Kategorier

Hellere gå ned på politik end spritkørsel

Det er altid patetisk at overvære bagsæde-politikere, hvis karriere af personlige grunde eller uoverenstemmelser med deres parti er på vej til at blive “skyllet ud i toilettet”, så pludselig forsøger at angive politiske årsager til deres udmeldelse.

Vi så det i slutningen af forrige valgperiode med Louise Frevert, der pludselig dukkede op i det dødsmærkede – ja rallende – CD for at danse mavedans. For et par måneder har Christian H. Hansen '“ efter et langt sygdomsforløb '“ pludselig forladt DF for at starte sit eget FOKUS-parti, der har dyrevelfærd som glasnummer. Det når næppe at blive opstillingsberettiget, selv hvis partiets mest prominente medlem Kira Eggers igen smider tøjet og siden promenerer op og ned ad strøggaderne i provinsens købstæder for at skaffe vælgerunderskrifterne.

I onsdags sagde Per Ørum Jørgensens konservative kreds i Holstebro stop. I forvejen var udsigterne for genvalg små idet han var presset af den tidligere Kristendemokrat Tove Videbæk, der stiller op i Vestjyllands Storkreds. Tilsyneladende er det en kendt lokal intrigemager, der har sørget for at få kørt Ørum ud på et sidespor for selv at komme til fadet som kredsens nye folketingskandidat. Tjah. 'Politik er dejligt', som Ørums nu tidligere partifælle Erik Ninn-Hansen bittert noterede, da han for mere 20 år siden blev fjernet som Folketingets Formand.

Det hører naturligvis med i kredsens overvejelser om, hvorvidt man kan få genvalgt Ørum, efter at han er blevet taget for spritkørsel og herefter selv har krænget sine alkoholproblemer ud i medierne. Ikke at det ikke var fornuftigt at gøre i situationen, men det er jo alt andet ikke ligefrem tillidsvækkende hos vælgerne, at man er alkoholiker '“ tørlagt eller ej. Og slet ikke spritkørsel '“ og slet ikke i det også på dette område ellers hårdt prøvede konservative folkeparti.

Per Ørum Jørgensen har aldrig været under mistanke for at være et miskendt politisk geni eller brillant folkeforfører. Han har snarere været tålt i folketingsgruppen. Og ifølge Ekstra Bladet fik han i forrige uge en skideballe af Lene Espersen og Henriette Kjær, fordi han også 'har været på tværs'. (Hvad det så end betyder?) Så det er synd at sige, at de konservative græder snot over Ørums afgang. Lettelse er nok mere præcist til trods for, at VKO nu har mistet deres flertal.

I går skrev Ekstra Bladet om en mail, som Ørum onsdag kl. 13.17 skulle have sendt til K-gruppeformand Henriette Kjær, hvori han meddelte sin udtræden af folketingsgruppen. Det skete blandt andet med ordene:

'Jeg ryger alligevel ud i morgen, så jeg kan ligeså godt gå selv'

Ærlig snak. I mailen.

Alligevel skal vi så læse om i medierne om at Ørums beslutning bunder i politisk uenighed og at regeringen ikke har gjort nok for Vestjylland. Det lyder unægtelig pænere, at ens martyrium bunder i politisk uenighed frem for i en fornedrelse af ens status efter at være blevet taget for spritkørsel. Kun Ekstra Bladet skrev som det var med den præcise overskrift: 'Smuttede inden sparket'.

Helt grotesk bliver det, når det gælder Ørums spekulationer '“ viderebragt af ureflekterende medier '“ om, at Liberal Alliance kunne være en mulighed, hvor han kan fortsætte sin politiske karriere. (Den er nu stendød uanset hvad)

Hvordan kan man både mene, at staten skal foretage sig noget aktivt i Vestjylland og så overveje optagelse i et parti, der – så vidt jeg forstår '“ helt grundlæggende abonnerer på det synspunkt, at staten ikke kan redde Udkantsdanmark med store offentlige investeringer?

Jeg er med på, at et 4. folketingsmandat vil være gefundenes fressen for LA, som derved ved at runde de magiske fire vil blive berettiget til en betydelig stigning i folketingets støttemidler til sekretær og konsulentbistand. Men LA bør sige blankt nej til Per Ørum, hvis han søger om optagelse. For deres egen troværdigheds skyld.

Og hvad så med regeringens flertal? Tjah. Så er det sådan med det, som Weekendavisens Arne Hardis rammende kalder for 'Løsgængernes Spøgelsesbrigade', at de ikke har den store lyst til at fremtvinge et valg, så de mister deres privilegerede tilværelse over night. Hvorfor dog i alverden pludselig miste sin gode gage som folketingsmedlem, som man får uden at bestille nogen verdens ting, og så på noget så “latterligt” som politiske principper? Hey! Dream on!

P.s. Alkoholisme er efter min vurdering – som lægmand – en sygdom.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

15 kommentarer til “Hellere gå ned på politik end spritkørsel”

Han har da langt større troværdighed end den politiske vandrepokal Naser Khader (eller Malou Ã…mund for den sags skyld)
forhåbentlig vågner de op hos K, og indser at deter på tide med en ny (og borgerlig!) leder for partiet, samt at få genopfundet konservativ politik..

Men hvem skulle den leder være? At kalde Connie hjem ville vel stort set dræbe LE’s fremtid som politiker eller i bedste fald degradere hende til ‘Per Ørum’.

Jarl, jeg er enig i at LA bør takke nej til PØJ af hensyn til troværdigheden, meeen, ifht. det politiske med sygehuset, så handler sagen ikke det fjerneste om udkantsdanmark der skal reddes af investeringer, men om hvorvidt nogle borgere skal have over 1 times kørsel til nærmeste sygehus.

LA mener vist grundlæggende at det er fint nok med nogle offentlige sygehuse (om ikke andet, så indtil videre), og når man nu har dem, så kan man jo godt placere dem lidt fornuftigt.
V (og delvist K) får massiv tilbagegang i vestjylland.
Sofaen, DF og måske LA bliver vinderne af den kamp.

I øvrigt tak for endnu et glimrende indlæg 🙂

Jeg synes at Ørum skulle have taget konsekvensen da han blev nappet for spritkørsel, faktisk burde Jeppe Kofoed og så være smuttet for altid efter DSU festen. Men danske politikere evner ikke at opføre sig den mindste smule anstændigt eller stå som anstændige mennesker lov og orden partiet de konservative burde tage et internt opgør og aftale at hvis man bliver taget for krimminelle handlinger uanset hvad så er det ud- det betyder bl.a. at barske brian, som ikke ydede førstehjælp ved en ulykke burde træde tilbage.

Ole: Nu er det jo efterhånden en konservativ partidisciplin at komme galt afsted i bil: Hans Engell, Lene Espersen, Brian Mikkelsen, Per Ørum m.v. 🙂

Nu vi snakker tidligere konservative MF’er, har Pia Christmas Møller så helt droppet at blive i politik?

Jeg gad som (meget) moderat borgerlig virkelig godt se hende i Liberal Alliance, både for hendes seriøsitet og for at sikre at LA ikke bliver en slags Saxo Bank-financieret dansk Tea Party, der drømmer om et Randiansk utopia, men (for)bliver et pragmatisk, moderat borgerligt parti, der kan have værdier og visioner uden at miste jordkontakten.

Lidt OT i fohold til emnet, men ikke tiden:

Tralala HOT PRESS ..BREAKING NEWS – 'œjeg har lært af kritikken' :

http://www.berlingske.dk/politik/lene-espersen-jeg-har-laert-af-kritikken
(se også den lidt anderledes tekst på TV2.dk)

Der mangler nogle magiske ord i hele den smøre – hvad mon disse er? Det ved jeg og nok også du som læser med her'¦hvor svært kan det være?

Hvordan adskiller denne 'œlært af kritikken' sig fra den 'œlært af kritikken' i april?

Desuden: det fremgår slet ikke, hvad det er, ministeren har 'œlært' af kritikken. Betyder det, at bygningerne på Asiatisk Plads ikke længere er et privat rejsebureau? Eller betyder det, at det som så smukt hedder 'œflim flam' på engelsk vil blive bragt op til et mere skudsikkert niveau, som vælgerne så ikke umiddelbart kan gennemskue? Eller '¦ puha, må heller holde inde her 🙂

Man kunne spørge sig selv, om K har sparet deres spindoktor væk. Det her er jo et 7-tommers søm'¦eller måske en pæl, magen til de pæle man hamrer gennem vampyrer 🙂

Nå ja – hvad bloggens emne angår: LE har tydeligvis valgt at gå ned på politik, i stedet for på spritkørsel 🙂

@ Peter G
Enig den kom hun ikke i mål med – så hun tager åbenbart gerne en omgang mere i mediemøllen, men i hendes optik er en klar afstandtagen fra egne handlinger åbenbart helt udelukket og derfor vil hun fortsætte det frie fald – sjovt at S fik stoppet aldet fra den udstrakte brug af privatskoler og privathospitaler.

#11 Hehe ja det er en lettelse.

Kapløbet mod spærregrænsen fortsætter. Fra selvhøjtidelig til selvudslettende (i den selvmorderiske udlægning af ordet) in 2 easy plane trips.

Frit efter en rimelig velkendt sang:


Som en rejselysten flåde
ankret op ved Palma’s bro
under vejrs og vindes nåde
ligger Lene dybt i ro,
Hårdt går hav mod bro og stavn,
møder Lenes stille navn.
Hør, hvor blidt det klinger!
Hvor vi stod, og hvor vi gik,
kom dit navn som sød musik
blødt på hvide vinger.

Havombruset yngler landet.
Tusind øer gik af havn,
lod sig bære bort af vandet
for at bære Lenes navn
muntert frem til rejsedyst
gennem mulm og strålelyst.
Hil dig, vores Lene!
Flaget blaffer rødt og hvidt.
Her er Lene, ben i split,
med sin G-string stribe.

Vinterklart og sommerbroget,
morgenmuntert, skumringssvøbt,
ligefremt og latterkroget,
smilbestrålet, tåredøbt.
Det er spinnets frie sprog,
uden tryk af fremmed åg
frejdigt Lene taler.
Eget brød til egen dug,
Lenes hvede, Lenes rug,
Lene kage bager.

Om din ferie vil vi værne,
holde skjaldvagt om din fred,
ofre dig en moden kerne
fra din jord i tusind led.
Indånd Palma’s frie luft,
stilhed sød af blomsterduft,
storm som søen salter,
medens vi med trofast sind
sætter al vor gerning ind,
Lene, på dit alter!

Her en forbedret Version 2.0:

Som en rejselysten flåde
ankret op ved Palma’s bro
under vejrs og vindes nåde
ligger Lene dybt i ro,
Hårdt går hav mod bro og stavn,
møder Lenes stille navn.
Hør, hvor blidt det klinger!
Hvor vi stod, og hvor vi gik,
kom dit navn som sød musik
blødt på hvide vinger.

Havombruset yngler landet.
Tusind øer gik af havn,
lod sig bære bort af vandet
for at bære Lenes navn
muntert frem til rejsedyst
gennem mulm og strålelyst.
Hil dig, vores Lene!
Flaget blaffer rødt og hvidt.
Her er Lene, ben i split,
med sin G-string stribe.

Vinterklart og sommerbroget,
morgenmuntert, skumringssvøbt,
ligefremt og latterkroget,
smilbestrålet, tåredøbt.
Det er spinnets frie sprog,
uden tryk af fremmed åg
frejdigt Lene taler.
Eget brød til egen dug,
Lenes hvede, Lenes rug,
egen kage maler.

Om din ferie vil vi værne,
holde skjaldvagt om din fred,
ofre dig en moden kerne
fra din jord i tusind led.
Indånd Palma’s frie luft,
stilhed sød af blomsterduft,
storm som søen salter,
medens vi med trofast sind
sætter al vor gerning ind,
Lene, på dit alter!

Jeg beklager, for jeg har opdaget en linje som ikke rimer. Den er fikset her – det er strofe 2.

Hvis Jarl ville være så venlig at erstatte det oprindelige indlæg med den nedenstående version, så kunne alle de efterfølgende slettes. På forhånd tak og undskyld rodet.

Som en rejselysten flåde
ankret op ved Palma's bro
under vejrs og vindes nåde
ligger Lene dybt i ro,
Hårdt går hav mod bro og stavn,
møder Lenes stille navn.
Hør, hvor blidt det klinger!
Hvor vi stod, og hvor vi gik,
kom dit navn som sød musik
blødt på hvide vinger.

Havombruset yngler landet.
Tusind øer gik af havn,
lod sig bære bort af vandet
for at bære Lenes navn
muntert frem til rejsedyst
gennem mulm og strålelyst.
Hil dig, vores Lene!
Flaget blaffer rødt og hvidt.
Her er Lene, udstrækt blidt,
i færd med at stene.

Vinterklart og sommerbroget,
morgenmuntert, skumringssvøbt,
ligefremt og latterkroget,
smilbestrålet, tåredøbt.
Det er spinnets frie sprog,
uden tryk af fremmed åg
frejdigt Lene taler.
Eget brød til egen dug,
Lenes hvede, Lenes rug,
egen kage maler.

Om din ferie vil vi værne,
holde skjaldvagt om din fred,
ofre dig en moden kerne
fra din jord i tusind led.
Indånd Palma's frie luft,
stilhed sød af blomsterduft,
storm som søen salter,
medens vi med trofast sind
sætter al vor gerning ind,
Lene, på dit alter!

Lukket for kommentarer.