Kategorier

Generalprøven i København

I København skal S og SF under de næste ugers budgetforhandlinger vise resten af Danmark, at de to partier fint kan betros et ansvar for sammen at regere byen.

Går det godt i landets hovedstad, så kan man vel også lade S-SF regerere landet? Det håber man da i hvert fald, at vælgerne ræsonnerer.

Især for SF i København skal det vise sig, om partiet også evner at træffe upopulære beslutninger med besparelser, som går direkte imod interesser i SF traditionelle vælgerbase hos pædagoger, børnefamilier mv. Det har mildt sagt ikke tidligere været SFs spidskompetence. Men nu skal det så åbenbart være!

Budgetforhandlingerne i København bliver især fuldt med allerstørste interesse fra Villy Søvndal og Co. Iagttagere på rådhuset mener enslydende, at SF i København er blevet sat på en bunden opgave af partiformanden, og nogle går endda så langt som at antyde, at partifællerne på rådhuset er “fjernstyret” fra SFs hovedkvarter på Christiansborgs mellemetage.

Og så tyder en del på, at de konservative er friske på alene at indgå forlig med Frank Jensen, hvis overborgmesterens tilbud er tilstrækkeligt tillokkende.

Læs min analyse, som jeg skriver for lokalavisen Bryggebladet.

Reklame: Køb bogen om det kommende valg: “Helle eller Løkke?” Læs mere om Ræsons bog – som bl.a. Jarl Cordua bidrager til – her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718