Kategorier

Mette Frederiksens troværdighed faldt som græske statsobligationer

Mette Frederiksen, MF og Socialdemokraternes socialordfører er endt i den for alle toppolitikere så pinlige situation: at blive taget i at disponere, som hun for ikke længe siden revsede andre for at gøre.

For ikke så længe siden beklagede hun sig i offentligheden over, at danske forældre fravalgte folkeskolen, men da socialdemokraten så pludselig mødte virkeligheden selv som forælder, valgte hun at sætte datteren i en privat lilleskole. Naturligvis fordi hun som mor valgte det bedste for sin datter. Respekt for det. Men det skriger til himlen og er naturligvis udtryk for hykleri, at hun for ikke så længe siden skosede andre for at foretage præcis det samme valg.

Når Mette Frederiksen plejer at svinger indignationens krabask, så får den gerne på alle tangenter med spillen på hele følelsesregistret og hun er ej heller bleg for at kravle endog ganske langt op i det højeste moralske træ, som hun kan finde. I Mettes verden ER alting enten sort eller hvidt. Denne kant og skarphed har skabt hendes fortjente ry som en politiker, vælgerne forholder sig til og respekterer for hendes kompromisløshed. Mette Frederiksen er den ene af kun to mulige kandidater, der i dag nævnes som en mulig efterfølger til Helle Thorning-Schmidt på formandsposten.

Nu er Mette imidlertid 'blevet klogere' og ser tingene lidt mere “nuanceret”. Dvs. hun har formentlig gennemgået en udvikling, der ikke afviger så meget fra, hvad der er overgået mange af os andre almindelige dødelige uden Mette Frederiksens politiske karriere.

Problemet for Mette Frederiksen er imidlertid, at hendes stærke politiske brand har klangbund i en sjælden moralsk argumentation, hvor man enten vælger hendes vej (og derfor er 'god') eller de andres vej (og følgelig er 'ond'). Nu er tingene lige pludselig ikke så sort-hvide mere. Og så falder Mettes troværdighed i kurs omtrent så brat som Grækenlands statsobligationer p.t. Og samtidig er der så langt ned fra det høje moralske træ, at den socialdemokratiske ordfører slår sig mere end sædvanligt og skal således udholde megen hån og spot i medierne. For sådan er spillets regler.

Dvs. når Mette næste gang skal ud og belære alle os andre om, hvor forfærdeligt at private tilbud er i forhold til den offentlige sektors, så vil de fleste enten forsøge at lade være med at grine eller undgå at lade sig forarge over sådan mageløs frækhed.

Eller også er der den tredje mulighed, at man søger trøst i den romerske statsmands Marcus Tullius Ciceros kyniske betragtninger (formentlig baseret på sine erfaringer fra tiden omkring den romerske republiks fald):

'Konsistens har aldrig været en dyd blandt politikere, der vil frem i verden'*

*Med tanke og tak til Mads Qvortrup for en glimrende gennemgang af det britiske valgsystem m.v. og en ganske morsom Tony Blair-immitation tirsdag eftermidag på Københavns Universitet.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

81 kommentarer til “Mette Frederiksens troværdighed faldt som græske statsobligationer”

Mette Frederiksen var i øvrigt i Debatten på DR2 i går, og selvfølgelig var der et ondsindet menneske, Mikael Jalving, der ikke kunne dy sig for at lave grin med hende. Det syntes Mette, der selv havde deltaget i programmet og på daværende tidspunkt var fortrukket til en plads blandt publikum, bestemt ikke var morsomt. Hør Jalving og se Mette Frederiksens kostelige reaktion fra 49 min. på følgende link: http://kortlink.dk/7rbz

Wow, hun sidder helt stille og blinker med øjnene. Ja, det er sgu morsomt:-(

Sorry, jeg blive nødt til det:

Mette hun var medium, så’n ligger landet
Hele sit liv havde hun aldrig været andet
Hun var medium begavet, hun var medium køn
Havde et medium job med en medium løn
7-8 havde skolen ment; medium evner
25 år med medium som fællesnævner
Mette mente medium var meget for lidt
Og når det’ hvad man er, ja, så’ det knap så fedt
Fordi næstbedst er sokke, når man ved, hvad man vil
Og med pæne ben i lårkort lædernederdel
Gik hun steder, folk i læderjakker sniffer coke og hyggesnakker
Ka’ du komme te’, BMW, slips og tyrenakker
Maksimum blær og minimillionær Dér, hvor penge var af plastic og ingen penge værd
Og hun mænged’ sig med maksimum for at være det selv
Og for brutalt at slå sit medium image ihjel Og så’n er det…

Mette hun var maksimum mente hun selv
Hun var færdig med sin fortid, vinked’ medium farvel
At bolle under sin stand med en medium mand
Ja, det’ en ting, som en maksimum kvinde ikke kan
Men hun blev stadigvæk behandlet som det, hun nu var
En pige fra det liv, som hun var afskrevet fra
Så Mette havde sat sig selv i en klemme
For Mette hørte ikke længer’ nogen steder hjemme
Var totalt faret vild i en uægte stil
Med en snyde-attitude og en uægte smil
Hver en glatnakke-playboys letkøbte legetøj
Sex og sprut og coke og fest og skidt og møg
Stakkels Mette kom til kort, hun havde kørt sig for hårdt
Hun misted’ sin forstand efter sjette abort
At ta’ ved lære var desværre svært som hun nu var endt
For Mette Medium var blevet minimum permanent Og så’n er det…

Mette hun var minimum, så’n ligger landet
Hvad hun så end gjorde, ku’ hun aldrig bli’e andet
Det gik fuldstændig galt og hvad ku’ hun gøre
Og hvad rager det os, når vi har vores på det tørre?

Det viser jo bare, at en individ-orienteret tilgang til politik altid er bedre end en system-orienteret som den socialdemokratiske.

Gad vide hvad Mette mener om privathospitaler hvis hun skulle få kræft og blive nødt til at rejse til Tyskland for at blive helbredt?

I øvrigt er hendes eneste forsvar i hele sagen, at hun har en “lille” pige, der jo logisk nok bare behov for en “lille” skole ?? Hvad er det for noget vrøvl?

Hvad bliver det næste? En konservativ minister, der siger at privatisering ikke er vejen frem? Arrrgh. Man kan snart ikke regne med nogen mere!

6

Ja jeg er helt enig. I det mindste så burde journalister stille spørgsmålene: “hvad er det for behov dit barn har?” og “Hvorfor trives lige dit barn bedre end andres på den pågældende lilleskole/privatskole?”

Vi får ikke de konkrete overvejelser/begrundelser for skolevalget, og det skyldes sandsynligvis, at det kun kan blive opfattet som en kritik af den lokale folkeskoles tilbud?

Kvinden er vist nok valgt i Ballerup, hvor hun også bor. Den egentlige begrundelse vil sandsynlligvis fører til, at vælgerne ikke vil betragte hende som en af deres egne, og det er jo om noget katastrofalt for Mette som politikere, der altid solidariserer sig med “folket”

Hvis der var valg i morgen, så ville det måske have konsekvenser for Mette Frederiksen. Måske. Men om 1 år?

Hvad er egentligt “strafperioden” for en toppolitiker taget i hykleri, tyveri eller, same thing, letfældig omgang med statens midler (“Jeg betaler jo bare tilbage”)? Hvis man kigger på Tinget i dag, så har nogle af (regerings-)medlemmerne diverse “sager” på deres CV, uden at det har skadet dem i længden. Nå ja, de kan altid blive straffet ved at blive “degraderet” til EU 🙂

@10 Det skal jo stå mål med den politiske hukommelse. Nu om dage er det jo kun pressen, der kan skabe en sag og vedligeholde presset.

Jarl – hvem er den anden mulige efterfølger til Helle T ?

Er Mette F omtalt hos sosserne som kandidat til at kunne blive formand M/K på sigt (læs om fx 10 år) eller allerede efter næste valg, hvis de røde ikke vandt?

Forøvrigt fantastisk sag og god blog

@10

Svært at sige, det kommer jo an på vælgerne. I 2003 kørte Jacob Buksti for stærkt, og han var kendt for som tidligere trafikminister og på det tidspunkt som ordfører at tordne mod privatbilismen og at kæmpe for større bøder for hensynsløs kørsel. Han trak sig som ordfører, men blev i folketinget og partiet gjorde ikke noget ved det. Men i 2005-valget røg han ud. Folket gav sin dom.

Tror Mette Frederiksen er så højt profileret at hun nok skal fortsætte i folketinget. Men som højt profileret og kommende minister hvis magten skifter, kan hun godt vente sig hård presse og at der bliver kigget efter nu, hvad hun gennemfører i forhold til hvad hun gør.

Jeg er selv lidt spændt på om vælgerne straffer Oliver Qureshi – de kan da umuligt vælge en boligsvinder tænker jeg. Omvendt, hvis Tesfaye kan komme i hovedbestyrelsen…

Omkring Mette F håber jeg virkelig der bliver kogt suppe på den her sag. Når man kæmper for lovgivning der giver borgerne mindre ret til ting (som frit at vælge skole) men så selv vælger det offentlige fra som andre ikke burde gøre, bliver det bare hult. Det kan godt være hendes datter har specielle behov – men tror hun virkelig hendes datter er et enestående tilfælde? At alle andre skifter fordi de er usolidariske undtagen hende selv? Nogen er åbenbart mere lige end andre.

@.1
Hvor er det stort at høre den unge Venstre borgmester Thomas Banke sige, at Venstre ikke går til valg på reformer.
Slam
0en sandt er det, desværre.

Jeg er ikke verdens største Mette F-fan, men er det ikke en smule voldsomt at sammenligne det at sende sin datter i privatskole med voldsomme trafikforseelser, boligsvindel og tyveri?

Hvis det her koster Mette mere end 50 stemmer ved næste valg, så vil jeg være meget overrasket. Kiggede lige på hendes Facebook-profil og der er ikke ligefrem lynch-stemning, snarere en masse mennesker der mener hun er udsat for en hetz.

#16

Livet er fuld af uforklarlige irrationelle fænomener.

Kvindelige tilbedere som skriver til Peter Lundin, folk som blev ved med at stemme på Ritt Bjerregaard, folk som valgte Espersen som formand for K’erne, osv. osv. Så jeg tror du får ret, især fordi når valget kommer, så har vi så mange andre nye stuure stuure og aldrig før set her i Danmark numre, leveret fra begge sider af salen, til at more eller forarge os over :LOL:

16. Jeg er enig i at det ikke kan sammenlignes med de andre emner, men du undervurderer effekten på hendes troværdighed, Hun kan ikke være ligeså bidsk på den private sektor i velfærdsdiskussionen,
At hendes Facebook-venner nu støtter hende imod denne “hetz”, synes jeg ikke er odiøst. Det manglede vel bare.
Mette F slås sædvanligvis gerne uden handsker og nu får hun en ordentlig drag prygl da hun pludselig stod uden parader. Det er der intet mærkeligt i,

Jeg synes det er godt for Mette Frederiksen, at der findes et privat alternativ til folkeskolen, når hendes datter nu havde behov for det.
Pointen i hele diskussionen er jo, at hvis MF havde haft magt som hun havde agt jvf. hendes udtalelser i 2005, så havde dette alternativ formentlig slet ikke eksisteret..!
Derfor er jeg helt enig i, at MF’s troværdighed efter dette er ligeså meget værd som græske statsobligationer 🙂 Hetz…? Come on!

Hvad er der dog ved at ske med vore politikere? Lene Espersen kan ikke forstå, at mange (de fleste) synes hun har handlet forkert. Bondam fester på andres regning. Borgmester i vidste ikke, at han tog imod bestikkelse. Villy siger 24 mia i stedet for 4 mia. Det ser han ikke noget forkert i. osv. osv.

Og nu Mette Frederiksen. De verbale øretæver hun har givet til “anderledes tænkende” er utallige. Og så bryder hun med sit eget og sit partis næsten hellige slogan: “De bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder”.

Og det kalder fruen så bare “at skifte mening” ….”blive mere nuanceret”…

Kan man nu forstå det? Jeg kan ikke…..

@Jarl
“Hun kan ikke være ligeså bidsk på den private sektor i velfærdsdiskussionen”

Det vil jeg simpelthen se før jeg tror det. Det ville i hvert fald ligne hende dårligt. Hun er jo ikke som mennesker – eller politikere – er flest:-)

Min tanke omkring kommentarene på hendes fb-profil var bare, at man kunne antage at de nok repræsenterede hendes kernevælgere bedre end kommentarerne på Nationen eller her på siden gør, og at hvis de er klar til at tilgive hende, så gør vælgerne det nok også.

@David Garby

Det er selvfølgelig forskellige sager. Omkring Qureshi er jeg spændt fordi jeg synes det virker som om SF har taget ham helt til sig igen, efter han det første tid fik frataget ordførerskaberne. Jeg er spændt på vælgernes dom til valget.

Jeg vil ikke gå ind og sige de har gjort noget lige slemt, Mette har jo ikke gjort noget ulovligt modsat Buksti. Men Mette og Buksti mener jeg er meget ens sager, fordi de har stået for en klar holdning til noget, og så selv handlet modsat.

Mange politikere kom ind i faget som ret unge, gennem ungdomsorganisationer, lige efter uddannelsen, eller måske nåede de ikke engang uddannelsen færdig. Man bliver valgt hvis man er god til at diskutere og italesætte nogle ting, og har troværdighed, ikke fordi man har opnået en masse inden man var politiker. Derfor er troværdigheden noget af det eneste vi kan bedømme dem på. Så det gør vi.

22. enig – og mette har vist hun er utroværdig og hyklerisk og derfor ikke regeringsduelig – hun bør følge buksti ud i glemslen, det vil endvidere give mig usigeligt meget livskvalitet hvis Mette Frederiksen ikke længere tonede frem på skærmen og dømte mig 😉 – Jeg kan faktisk slet ikke bære tanken om hende som minister eller leder af oppositionen – det vil medføre alvorlige overvejelser om jeg skal fortsætte i Danmark – drastisk ja, men sandsynligt – suk

Til mit nr. 20. Og nu mener Lene Espersen, at et forslag fra Venstres udenrigsordfører er “på kanten af det naive”.

Hvordan kan hun tillade sig at kalde regeringspartneren næsten naiv. Hvad mon hun så vil kalde sig selv.

På mig virker det totalt hæmningsløst.

@ toft

Hvad i alverden skulle hun ellers kalde det??
Alle eksperter samt udenrigsordfører fra oppositionen og tidligere udenrigsministre har kaldt det naivt, håbløst og andet i den dur. Og det er jo heller ikke helt i tråd med hvad Per Stig og dermed de Konservative selv har prædiket de foregående ni år. Nu har vi hørt så meget sniksnak om det Arabiske Initiativ, skulle hun så pludseligt droppe det ??

Og der er næppe heller mange vælgere i at DK skal lave en somalia-radio eller omstyrte diktaturer.

Foreslaget er så tilstrækkeligt dumt at Lene E. bør takke Venstre for at fremsætte et sådant udspil – det giver hende en fabelagtig mulighed for at få lidt positiv medieopmærksomhed som en realistisk pg kompetent udenrigsminister der faktisk har nogle synspunkter på området.

Hvis man er konspiratorisk anlagt kunne man fristes til at tro at det hele er iscenesat fra V isamarbejde med K, for at få den vingeskudte udenrigsminister i luften igen.
Det er trods alt i begge partiers interesse.

23. Jeg ved nu snart ikke om Mette Frederiksens handlinger er så hykleriske, at hun skulle være mindre regeringsduelig – på den konto – end så mange andre politikere, på begge sider af salen. Der er talrige eksempler på at “gør som jeg siger, ikke som jeg gør” mentaliteten er fremherskende, både i det kommunale- og landspolitiske landskab.

24. Hvad skulle hun ellers kalde det? Venstres udspil er så himmelråbende dumt og naivt, at det ligeså godt kunne have været forfattet i en politisk ungdomsorganisation. Det har ingen forbindelse til virkeligheden, og man kan ligeså godt få det skudt ned med det samme, inden letbenede landsbytosser som Naser Khader udtaler sig om det… vent… det er for sent. 🙂

Det springende punkt her er jo, at hendes valg af skole ikke sker som følge af en – skal vi kalde det – udefra komme ændring, der skaber behov for nye løsninger. Her er blot tale om at man personligt har oplevet konsekvenserne af sine egne holdninger, og pludselig indser, at ens holdninger tidligere har været indskrænkede.

Derfor er det ikke kønt, og det bliver ikke kønnere af, at hendes “opbakning til folkeskolen er uforandret” – blot for alle andre end hende, forstås. Det viser en stor mangel på kognitiv resonans. At blive konfronteret med ubehagelige konsekvenser af ens egne holdning, bryde sine principper, og derefter ignorere det, er ganske enkelt definitionen af dumstædigt.

Lidt OT: Du bliver bedre og bedre Jarl på TV, som i aftenens Deadline: Korte, prægnante indlæg, klare formuleringer, skarpe synspunkter, etc. Det dur!

Og så til Mette Frederiksen: Grunden til, at denne sag ligesom Lene Espersens ferie, er eksplosiv politisk set er, at ALLE kan forstå den, identificere sig med den, og dermed have en mening om den. I det store vælgerhav FORSTÃ…S den slags personlige forhold.

Kun få kerer sig om, endsige fatter, tal om BNP, milliarder i kommunale besparelser, underskud på offentlige finanser, procenter, der fastsættes af ECB i Frankfurt, etc. De er rene fiktioner, der ikke kan konkretiseres. Og derfor ikke kan begribes af almindelige mennesker.

Men de kan bruges (og bør blive det) til et angreb på personen Søvndal, så folk begynder at blive mistænksomme: Ham kan man ikke regne med = ham ville jeg ikke købe en brugt bil af. SÃ… går den hjem.

Folk stemmer altid med maven, ikke med hjernen.

Mette problem mener jeg består i, at hun først kommer frem med sit ændret synspunkt, efter at hun er taget med fingrene i kagedåsen.

Hun må allerede den dag de valgte at melde deres barn ind i privatskolen vidst, at det ville give problemer, så hun kunne selv have reddet en del, hvis hun der var kommet på banen dengang.

Hvorfor melder Mette ikke bare ud, at det er regeringens sølle forvaltning af folkeskolen de seneste 10 år, der har gjort hende utryg ved den?

Denne sag minder mig om de konservative politikere, der har gjort en karriere ud af at kalde bøsser for moralsk underlegne og så selv bliver afsløret i at synde. Især når hendes påstand åbenbart er, at hun skulle have skiftet politisk holdning i selvsamme øjeblik, hun skulle vælge sit barns skole.. Så er hendes politiske holdninger ihvertfald ikke ligefrem ideologisk fastsatte men nærmere dikteret ud fra personlig interesse :-S

#33

Nu ikke for at være grov, men det eneste der evt mangler i denne saga er at Mette Frederiksen ryger ud, kan ikke finde noget job som betaler tilstrækkeligt godt til at veldigehodle livsstilen, og vælger at stå på flisen i ny og næ for at betale regningen hos Noma 🙄

25. Enig i at forslaget er udueligt. Men netop Lene Espersen burde have været mere påpasselig med sit ordvalg.

Nu til “breaking news”: Helle Thorning har lækket historien til DR om, at hun tager sin 13-årige datter ud af hendes folkeskole på Østerbro og meldt hende ind på Ingrid Jespersens privatskole.

UHA, at hun vælger at gå ud nu må skyldes, at nogen var på vej med nyheden, og det ville se endnu værre ud, at hun havde forsøgt at skjule historien.

Men det virker lidt panisk. Det truer med at overskygge den store forkromede fremlæggelse af “Fair Løsning” planen fra S og SF på tirsdag (samtidig med statsministerens tirsdags-pressemøde, for øvrigt!).

Altså, vil seerne sidde og tænke på hykleri og dobbeltmoral, når Thorning og Søvndal toner frem og taler om store tal, velfærdsstatens fremtid, det kommende regeringsgrundlag og andre dyre begreber?

Det er en stor risiko. Og en medie-timing, sosserne ihvertfald ikke havde udtænkt.

Jeg synes da det er fint at Thorning tager problemer i opløbet (når nu hun har opdaget, at det kan blive et problem). Og er sandheden ikke at langt de fleste 8-9 klasser i sammensætning ikke ligner den samme klasses 6. klasse. ( Jeg vil da skyde på at næsten halvdelen af min yngstes klasse var skiftet ud ).
Ã…rsagerne er mange, det er jo det tidspunkt hvor det begynder at snøre sammen, og så skal man jo lige tænke på efterskolernes vedvarende success.
Problemet er mere, at det er et af de emner man heller ikke snakker så meget om, når folkeskolens diskuteres.

@38 – du har sikkert ret Niels med hensyn til problemerne i folkeskolens højeste klasser med udskiftning og så videre. Det ved jeg ikke så meget om.

Men Thornings forsøg på at spinne sig ud af sit politiske problem, som hun altså deler med Mette Frederiksen og Henrik Sass Larsen, er jo også et bevidst kynisk spil, som BTs redaktionschef Simon Andersen vil forklare i sin blog på avisen i morgen. Han har lige på TV2News beskrevet hendes taktik med at gå på i DRs 18.30 udsendelse, hvor hun ikke bliver udsat for et længere forhør, i stedet for 21. udsendelsen eller TV2 News, hvor man har tid nok til at spørge ind til sagen.

Hun har da sikkert vidst i flere uger, at hun ville vælge en privatskole for datteren, men har ladet Mette Frederiksen tage en masse tæsk uden selv at melde ud.

Hun går også ud søndag aften, så de store morgenaviser ikke har tid til at grave i sagen, før de lægger avisen i seng. Og vil det være en stor nyhed, når hun jo har været på TV?

Lad os se, hvad Simon Andersen skriver i morgen.

38. Grundlæggende er problemet i flere af de københavnske folkeskoler, at de er fyldt op med børn i de små klasser og at der sidder 8-10 børn i 8., fordi forældrene har fået forstadskuller og er flyttet til Rødovre, Lyngby eller Solrød.

39. Nu er der vel den helt fundamentale forskel på Thorning-Schmidt og Sass Larsen på den ene side og Mette Frederiksen på den anden, at ingen af de to førstnævnte har stået med løftet pegefinger og skældt danskerne ud for at være dårlige mennesker, fordi de valgte at sende deres børn i privatskole.

Men den slags nuancer er vel uvæsentlige?

38. Meget enig. Det er virkelig smart at Thorning kommer ud nu med historien om hendes datter. Havde det været under valget havde været et problem. Dermed synes jeg nu også at Thorning egentlig indrømmer at der er et problem med Mette Frederiksen.
Det er vel fair at sige at S er temmelig i defensiven i denne sag.

39. Mht Simon Andersens evt. blog, så er det vel ok at motivforske på hvorfor at Thorning kommer ud med sagen netop nu. Jeg kan dog ikke helt forarges over at S-spinfolkene tænker sig om før de breaker historien.

#41

Hvordan skælder HTS folk ud for at sende folk i privatskoler i den artikel?

Så vidt jeg kan se så siger hun blot privatskolerne økonomisk skal straffes hvis de ikke tager tosprogede elever en. Det er en helt anden diskussion så vidt jeg kan se?

jo det er da rigtig nok, at Thorning sikkert har tænkt over, hvornår hun skulle “meddele” offentligheden om sin beslutning. Jeg erindrer dog ikke, at hun har udtalt sig ligeså fordømmende om forældre, der putter deres børn i privatskoler som Mette Frederiksen.

Thornings valg er i strid med socialdemokratiets overordnet politik, men til forskel fra Mette Frederiksen kommer det ikke til at falde tilbage på hende som et “karakterbrist i hendes personlighed”. Mette F’s handling viser helt klart et brist i kvindens personlighed, da den, som Poul Madsen skriver, illustrerer, at hun TALER før hun TÆNKER (hvis hun tænker): http://ekstrabladet.dk/nyheder/lederen/article1343107.ece

En sådan “evne” vidner om en politiker der ikke kan holde hovedet koldt og er derfor en jeg nødig vil have på en ministerpost.

45

Det er klart problematisk for Thorning, at spinnet er blevet gennemskuet. Set i det lys burde hun være gået til bekendelse samtidig eller umiddelbart efter, at Mette Frederiksen blev afsløret.

“Solidaritet” mellem partimedlemmer i det gamle arbejderparti, er der åbenbart ikke meget af 😉

47. Ups. Sorry. Du har ret.

Men gælder det stadig nu hvor han arbejder i Geneve?

Det er vel stadig interessant at oppositionens leders mand ikke betaler skat i Danmark, hvis hun selv vil hæve skatten for alle andre?

47

Øv hvad? Forklaring tak? Hvordan kan du datere den historie til 2007?

47 beklager min nr. “50”. Jeg havde ikke set Jarls nr “46”.

50. Det er fordi at EB sætter gamle relaterede artikler op under historien om at Thornings fravalg af folkeskolen. Jeg troede det var en aktuel historie. Det var det så ikke.

S skal passe på at Venstre ikke lancerer en skræmmekampagne om at vi vender tilbage til “smagsdommeriet i 90’erne”, hvis S får regeringsmagten. Foghs opgør med smagsdommerne er stadig et traume på venstrefløjen. Læs information og i vil se hvorledes den stadig forsøger at bearbejde dette traume 😉

49. “Det er vel stadig interessant at oppositionens leders mand ikke betaler skat i Danmark, hvis hun selv vil hæve skatten for alle andre?”

Du har da overhovedet ingen hæmninger i øjeblikket, soner du for din tid som “uafhængig liberal” blogger?

Det afgørende må vel være om den lille familie overholder reglerne?

Yes, Jarl: Simon Andersens udlægning lyder meget troværdig, og der er et par interessante facts: Helle Thorning skrev allerede datteren op på venteliste til privatskolen for et år siden. Men hun lod Mette Frederiksen stege i eget fedt i snart en uge uden at sige et ord.

BT var på sporet hele weekenden. Thorning var så presset, at hun ikke kunne gøre andet end at gå til bekendelse frivilligt.

Men det mest interessante er, hvorlænge medierne holder liv i sagen, og læsere og bloggere vil kritisere hendes belsutning højlydt, så præsentationen af “Fair Løsning” = hele oppositionens oplæg til at overtage regregeringsmagten på tirsdag, bliver et side show og ikke får den mediemæssige dækning, oppositionen har brug for.

Lige en update:

Berlingske har et interview med Helle Thorning, hvor hun på spørgsmålet,

Det betyder vel, at du, Helle Thorning-Schmidt, burde lade din datter blive i folkeskolen og kæmpe for den ?

svarer,

 »Du glemmer, at den melding, som Mette Frederiksen kom med, ikke var rigtig socialdemokratisk politik. Vi har altid sagt, at vi både skal have en offentlig folkeskole og et privat alternativ. Og jeg synes også, at jeg kæmper for folkeskolen, «

Er det den gamle rivalisering mellem de to socialdemokratiske damer, der igen blusser op, når begge er pressede?

Endnu mere afslørende er båndudskriften fra den samtale, Ekstrabladets journalist har haft med Helle Thorning her i aften,

http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article1343386.ece

This story has a thousand legs!

43,
Med forslaget går undervisningsminister Bertel Haarder den diametralt modsatte vej af Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt.

Hun har foreslået en økonomisk straf til de privatskoler, som ikke tager et tilstrækkeligt antal tosprogede børn. Skolerne skal simpelthen miste det offentlige tilskud, hvis de ikke vil medvirke til integrationen, mener hun.

Den straf kan ikke havne andre steder, end hos de forældre der har børn i private skoler. – og hvad er det så de skal straffes for? – mangel på solidaritet /

Alle ved, at det ikke nødvendigvis er et komfort spørgsmål, men også handler om visse elevers meget udadvendte opførsel, overfor ikke mindst hunkøn. Et problem der vokser med andelen….

Du har ret Orla. Den artikel du linker til på Ekstrabladet er ikke just noget der sætter “Mrs Kinnock Schmidt” i et godt lys.

De socialdemokratiske lederes ageren er en katastrofe for deres strategi i den kommende valgkamp, hvor uddannelse uden tvivl bliver et af temaerne. Både næstformanden og formanden har fået svækket deres troværdighed på det felt, hvilket betyder, at de vil blive taget mindre seriøse på det område.

Bud på temaer i den kommende valgkamp:

Uddannelse – socialdemokraterne står svagt som følge af formandens og næstformandens ageren

Økonomi – SF vil stadig have et troværdighedsproblem

Udlændinge – oppositionen har et problem med De Radikale!

Jeg tror ikke længere på, at opposition vinder næste valg!

I så fald skal der i hvert fald komme gigantiske bommerter i “arktisk-klassen” fra regeringens side!

Helle T siger, at hendes datter ikke skal lide, fordi hendes mor er formand for S – hmm, men vil det så sige, at andre børn i landet kommmer til at lide, hvis socialdemokraterne får deres skolepolitik igennem!? 😉

Man kunne jo formode at LLR seriøst overvejer muligheden for at udskrive valg om ikke så længe, for det er da længe siden at oppositionen har stået så splittet som den gør i øjeblikket, plus at historierne jo står i kø for at blive publiceret.

Jeg ville dog nok lige vente til man ligeledes havde haft medvind baseret på egne præstationer fremfor massiv modvind hos modstanderen.

@34
Hmm, jeg går ud fra, din ironiske kommentar med rullende øjne betyder, du syntes min reference var ekstremt langt ude..

Jeg synes dog, der er en del parallellitet mellem de to tilfælde – med mindre man vitterligt mener, privatskole-forældre er meget umoralske (eller har et problem med homoseksuelle politikere..)
Der er selvfølgelig gradsforskel (og jeg påstod da heller ikke andet), men i begge tilfælde har vi at gøre med valgte politikere, der moraliserer og udstiller bestemte grupper i befolkningen som et samfundsproblem pga deres livsstil, og så selv bliver taget i at foretage sig disse ‘syndige’ handlinger..

60

Det er jo en latterlig udtalelse fra HTS. Selvfølgelig “lider” eller får det konsekvenser for barnet/børnene, at en af forældrene er en kendt politiker. læs udtalelserne fra Uffes børn!!

54. Haha. Ja nu har jeg en ganske lang og veldokumenteret track-record, hvor jeg på denne blog også er hård ved “mine egne”.

Men ok. Kan du evt. oplyse mig om, hvordan det ser ud p.t. med centrum-venstre bloggere, der kritiserer Helle Thorning og Villy S? Kan det mon hænge sammen med, at de efterhånden alle har fået job i “bevægelsen”? 😉

Det ser nu ud til, at S-SF står til at vinde, og så kan du da ikke forvente, at jeg ikke forholder mig kritisk til dem?

Please, give me a break! 🙂

60. Det er lidt interessant, at S spiller “hold nu op det er synd for min datter”-kortet.

Hvilket hensyn var det lige, at sosserne tog til Lars Løkkes familie og yngste dreng, da de formastede sig til at tage til Tenerife udenfor hans skoles vinterferie?

Jeg spørger bare? Ikke fordi at Helle T ikke har en pointe. Men hvis der er en standard, så skal den vel gælde for alle?

Hvis det er rigtigt at Helles barn er blevet skrevet for et år siden må man ærgre sig gule og blå i Venstre over at Løkke tog sine børn ud af skolen udenfor vinterferien fordi det lige passede med konens ferie.
Nu går det lige op.

Man havde kunne få et momentumskud hvis Løkke ikke havde dummet sig for nu står de to statsministerkandidater hver med sager der viser at de også tager private hensyn og ikke er et hak bedre end alle andre.

#62

Beklager hvis min kommentar #34 fremstod som kritik af din #33 på nogen måde. Jeg er 100% enig med dig. Den opgivende smiley var møntet på hele situationen, og vores kære folkevalgte i særdeleshed.

Fra ovenstående artikel:
“I debatbogen “Forsvar for fælleskabet” kritiserer S-formand Helle Thorning-Schmidt forældre, der vælger privatskole til deres barn, for at være snæversynede.”

HAHA!

@68: Ikke bare det, men “egoistisk snæversynede”:

“Mange steder er den vigtigste forklaring imidlertid et egoistisk snæversyn i middelklassen. En del forældre går efter skræddersyede privat tilbud, der angiveligt lige passer til behovet hos deres barn – engelsk fra første klasse, at børnene bliver verdensmestre i matematik før de kan binde deres eget snørebånd eller eksotiske pædagogiske tilbud, hvor fingermaling prioriteres over basale faglige færdigheder.”

HTS’ forklaring halter ganske rigtigt noget. Enhver med et vist kendskab til de bedre københavnske privatskoler vil vide, at sandsynligheden for at få et barn ind dér uden, at barnet i forvejen har været skrevet op stort set fra fødslen (når forældrene ikke alumner eller ansatte, eller når der ikke søskende) kan være noget nær ikke-eksisterende, og i særdeleshed hvis man ikke trækker i tråde e.l. Nogle dygtige journalister burde få fat i datoen for, hvornår ansøgningen er modtaget, og hvornår beslutningen er truffet, samt sammenholde disse med HTS’ udmeldinger om kronologien.

Ja det er jo en ren Mette-Frederiksen-udtalelse. Dermed forsvinder forskellen mellem Helle og Mette!

Løkke skal nu bare blive ved at holde gang i sin folkeskole-dagsorden!!

Hold op, hvor er det dumt! (undskyld sproget)

At man ikke tror, at man bliver klynget op på den udtalelse er jo dybt naivt.

#69

Måske er hun også blevet klogere, ganske som Mette Frederiksen? Puha, kan nationen holde til så megen visdom eksploderende mellem ørerne på politikerne?

S&SF adopterer stille og roligt dele af den såkaldte konservativt-liberale fløjs politik. Denne fløj tilgengæld, for ikke at blive ladt tilbage, tager så nøk efter nøk nogle småbidder af venstrefløjens vaner som formynderi, udhuling af individets rettigheder, og større og større afstand til jordoverfladen. Og på den måde morfer de alle over i en stor lykkelig pærevælling, med efterhånden svindende småforskelle her og der.

Uanset vores politikeres middelmådighed, så kan man til tider stadig undre sig over rigets tilstand: vi hører til blandt verdens rigeste nationer, med rigdommen mest lige fordelt, og vi nyder en umådelig velstand i forhold til størstedelen af jordens befolkning. Hvordan i alverden er dette mirakel indtruffet? Kunne det skyldes politikernes middelmådighed? At man i bund og grund ikke er uenig om ret meget væsentligt? Ud fra et amerikansk perspektiv, så består stort set hele vores politiske spektrum af diverse afskygninger af socialisme.

Og hvor er det dumt af Helle ikke selv at gøre opmærksom på sin tidligere udtalelse i bogen under interviewet i TV-avisen. Hvad havde hun tænkt? Nu kommer det jo endnu mere til at fremstå som noget hun forsøgte at skjule.

Jeg synes de borgerlige skal lave en ironisk kampagne der er inspireret af Venstres valgslogan fra 2005: “socialdemokraterne ved du hvor du har eller gør du??”

Denne her sag eksploderer simpelthen mellem hænderne på Helle Thorning og co. Deres forsøg på at styre den i medierne i går fejler katastrofalt.

Citatet om det “egoistiske og snæversynede” i at vælge privatskole er plastret til som BTs netavis’ tophistorie nu.

Jeg har lige som medlem af panelet i Megafons snap-pol om netop den socialdemokratiske tops valg af privatskoler givet min mening til kende. I alle spørgsmålene spørges der til, om det er dobbeltmoralsk. Resultatet kommer i TV2 en af de nærmeste dage.

Og hvad sker der nu med den store seance i morgen med oppositionens plan for fremtidens velfærdsstat?

Jah, nu er der pludselig uklarhed, om den kommer ifølge Politiken.

Ifølge Danmarks Radio vil de to partiledere præsentere planen på tirsdag, men det vil Ole Sohn ikke bekræfte.

 »Jeg kan kun sige, at vi præsenterer planen inden Folketingets afslutningsdebat «.

Hvor er spinfolkene i S uduelige. Lige siden Præsident Nixons bortforklaringer i Watergate-skandalen i 1974 burde alle spindoktorer da have lært lektien om det værste, man kan gøre,

It’s never the crime. It’s always the cover-up!

Til Alle:

Tak for jeres kanonbidrag. Det er jo mig, der sidder og bliver klogere fordi i byder ind med links, vinkler, synspunkter osv.

Blandt andet dig Orla med info om Megafonmåling. Det er jo virkelig guf for hardcore-læserne af bloggen inkl. undertegnede. 🙂

Tusind tak til jer alle!

Det kommer en analyse inden for den næste time.

Jeg har også fået spørgsmål til den Megafon måling, men spørgsmålet er, om den er lavet før BT’s artikel om Helle T’s dobbeltmoral?
Det tvivler jeg på og derfor tvivler jeg også på, at den bliver offentliggjort.
Jeg skrev til dem og gjorde dem opmærksom på det, så måske kommer der en ny mail fra Megafon i morgen.

76

Der er brug for at backbencheres udtalelser om dette eller hint ikke bruges som stempel for et partis officielle politk.

Det er muligt det er en umulighed i det klima der er nu.
Mikkel Astrups ideer om hvad der skal være Venstres udenrigspolitik skal vel heller ikke være officiel venstrepolitik eller er det helt OK at sige vidt og bredt at det nu er Vs politik uanset hvor meget C undsiger det og hvor meget V ministre ikke vil bakke det op ?!.

#77

A cunning plan, nu for at citere Blackadder? Eller mere a la ‘Allo ‘Allo ? 🙂

Lukket for kommentarer.