok fra 2008.

Kommunikationsekspert ? Hun har ihvertfald gjort sig selv kendt og til grin.

Nej, det var Morten der skrev svinsk. My bad.

Bizart el. underligt om du vil, men ved at ryge Jeppesen ud som en socialistisk stråmand jagter du vel spøgelser på samme niveau, som alle dem der sætter lighedstegn mellem Okman og Venstre?

9. Det er jo bla. derfor påstanden om at hun er “Løkkes spindoktor” er noget….luftig. For nu at sige det mildt.

10. Jeg mener ikke, at Jeppesen er socialistisk stråmand.

Men han har vist til gode at skrive et eller andet pænt om regeringen. Det er vist fair at sige.

Jeppesen lagde i sin tid (2005) billet ind på at være Helle Thorning spindoktor igennem han mærkværdige bagsideklummer hos Ekstra Bladet. Faktisk i en grad, hvor han begyndte at lægge an på hende. Det var selvsagt stærkt generende for Thorning. For det udstillede hende som en køn lillepige som man som EB-journalist (eller hvad der nu var Jeppesen var ansat som) åbenbart kan tillade sig at score.

Derfor tror jeg heller ikke at Helle Thorning bifalder samarbejdet (hvis der er tale om det) med Michael Jeppesen. Hun afskyer ham.

Men det får Søren Lippert sikkert lov at forklare ved lejlighed.

Michael Jeppesen er en dybt ubehagelig type, der mangler det, man i psykologiens verden definerer som et over-jeg. I sin bog om valgkampen i 2005 beskrev han således en B.T.-journalists kønsorgan på en meget lidt flatterende måde. Hvilken anden dansk journalist, eller hvad man nu skal kalde ham, kunne finde på noget sådant?

Man kan også undre sig over, at folk der professionelt arbejde med kommunikation, ikke kan finde ud af sætte deres facebooks privacy profil op.

Eller administrere hvem de er venner med!

Mig bekendt er Lippert ansat som kampagnemedarbejder på socialdemokraternes partikontor, og ikke som spindoktor for Sass..

Hvorvidt historien er plantet eller ej (det er den jo nok, men af hvem….?)har jeg ingen viden om, men jeg synes godt nok det er nogle skarpe anklager du kommer med, uden at have skyggen af dokumentation – vær glad for at det ikke er us politics, så var du blevet hevet i retten for injurier 😉

Mvh

‘syndfloden’ (som dog normalt nyder at læse en god politisk blog, selv om man er uenige)

14. Du behøver heller ikke at være enig med mig.

Jeg anklager i øvrigt ingen for at have foretaget sig noget kriminelt. Hykleri er fx. ikke kriminelt.

Du har sikkert ret mht. at Lippert nu er kampagnemedarbejder, men tidl. har han så vidt jeg ved været Sass’ personlige rådgiver. Det gør jo ingen forskel i den store sammenhæng. Hvis Lippert er kampagnemedarbejder – OG hvis min formodning er rigtig – så gør det jo ikke ligefrem sagen bedre.

Herregud, tyv tror hver mand stjæler. Er du virkelig sendt i byen for venstre for at yde lidt modspin i denne sag eller måske også i alle de andre sager. Jeg troede man skulle tage dig alvorlig som analytiker og tænker.

Konspirationen ender ikke dér.
Tror du ikke at Socialdemokraterne har udsat Ditte Okman for 'The Jedi mind trick' og på den måde tvunget hende til at skrive de ting på hendes blog.
Og hvis Socialdemokraterne kan det, stod de garanteret også bag lækagesagen og klimafloppet.

Hi, hi.. En ting er vist sikkert: Jarls blog er sendt i byen af Venstres superspinenhed med det modspin (læs: desperate redningsforsøg), som ovenstående indlæg syntes udtryk for.

Det er egentlig interessant, dette her. Det kan meget vel være, Jarl “er sendt i byen af Venstres superspinenhed” (come on, altså – gud fri mig vel for et DDR-sprog) – og mon dog.

Men det, jeg egentlig synes er interesant er, at ingen af Jarls kritikere på nogen måde forholder sig til, om oppositionen ved at rejse denne sag har hjulpet “damen i kiosken”, som så vidt jeg kan forstå er både et sødt og skrøbeligt menneske. Det er den egentlige ulækre sag i al denne omgang spinn. Det er forstemmende, og gør mig gal, når man prøver at gøre ovenstående absurde og grovkornede udtalelser til udtryk for regeringens politik – man mærker hensigten og bliver forstemt. Og nogen hjælp for den pågældende har det i hvert fald ikke været. Tværtom har hun fået en enorm opmærksomhed, enhver må kunne sige sig selv hun helst havde være foruden. Fy for fanden. En så magtliderlig opposition fortjener ingen respekt – og har allerede samlet sig under banneret “no prisoners”. Vel – lad os se, hvor det ender henne. Det er sjældent en god strategi at blæse på enhver form for moral og anstændighed – og samtidig moralisere overfor andre.

18. Haha. Sjovt.

19. Jeg forventer også en byge af indlæg fra DSU’ere mv. i stil med det.

Jeg venter med at svare i aften, hvis det er ok?

Nu er det sådan, at jeg gør en dyd ud af at gå i mod strømmen og udfordre “conventional wisdom” hos medierne.

Når det går ud over Venstre, så står S i kø for at rose mig.

Når jeg skriver ufordelagtigt om S, så er jeg “spindoktor for Venstre”

Jeg løber ikke fra min fortid. Og at blive anklaget for at stå i ledtog med Venstre, det er et helt normalt arbejdsvilkår for stort set alle, der dækker politik på Christiansborg.

Nu bliver jeg også beskyldt for det. And guess what?

Jeg lever fint med det. 😉

Sagen illustrerer jo sådan set bare, at en ytring fremsat over for +350 mennesker, naturligvis ikke er privat. Hvad f….. rager det en tidligere folkeskolekammerat, x-kollega fra Se & Hør, engangsknald fra journalisthøjskolen, at en navngiven ansat ved folketinget er psykisk syg og at Ditte har lyst til at kvæle hende langsomt?

Det skriger jo til himlen, at nogle (Søs Marie Seerup, LLR, og dig selv tilsyneladende) tror, at sociale netværk skiftevis kan bruges til seriøst arbejde og så pjank og pjat. Sådan fungerer det ikke og ikke før dét går op for folk, vil man se disse sager igen og igen.

Og inden du spinner sagen væk fra substansen igen – kunne det så tænkes, at en af Dittes 355 “venner” måske ikke er så venlig alligevel og at dette ikke er orkestreret S-angreb, men bare ren og skær idioti fra en V-ansat? Dette understreger sådan set bare igen, at Ditte har valgt at stille sig op på Rådhudspladsen og dele flyers ud om hendes had til en navngiven kollega.

Ps. Det forekommer mig, at journalister har visse problemer med objektivt at dække sager, der omhandler journalister.

Man kan mene meget om Michael Jeppesen og hans blog…

Men faktum er, at han formår at udstille de såkaldt ‘professionelle kommunikatører’ og deres manglende evner og selvindsigt udi fagets finesser. Fortjent eller ufortjent, det er vel en smagssag.

Hvorvidt Jeppesen, eller Jarl selv, er sendt i byen af henholdsvis regering og opposition, eller blot drevet af egne personlige politiske sympatier, ved de kun selv.

Og sagen om Jes Dorph-Petersen versus Jeppesen…hmmm…

‘Mr. News’ har vist gjort sig selv en overordentlig bjørnetjeneste ved at hoppe i netundertrøjen en sen fredag aften og tilmed lykkedes med at blive fanget i pressens proverbiale lyskegle…vi må håbe, at han har bedre held med de lette nyheder og ikke ender i Hvem vil være millionær-studiet igen.

God påske.

Nogle ikke specielt sympatiske udtalelser fra en ansat i Venstres pressetjeneste.

Længere er den ikke.

– – –

Med hensyn indlæg 18 og mind tricket – det tror jeg ikke. Man skal være født til den slags og det er de sgu ikke i partiet for den almindelige middelmådighed.

20. Godt at se dig på banen, Søren.

Hun har da fået en undskyldning, har hun ikke? Oven i købet for rullende kamera og med tilhørende buket.

Se det var jo nok ikke sket, hvis ikke Jeppesen havde taget sagen op.

I stedet var der sket det, at de 50 – 100 mennesker fra Dittes netværk, der også har deres daglige gang på Borgen, hver gang de så vedkommende stille og bag om ryggen på hende ville more sig over Dittes uforlignelige humor.

Kan vi blive enige om, at det ikke er Jeppesen har udlagt en ansat ved navnsnævnelse som psykisk syg?

Det er en velkendt sag, at socialister er nogle forbannede hyklere og kyniske egoister, i bund og grund handler det jo kun om dem og deres nærmste, men de er fænomenale til at pakke deres ideologiske propagandabræk ind i fine teser om humanisme.

Bortset fra det, Holger K. Nielsen udtaler følgende:

“Jeg synes, vi er nødt til at tage den op og diskutere den. Det har noget at gøre med omgangsformerne på Christiansborg, og det er meget grænseoverskridende adfærd, det her. Jeg har ikke oplevet noget lignende i de mange år, jeg har siddet i Folketinget.” siger Holger K. Nielsen, der har opbakning fra Mogens Lykketoft (S).

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2027711.ece

Er der nogen der kan huske historien om stats- og udenrigsministeren, der blev angrebet af venstrefløjen med rød malling, omgangsformer min bare r….!

Henrik J skriver:

Hun har da fået en undskyldning, har hun ikke? Oven i købet for rullende kamera og med tilhørende buket.

En fed måde at få en undskyldning på, men mon ikke pågældende person ville have foretrukket en anden facon, f.eks. uden mediernes søgelys?

Det er ækelt spin fra socialdemokraterne og SF’s side – føj!

27. Jeg tror helt sikkert, at hun havde foretrukket en personlig og privat undskyldning, men nu var fremgangsmåden altså valgt af Ditte Okman (eller Venstre) og ikke “socialisterne”.

Og det står lidt for troende om Ditte havde undskyldt noget som helst, hvis ikke Jeppesen havde taget sagen op.

Skal vi lige gentage igen, for dig, Henrik, det er ikke Jeppesen, socialdemokraterne eller SF, der har valgt at omtale en kollega ved navns nævnelse som psykisk syg over for 355 “venner”.

28. Havde Jeppesen eller resten af socialisterne keret sig det mindste om kiosksælgeren, havde man naturligvis rettet en henvendelse til Ditte Okman først og evt. foreslået hende, at hun undskyldte for sine udtalelser.

Men hvorfor dog udvise medmenneskelighed, når man kan spinne en god historie om den onde regering?

Hyklere, forbannede hyklere, det er hvad i er, basta!

@ 20

Så du mener at oppositionen skulle have valgt ikke at kommentere på ‘sagen’ af hensyn til medarbejderen? Tror du så at hun/sagen ingen opmærksomhed havde fået?

Come on, det er simpelt hen for naivt at en såkaldt frihedsminister!

Jeg har i øvrigt engang hørt dig udtale at “når man omtaler sine politiske modstandere med skældsord, må det være fordi man er løbet tør for argumenter” – mener du stadig det? Og hvad siger det evt. om dit indlæg her i debatten?

Det allermest hykleriske ved Jeppesen er at han laver blogindlægs hvor han taler imod mobning – manden der i den grad mobber folk på den allermest primitive måde.
Man burde tage en samling af Jeppesen grumme svinerier gennem tiderne og spørge ham om han mener at det er en rimelig tone for en journalist og spørge Politiken om det samme.

Sådan Jarl, og tak til Søren Pind for kommentaren.

Socialdemokraterne minder mig om dem der hetzede Jørgen Leth i 2005 for at skrive sine seksuelle eskapader med kvinder meget yngre end ham selv. Det undrede mig dengang at man bare stod og var forargede. Hvis man rejste til Haiti tror jeg sagtens man kunne finde frem til kvinden og spørge hende om hvordan hun havde haft det med det. Men de politisk korrekte mennesker så bare hende som sort, ung og fattig, og dermed svag, og derfor var det nemt bare at hetze Leth som usympatisk.

Ditte Okman har selvfølgelig dummet sig ved at skrive nogle mindre flaterende ting om andre uden at tænke på Facebook er alt andet end privat. At køre den ud til at alle i Venstre er sådan, er en generalisering der vil noget. Er alle socialdemokrater så også malingkastere fordi de har hentet Pernille Rosenkrantz Theill ind i partiet?

Og som Søren skriver har man jo ikke hjulpet “damen i kiosken” ved det her. Kun forsøgt at lave karaktermord på Venstre. Interessant, for når de røde har kritiseret VKO’s syn på hårdere straffe, har de som regel sagt at regeringen tænker mere på at straffe forbryderen end hjælpe ofret. Den lader vi stå.

#26 skriver:

“Det er en velkendt sag, at socialister er nogle forbannede hyklere og kyniske egoister, i bund og grund handler det jo kun om dem og deres nærmste, men de er fænomenale til at pakke deres ideologiske propagandabræk ind i fine teser om humanisme.”

Klassecitat. Intet mindre.

Henrik LJ skriver:
“Havde Jeppesen eller resten af socialisterne keret sig det mindste om kiosksælgeren, havde man naturligvis rettet en henvendelse til Ditte Okman først og evt. foreslået hende, at hun undskyldte for sine udtalelser.”

Man skal selvfølgelig ikke være så naiv, at man ikke kan forestille sig at sagen også kan bruges politisk.

Selvfølgelig kan den det og det vel også primært dens sigte.

Jeg hæfter mig ved, at Jeppesen ikke eksponerer den person, som Ditte Okman har valgt at hænge ud ved navns nævnelse, Jeppesen eksponerer derimod Ditte, der af egen fri vilje har valgt at udbrede sig til +350 “venner” om dette og hint, hvilket bl.a. er nogle ganske uheldige og usympatiske udtalelser, der næppe er god _officiel_ tone hos Venstre.

Dette er interessant fordi 1) udtalelserne ikke er fremsat over for en lukket og privat kreds og 2) fordi Ditte qua sit arbejde som kommunikationsansat er med til at formulere mediestrategier og iscenesætte V-politikere.

Og ikke fordi at jeg er kæmpe fan af Mette Frederiksen – men jeg tror nok, at hun er en af de sidste politikere i folketinget, der kunne finde på at begive sig ud i bashing bare for bashingens skyld.

32. Kvinden har fået en undskyldning og en buket blomster. Måden det er sket på, kan man selvfølgelig diskutere (jeg synes f.eks. at den er klam og udtryk for en bevidst mediestrategi), men spørgsmålet er om, der overhovedet var sket noget, hvis ikke Jeppesen havde sat fokus på det. Det var der nok ikke – andet end at Ditte Okmans 50 – 100 FB-venner, der også arbejder på Borgen, i ny og næ ville more sig over hende den psykisk syge, som Ditte “ville kvæle langsomt”.

Hvis man nægter at ville diskutere substansen og alene kommer med fladpandede og fordummende kommentarer, som HLJ gør og som du citerer, så kan vi lige så godt lade være med at diskutere politik. Det er sikkert meget sjovt og populært ved VU-møder at slå sådanne prutter, men det er jo ikke andet.

Jeg synes at det er synd for Ditte Okman at hun ikke kan have lov at skrive at Region Hovedstadens formand Vibeke Storm “Ser fed, rig og svinsk ud”, “Jeg ville ikke stole et sekund på V.S. Jeg tror hun er ond..”

Jeg sybnes at man skal have lov at skrive følgende om Københavns overborgmester: “Synes Frank Jensen ser liderlig ud på den virkelig klamme måde”

Og overfaldet på journalistkollega Niels Brinch fra TV2 hyldes med følgende salut: “Havde også smasket Niels Brinch en på krydderen, hvis han ikke havde villet forlade min fest…”

Om forretningskvinden Ninka Mauritson fra Kernesund: ” “Hende der Kernesund damen skal da indlægges.Eller også skal barnet tvangsfjernes. NU.” “Hun var da vildt ulækker”.

Lidt frisprog og ytringsfrihed må vi kunne klare.

Okmans problem – og som hun deler med en del andre – er at hendes opfattelse af offentlig og privat ,og ikke mindst fiktion og virkelighed er mildest talt forkvaklet.
Okman har forlæst sig i ‘Nynnes Dagbog’, der jo helt klart danner stilistisk forbillede for hendes udgydelser.

Det er svært at forestille sig, at Okman’s type er i stand til at hente mange vestjyske venstre vælgere tilbage.

Okmans udgydelser er utvivlsomt til tider ligefrem svinske, men kan man af den grund tale om, at hun repræsenterer en bestemt kultur i Venstre og endda gøre statsministeren ansvarlig?
Det mener jeg selvsagt ikke, man kan.
I den forbindelse undrer det mig lidt, at man ikke fra mediernes side vælger at fokusere mere på, at de to politikere, der står til at overtage regeringsmagten senest i efteråret 2011 er vendekåber af en sådan rang, så man aldrig i Danmarks- eller måske verdenshistorien har set mage. I dag kan man læse en kronik i Berlingske Tidende af Henriette Kjær, hvoraf det fremgår, at Socialdemokraterne i de sidste fem år har haft fem(!) forskellige skattepolitikker: http://kortlink.dk/7muv
Hvis man gad sætte sig ind i det, ville man også opdage, at Thorning-Schmidt og Søvndal har ment alt, hvad der var værd at mene flere gange, når det drejer sig om f.eks. udlændinge- og asylpolitik, Muhammed-krise, muslimske tørklæder etc: http://kortlink.dk/7mum men herregud, de står jo også kun til at blive landets to mest magtfulde personer, så lad os i stedet bruge al vores energi på, hvad en inferiør Venstre-medarbejder måtte have skrevet på sin Facebook-profil.

#34

Beklager hvis du var ked af jeg lod mig rive med, synes Henrik LJ’s citat var meget sjovt og rammende og derfor ville jeg gerne lige sige tak. Der skal også være plads til et grin i politik synes jeg.

Men du anklager mig for ikke at se på sagens substans. Det er rigtigt at sagen måske ikke var blevet til noget hvis det ikke var for Jeppesen. Men Karen Hækkerup og Holger K har udtalt sig i sagen, så bliver de også en part, uanset hvem man så mener der begyndte. Ellers synes jeg mest der er varm luft sagen består af. Venstre har en ansat der har dummet sig, og så at sige det betyder alle Venstre-folk er sådan, finder jeg useriøst. Ligesom hvis man sagde alle socialdemokrater er malingkastere fordi de har Pernille RT i partiet.

Jeppesen?

Var det ikke ham, der engang mobbede Jens Okking for at være fed og Kristian Thulesen Dahl for at være utro?

Se her fra

Ekstra Bladet 06.09.2007 (Reportage Side 52)

“18 er et stort tal
Jeppesen har været til regeringens socialudspil

Socialminister Eva Kjær Hansen skal præsentere planen, der hedder 'Lige muligheder'. Det svarer lidt til, at Jens Okking skulle fortælle om anoreksi, Pia Christmas-Møller om en god radiostemme og Kristian Thulesen -Dahl om det forkerte i at være utro . Men lad gå, jeg lytter.”

Er det ikke ret oplagt, at Okman har udvist en netadfærd, som konsekvent og systematisk afslører, at hun er et dybt usympatisk menneske uden empati og situationsfornemmelse?

Burde Jarl ikke overveje, om han virkelig gavner Venstre, ved at støtte op om hendes ansættelse hos Venstre? Jeg ved godt at journalister/kommentatorer/kommunikations-folk er sooooo close, men hvad med lidt realitetssans? Er hun den rette til at få det vestjyske Gyllevenstre tilbage i folden, for eksempel?

Helt ærligt, men Jeppesen er da ikke partipolitisk i sin journalistik. Det plejer han mig bekendt ikke at være kendt for. Eller er det mig, der har misforstået det? Normalt regnes Jeppesen da for en af den slags “journalister”, der “går efter alt og alle” – ikke specielt regeringen..

Jeg syntes, at denne blogs spekulationer i denne sag er noget søgt. Lidt for søgt. Præcis ligesom bloggens spekulationer omkring Jacob Winthers fuldstændige uskyldighed i forbindelse med forsvarsministeriets spin om dens læg af jægersoldaternes afrejse.

Jarls tætte forbindelse til regeringspartiet Venstre kan være en fantastisk god kilde til hans mange gode rygter, historier og skriverier, som vi alle nyder godt af her på bloggen. Men i denne sag, er han måske lidt FOR tæt på de gamle venner i Venstre?

–> JARL, Mht Michael Jeppesen og socialdemokraterne, er det mon så helt tilfældigt …. at Jeppesen er forretningspartner med Rasmus Jønsson der som regel optræder hæmningsløst som ekspert-talerør for venstrefløjen alt i mens han er lønnet af 3F? At sidstnævnte arbejdede som ansat for Khader og blev dennes moralske talerør i Guldbrandsen filmen, mens førstnævnte med sit private firma lavede det rækværk sort, der kom frem midt i valgkampen ’07? Måske, måske ikke, men hvis nogle skulle lave et stykke interessant pseudojournalistik som Jeppesens, kunne man måske begynde et sted som der.

–> SUNE F.E., Jeppesen er måske rigtigt nok ikke ‘partipolitisk’ i sin journalistik (undskyld: ‘journalistik’) men hans ideologiske observans, er der næppe tvivl om?

Den ynkelige røde fløj er degeneret til kun at have politiske holdninger om X-faktor og Facebook. Betryggende hvis Gucci tasken skulle vinde næste valg.

Tja, man kan vel konstatere følgende på den her sag:

Ditte Okman hverken er i besiddelse af den hurtigste knallert på havnen, eller er det mest sympatiske menneske på Guds grønne jord.

Michael Jeppesen er en skallesmækkende mimose, der har en skarp pen og hvis man læser hans blog med jævne mellemrum, vil man vide, at hans politiske observans er et stykke til venstre for midten.

Oppositionen, uanset om de har plantet historien hos Jeppesen eller ej, for tiden kæmper en hård kamp fra hus til hus, hvor der ikke tages fanger og ingen sag er så lille, at de ikke er villige til at blæse den ud af proportioner.

Samt sidst, men ikke mindst, at det er ærgerligt, at den slags ligegyldige sager er med til at trække værdifuld medieopmærksomhed væk fra mere relevante problemstillinger i vores samfund.

Hvorfor går oppositionen efter denne sag (hvis de da gør det)? Det ville være meget mere oplagt at bruge krudtet på Lene Espersen, mig bekendt er Helle Thorning da hverken lige så doven, dum eller inkompetent som Lene E?

Rasmus Jønsson er en stærkt Venstreorienteret journalist som bla har været pressechef for Ny Alliance.
Rasmuss Jønssons vennekreds omfatter kendte VENSTREorienterede som Henrik Qvortrup, Mikael Ulvemann, Mikael Kristiansen, Morten Albæk og Jacob Kvist.

At Jønsson har et firma med Michael jeppesen røber al – ikke mindst når vi ved at samme Jeppesen har nære relationer til flere af ovennævnte VENSTREorienterede.

Mon ikke vi kan få Jarl igang med en spinanalyse af dette VENSTREorienterede sammenrend og deres mystiske handlinger.

Ingen kan jo være i tvivl om deres hensigter, når vi ved at de alle er fælles bekendte med Regeringens fjende nr. 1 Christoffer Guldbrandsen (konservativ iflg egne udsagn).

Historien udvikler sig – følg næste nummer af SPIN

Ja, det er usympatisk, hvis socialdemokratiet har plantet historien og nu forsøger at piske en stemning op. Stakkels kiosk-medarbejder. Hvis hun har taget pænt imod den medie-undskyldning, hun fik, er hun et bedre og mere dannet menneske end Okman (men det er forresten ikke ret svært).
Men det er da også ufatteligt, at Venstre ikke forlængst har fyret eller tilrettevist en medarbejder, der er så groft uprofessionel og taktløs i sin kommunikation. Der MÃ… være kolleger blandt hendes Facebook-venner og twitter-modtagere.

Problemet er ikke at Jarl Cordua er Facebookven med Ditte Okman, – problemer er at hun har 400 toptrimmede medievenner som synes det samme som hun og som på Facebook jubler over at det er så “sejt” og “godt gået”.

Dem der i real life har levet med psykisk sygdom og/eller omverdenens forfølgelse af de psykisk syge, – de glemmer det aldrig.
Derfor var Statsministeriet i Nyrops tid præget af omsorg for den del af vores samfund, – hans egne traumatiske oplevelser gjorde at der rent faktisk blev indført en række forbedringer for de 16 % af befolkningen som i løbet af deres liv oplever at få en psykiatisk diagnose.
Ditte Okman og hendes 400 Facebookvenner vil opleve at omkring 70 af dem bliver psykotiske i løbet af deres liv, – lad dem så selv opleve at blive ydmyget og ønsket “døde” inden de selv tager deres eget liv som det sker for 33 % af alle psykotiske.

–> Hans H Olesen, Ja ja ja, Jønsson arbejdede for Ny Alliance og som det tydeligt fremgår af Guldbrandsens film var det med det klare formål at trække partiet holdningsmæssigt og politisk til venstre. Han er tidligere aktiv i Socialistisk Folkeparti.

Måske derfor han kommer med så tendentiøse og grundløse ‘analyser’ som disse ‘SF er gået fra at være et eliteparti og et protestparti til at være et folkeparti, der søger indflydelse . . . SF sender et signal om, at det er et regeringsdueligt parti helt inde på midten’. Eller ‘Den politiske debat er tippet til fordel for højrefløjen, så der ikke længere er balance. Det er et demokratisk problem, hvis den ene side af det politiske spektrum har svært ved at komme til orde’. Eller når han mener, ‘at skuddramaet og Nørrebro-sagen, der er blusset op i medierne, bl.a. er udtryk for, at Dansk Folkeparti har formået at sætte dagsordenen på en mærkesag som integration.’

Måske derfor hans kundekreds i følge egen hjemmeside er 3F, Fagforbundet, RUC og Ugebrevet A4 ‘samt en række producenter af forskellige økologiske varer og forskellige arrangementer i forbindelse med klimatopmødet’.

Skal vi ikke bare sige at hvis noget har samme konsistens som kattepis, lugter af kattepis og er gult som kattepis, så er det også nok kattepis?

Mere Ditte Okman vanvid. Hvornår får hun sparket?

Stikkersvin
– (Ditte Okman) havde også smasket Niels Brinch en på krydderen, hvis han ikke ville forlade min fest, og jeg havde også råbt stikkersvin, hvis han truede mig med at ringe til sine politivenner, fordi han ikke måtte blive, skriver Okman ifølge Michael Jeppesen på sin Facebook-profil.

Det gjorde hun 27. januar – blot 12 dage efter overfaldet, der efterlod Brinch med svære skader i ansigtet.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1323805.ece#ixzz0jyOJgPFR

Nu er det ikke første gang i verdenshistorien at Ditte Okman flipper ud i et “offentligt” forum. Man burde have lidt ondt af hende og give hende noget hjælp, for det er ikke nemt at være maniodepressiv.

Al respekt til den stakkels medarbejder på Christiansborg, men husk på at Ditte også fortjener opmærksomhed – hun har det ikke ret godt og har ikke haft det længe.

#50. Mener du virkelig det du skriver her:

“Ditte Okman og hendes 400 Facebookvenner vil opleve at omkring 70 af dem bliver psykotiske i løbet af deres liv, '“ lad dem så selv opleve at blive ydmyget og ønsket 'œdøde' inden de selv tager deres eget liv som det sker for 33 % af alle psykotiske.”

Dvs. at ca. 17,5% (eller blot 16% som du skriver længere oppe) af Danmarks befolkning skulle blive psykotiske i løbet af deres liv. Men en befolkning i Danmark på ca. 5,5 mio. mennesker drejer det sig om 880.000 personer.

Og heraf skulle 33% tage deres eget liv; dvs. 290.400 personer skulle begå selvmord.

Det lyder unægtelig meget voldsomt – hvor får du dine tal fra?

Ekstra Bladet forside på deres netavis fyldes her til morgen af denne plamange:

“Venstre-løvinde slår til igen: Ville også smaske Niels Brinch
– Jeg fatter det ikke, siger Brinch

Cirkus Venstre ”

Såfremt det har været Okmans opgave at profilere Venstre i Ekstra Bladet må det siges at være effektivt.

Alene det at Jarl i det oprindelige indlæg står HVIS 5 gange, samt han i efterfølgende kommentarer skriver HVIS 5 gange (det har jeg i hvert fald talt det til), vidner om indlægget bygger på enten påstande han ikke kan dokumentere eller gætteri blot i et forsøg (gætter jeg) på at fjerne fokus fra selve sagen og flytte det væk fra venstre og over på Socialdemokraterne. Det er godt forsøgt, det anerkender jeg gerne.

HVIS Socialdemokraterne har medvirket (jeg har intet hørt om det andre steder), så gør det vel ikke den store forskel. Mon ikke journalister fra EB, Se og Hør eller andre (som ikke har for mange personlige relationer til Ditte Okman og dermed ikke vil/tør skade hende som person) så havde fundet historien og bragt den alligevel og smidt den på forsiden af deres avis/blad.

Og hvem ved om kioskmedarbejderen via venner/veninder måske havde hørt rygterne om hvad der stod på facebook profilen alligevel.

Så fordi Socialdemokraterne MÃ…SKE (det er jo rent gætteri fra Jarls side) har medvirket så gør det for mig ingen forskel.

Jeg kunne også sagtens komme med en masse HVIS (omkring hvorfor Jarl skriver denne historie), men da jeg ingen viden eller dokumentation så undlader jeg at påstå han er ansat af venstre for at redde dem i denne sag… Men jeg ved jo ingen ting om det…

55

Ja jeg har også set artiklen på ekstrabladet.dk. Det må være farvel og tak til Ditte Okman i Venstre. Det kan i det hele taget undrer, at man ansætter en Se og Hør Journalist i Venstres pressetjeneste. Hun har i hvert fald i fuld omfang illustrerede, at hun ikke har efterladt Se-og-Hør-jargonen i Se og Hørs lokaler på Havneholmen.

Det er lidt ligesom at vores politikere tror, at det er god presse at møde op til X-factor-finaler eller at invitere ugebladene ind i privaten. Deri tror jeg de tager grueligt fejl. Vælgerne vil have politikere der udstråler troværdighed og som formulerer bud på “Fremtidens Danmark”.

Lad det borgerlig DK få Connie tilbage fra Bruxelles.

Hvem er det som har ansat denne Okman som åbenbart ikke har den mindste pli eller for den sags skyld kommunikatoriske evner over en rod fra en af de værste ghettoskoler ? Hvordan kan Venstre som et borgerligt parti have en ansat som dyrker voldsteorier over et offer for vold ?

Jeg synes sagen skal tages op i “Jersild og spin”, bare så Jersild kan gentage alle Okmans ukvemsord og til sidst spørge: “Er det godt spin?”.

@60: det er da fantastisk godt spin. Ikke et eneste medie har beskæftiget sig seriøst med at Lene Espersen har meldt afbud til arktisk topmøde. At det hen ad vejen har kostet en lettere ustabil pressemedarbejder med junior anciennitet i venstres organisation er vel blot et nødvendigt offer for at dække over Lene Espersens dovenskab.

(62)

Fra artiklen:
“Partiets pressetjeneste har udover at have kig på ugebladene også set sig varm på at få politikerne i magasiner som Bo Bedre og Psykologi.”

Det er da perfekt spin! Ingen tvivl om at mulighederne for at blive omtalt i sidstnævnte magasin nu er mangedoblet!

…nu mangler de bare rygmærker eller t-shirts – så er de en rigtig “bande”.

63

Det er god humor 🙂

Der er ingen tvivl om, at Ditte Okmans tilfælde kunne være inspiration til nogle artikler i Psykologi, så ja tidligere pressechef Søren Lauridsens strategi skal nok blive en realitet.

@56 Christian Jertrum

Redde Venstre? Er det en udbredt opfattelse at Okmans opførsel er udtryk for hvordan alle i Venstre er?

Hun er pinlig, og sagen med Niels Brinch gør det ikke ligefrem bedre. Men politisk er der vel ikke mange der nu tror Venstre er på vej med mere mobning på programmet. Derimod har Karen Hækkerup i Folketinget, Holger K i et interview og Yildiz Akdogan på sin blog problematiseret at Venstre har hende ansat.

De må jo bruge deres medietid som de vil. Men som vælger mener jeg Socialdemokraterne handler useriøst og hellere skulle bruge tid på at fortælle hvad de vil med Danmark hvis magten skifter.

Du skriver at Jarl forsøger at flytte fokus i sagen fra Venstre til Socialdemokraterne. I mine øjne har det aldrig været en Venstre-sag, men en Ditte Okman sag. Socialdemokraterne har i form af K. Hækkerup og Akdogan selv bragt sig ind.

Der er ikke desto mindre nogen i partiledelsen der anser dette som et problem for venstre, idet

“TV2-værten Niels Brinck får nu en uforbeholden undskyldning på hele partiet venstres vegne. Det oplyser lederen af Venstres center for kommunikation politik, Søs Marie Serup, til ekstrabladet.dk.”

Så – jo – dette er en belastning for Venstre. Selvfølgelig er der ikke nogen der tror at hele venstre er på denne måde – men man kan med god grund sætte spørgsmålstegn med dømmekraften i organisationens ledelse når Ditte Okman for det første er blevet lukket ind, og for det andet er blevet tolereret til trods for hendes mange og besynderlige faceookopdateringer.

66

Jeg er helt enig og det er også derfor, at den ifølge mig falder tilbage på tidligere pressechef Søren Lauridsen. Det var vel ham der ansatte hende i sin tid og det siger et eller andet om enten hans dømmekraft, manglende evne til at tænke politisk eller evne til at rekruttere medarbejdere.

@67: Et eller andet sted så falder den altså også tilbage på hendes Facebook-“venner”. I hvert fald de rigtige venner i flokken.

Eller, falder tilbage på er så meget sagt, det er selvfølgelig ikke deres skyld som sådan, men:

Nogen burde forlængst have taget en stilfærdig snak med hende og forklaret, at hun var langt, langt ude over kanten for det tilladelige, når man er i hendes sko. Det er trods alt det, man har rigtige venner til.

68. Skal man tro Jeppesens skriblerier i sagen, så blev Ditte Okman tilbage i februar bedt om at dæmpe sin farverige stil på facebook. Hvorvidt Jeppesens påstand er sand har jeg ingen anelse om, men det er dog uomtvisteligt at Ditte Okman den 12. februar skrev på sin FB side at:

“Ditte Okman synes, at det sværeste ved at arbejde for Venstre er, at hun ikke kan være ligeså ond i sine updates som før.”

Det udsagn har naturligvis den implikation, at da Okman i sidste uge påstod hun troede hun skrev “en kommentar i et privat forum til private venner. Det var aldrig meningen at min kommentar skulle ud” lader til at udtale sig mod bedre vidende, da hun åbenbart var klar over en måned tidligere, at facebook netop ikke er et privat forum.

Når alt er sagt og skrevet i den her sag, skal man dog være en anelse tungnem for at tro, at Ditte Okmans udgydelser på Facebook siger nogetsomhelst om nogensomhelst andre end Ditte Okman. Det er åbenlyst ikke Venstres politik at mobbe andre mennesker, og Okmans opførsel siger absolut intet om hverken partiet Venstre, partiets politik eller om de folk, der i sin tid ansatte Okman. Jeg har trods alt aldrig hørt om, at man til en ansættelsessamtale bliver aftvunget svar angående ens internetopførsel. 🙂

Men til trods for det er sagen naturligvis stadig en belastning for partiet, hvilket da også er derfor, at Venstres ledelse sandsynligvis overvejer at opsige Okman og derfor partiet bl.a. siger undskyld til Niels Brinch idag for Okmans internetvrøvl. Partiet kan ikke gøre for det, men man har jo ikke råd til at blive set som ufølsomme i den her sag, holder de kæft fremstår de jo som om de sympatiserer med Okmans fabuleringer.

Nogen burde måske have haft en samtale med Okman tidligere, enten hendes arbejdsgiver eller hendes venner, men som det gamle ordsprog siger:

“Mod tåber kæmper selv guderne forgæves.”

(69): “Det er åbenlyst ikke Venstres politik at mobbe andre mennesker, og Okmans opførsel siger absolut intet om hverken partiet Venstre, partiets politik eller om de folk, der i sin tid ansatte Okman.”

Du ved godt, at skatteministeriet systematisk udsatte medarbejdere for chikane, ved udelukkende at kræve folk over 55 forflyttet til det nye skattecenter i Ribe, med det formål, at de skulle sige op, ing? Det blev skatteministeriet dømt for i landsretten, så man kan faktisk godt sige at det også er Venstres politik at mobbe folk.

70. Jo da, men jeg ser ikke forbindelsen, hvad er det næste du vil fremlægge? At Venstre går ind for at fifle med regnskaber, fordi Anders Fogh blev fældet som skatteminister for et par årtier siden, på den baggrund? 🙂

Så når diverse statslige organisationer kommer med den ene fabelade efter den anden om arbejdsmiljø, herunder mobning på arbejdspladsen, så er det i virkeligheden et udtryk for en snedig plan fra Venstres side, en slags røgslør, der skal dække over partiets virkelige formål, nemlig at mobbe folk over 55 fra landets arbejdspladser?

Jeg er ikke selv venstrevælger, så mit forsvar skal ikke ses i den kontekst, men helt ærligt, det er forstemmende for enhver debat at forsøge at skyde andre partier den slags slige motiver i skoene. Grøftegraveri og dæmonisering af modparten har vist aldrig hjulpet nogen til at finde fælles løsninger på væsentlige samfundsproblemer. 🙂

Ja, eftersom regeringen har halveret medarbejderantallet ved Skat, kunne man godt få den tanke, at Venstre har det fint med at der snydes. det er blevet resultatet, i hvert fald.

Til 62

Fra din kilde:

“”Vi har ansat Ditte Okman, fordi vi har en moderne tilgang til politisk kommunikation, og vi vil gerne træde lidt ud af Christiansborg-miljøet,” siger Venstres pressechef, Søren Lauridsen

Moderne tilgang til kommunikation. Jo da. På forsiden af stort set alle netmedier og dem der ikke læser seriøse aviser (såfremt der er nogen).

Dansk politik er et cirkus.

Naturligvis er det ikke venstrepolitik at håne voldsofre eller selv drømme om at begå vold, men utroligt at ingen har tjekket hendes baggrund bedre.

Hendes kvalifikationer består jo ikke i naturvidenskab eller økonomisk indsigt, så dem finder man ikke i hendes eksamenspapirer.

@Brian Nørskov: Sagen siger i udgangspunktet intet om Venstre som politisk parti som sådan, men den siger noget om ledelsen af partiorganisationen/Venstres Pressetjeneste/Center for Kommunikation & Politik.

Det burde simpelthen aldrig været kommet dertil, hvor det er dag.

Om det så falder tilbage på partiets politiske gren står enhver frit for at fabulere over. At det er tilfældet har Venstre som parti kun Venstre som arbejdsgiver at takke for.

@56 Vel talt.

Hypoteser og logiske spring står i kø.

Og hvis nogen skulle spørge:
Jeg er ikke FB-ven med Ditte Okman! -og som følge deraf at regne som venstreekstremistisk, økofascistisk, soft-on-crime-terrorsympatisk socialdemokrat med en fortid som Stasi-agent.

Hej Jarl,

Jeg er ganske enig med dig i, at Lene Espersens ferie burde modtage mange flere kommentarer, men hvorfor søren prioriterer du så selv Ditte Okman sagen højere?

Ditte Okmans kommentarer er ulækre, men Jeppesen er dog værre. Det virker som om hele hans livsindhold er at gå efter andre menneskers fejl, med ondskabsfuldhed og kynisme. Creepy.

79

Man kan mene om Michael Jeppesen hvad man vil – men jeg har endnu til gode at se ham skrive om hans lyst til slå voldsofre, kvæle kantinedamer og andet psykotisk vrøvl.

Jarl har skrevet det mere end én gang: han tager ingen fanger og det bliver man nød til at forholde sig til. Mit sprøgsmål til dig er: er det ikke netop det en journalist gerne skulle være i stand til?

Gad vide hvor mange Danskere der findes udenfor ‘the chattering classes’, som interesserer sig for denne ‘facebook-sag’??

56. Til din oplysning, så fik jeg den sidste lønseddel fra Venstre i februar 1999. 😉

79. Fordi det var den sag, der optog sindene på det tidspunkt.

Måske kunne man også skrive om Lene Espersens mærkværdige prioritering, men nu valgte jeg så noget andet.:-)

Der er flere der skriver at det måske ikke er sandt hvad jeppesen har skrevet om okman, er der nogen der ved om han selv har fundet på de billeder han har vist af hendes statusopdateringer? Har der været noget fremme om det?

Løkke fik vist i morgen-tv offentligt sendt et signal til partiorganisationen med ordene: “Det er ikke mig der personligt ansætter medarbejderne i Venstre”

Det er vist ikke helt til at misforstå!

Jeg synes det er virkeligt underholdende, hvordan det er Søs Marie Serup,der udtaler sig om Facebook i Okman-gate, og er den, dér maner til, at Venstre skal have en Facebook-politik.
Hun har jo om nogen udstillet Venstres manglende viden om brug af sociale medier med hendes egen Facebook-opdateringer.
Hvis man skulle anvende den konspiratoriske logik, som jeg mener anvendes i dette indlæg om Socialdemokraterne, så kunne man måske spørge om hele Okman-gate ikke også er i Søs Marie Serups interesse? Jeg mener, hele hendes Facebook-fadæse blegner jo fuldstændig sammenlignet med Okmans opdateringer. Og med Søs Marie Serups udmeldinger om Facebook, kan hun igen fremstå som én, der faktisk ved noget om brugen af sociale medier og handler på det, ved at lave en Facebook-politik.

Mao. efter Okman-gate fremstår SMS ikke længere som en socialt-medie-dilletant og det må da være herligt for hende, selvom det skader partiet(!?).

66

Præcis, det er ganske interessant at angrebet på en journalist fra TV2 er et venstreanliggende medens den psykisk syge kvinde har fået en personlig undskyldning fra Okman men mig bekendt ingen fra Venstre.

Det vil ( for sikkert alle partier ) være et stort arbejde at skulle undskylde hver gang medarbejdere dummer sig og sviner andre til så hvorfor har Brinch dog denne særstilling ?

89. Det er vel næppe så meget min ringhed, der er kommet i søgelyset men mere, den der skriver og den, der er blevet skrevet om på min FB-profil.

O Tempora O mores! 😉

Se også deres kommentarer:

AF Hans Nielsen 10:51 7. APRKlag
En typisk brugerkommentar om de svage, hentet på Jarl Corduas blog:

'œ…flæske fede enlige mødre med syv unger, flere hunde og med en smøg i kæften flæbe over staten ikke giver mere til dem der allerede får.'

Indlægget blev ikke fjernet, men ovenikøbet fik ros med på vejen af Cordua selv:

Jeg tror der er mange '“ også med universitetsgrad '“ som kan erklære sig enig i synspunktet!

Eller denne der hylder kommunisten og DDR tilhængeren Ole Sohn:

AF hansen 11:21 7. APRKlag
Jan Hansen: Hvem betaler dig for at læse en blog, du ikke bryder dig om? Hold dig dog væk! du bidrager ikke med noget , men sviner blot til igenigen..Ole Sohn er et hæderligt menneske, der har stået ved sine meninger hele vejen igennem sit politiske liv.Jeg vil dælme hellere ha ´ en forhv. kommunist end en fascist og apartheidtilhænger.
Cordua skulle tage at gøre noget ved problemet med de enlige kontanthjælpsmødre istedet for at svine dem til. Det er ikke fra Højre løsningen på det problem kommer.

Ekstra Bladet kan heller ikke få nok af Okman – nu i “Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, om beskyldningerne: – Det er jo det rene sludder”

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1325388.ece

91. Jo bevares. Der skrives så meget sludder. Som du ser, så svarer jeg også på dette nonsens.

“Nationen!” er åbenbart flyttet over til Jeppesen.

Imponerende at Michael Jeppesen med tre blogindlæg nu har holdt Venstres pressetjeneste (og ikke så få journlaister) beskæftiget – og os andre underholdt – i over en uge. Imponerende.

Det kan godt være han er fuldstændigt hæmningsløs, men det er ret sjovt. Totalt kamikaze.

Lukket for kommentarer.