Kategorier

Da Søs smækkede med døren…

Ja hvad er op og ned i sagen om Venstres chefspindoktor, Søs Marie Serup Laybourn der i går – ikke specielt stille – sagde farvel og tak til statsminister Lars Løkke Rasmussen?

Her er mit bud, som man kan læse på Kforum.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

18 kommentarer til “Da Søs smækkede med døren…”

Fortæl fortæl fortæl hvad der er at komme efter af socialdemokratiske personalesager haha 😉

1. Det har jeg helt ærligt ingen viden om, men i alle større virksomheder, organisationer mv. så er der fra tid til anden personalesager. Så jeg tror ikke S er en undtagelse. Men jeg har ingen KONKRET viden om det. Det er hypotetisk.

Jeg er uenig i Jarls vurdering af, at der er tale om en personalesag, og at sosserne derfor skal blande sig udenom.
Søs Marie Seerup har udsendt en mail om sin fratræden. Den mail er offentligt tilgængelig. Skulle de andre partier i folketinget så – som de eneste i Danmark – være afskåret fra at kommentere?
Eller for at sætte det på spidsen: hvorfor er det OK at du skriver en i øvrigt udmærket gennemgang af sagen på K-forum, men skammeligt at fx. charmetrolden Henrik Sass også har en mening om sagen?

3. Jeg er enig i at det en offentlig sag.

Der er ingen, der forhindrer Sass i at kommentere den. Det er bare dårlig stil, når man som Sass bruger Venstres personale som ammunition i S’s politiske kamp.

Jeg tror faktisk ikke, at der er fortilfælde. Fx. da S noget pludseligt skiftede pressechef.

Nu bruger jeg i øvrigt ikke ordet “skammeligt”, men “uklædeligt”, “uheldig præcedens”, “ubetænksomme udtalelser”.

Jeg synes det er meget uklogt, at S nu gør det til helt legitimt, at angribe dem politisk den dag, hvor de står med en lidt spøjs personalesag.

Sass burde være for klog til sådan noget.

Men de må de da selv om. De skal bare ikke stå og hyle, når det sker for dem.

Hvor mange rådgivere var det Helle Thorning-Schmidt havde, inden hun fik Noa Redington? Der var vist lidt større gennemtræk end hos Løkke.

P.S: Dagens rituelle Løkke-tilsvining fra Henrik Qvortrup: http://kortlink.dk/8usm Efterhånden bliver det så tydeligt, at det nærmer sig det komiske. Kan Qvortrup holde stilen helt frem til næste valg?

5. Det er da en både morsom og ganske velskrevet klumme som forholder sig til Venstres egen udlægning af Løkkes møde med Obama. Hvori ligger tilsviningen?

5,6. Jeg er faktisk enig med David.

Madsen udstiller – ret så elegant – Løkke og Venstres lidt pumpede overskrift.

Det er altså ikke forbudt at tænke sig lidt om, når man arbejder i Venstres pressetjeneste.

Selvfølgelig er overskriften på Venstres hjemmeside latterlig, men Qvortrups klumme oser da ikke ligefrem af respekt for Løkke: “Løkke fra Græsted”, “Eksklusiv ros fra én verdensmand til en anden” o.s.v.

Det siger også en hel del om Qvortrups sympatier, at mens han mente, man under ingen omstændigheder kunne lytte til Saxo Bank-direktørers mødereferater, har han ingen problemer med at overtage en tidligere socialdemokratisk kampagnemedarbejders vinkling om en Venstre-statsminister 1-1. Kristian Madsen er den dag i dag en indædt defensor for sit parti og sin statsministerkandidat – uagtet, at han skriver ganske godt, hvilket besøgstallene på hans blog også dokumenterer.

9, her er en video- og lydfil samt transskription: http://kortlink.dk/8usu

Bortset fra det, er det sørgeligt, hvor lidt respekt der er for Løkke i den danske presse. Man kan sige meget om ham, men han gør i det mindste noget. På den anden side af det politiske spektrum sidder en opposition med ét af de tyndeste politiske projekter i Danmarkshistorien og venter på, at magten falder den i skødet. Når man sammenligner med Fogh og Venstre før valget i 2001, falder Thorning-Schmidt og co. helt igennem. Fogh ville stramme udlændinge- og retspolitikken, indføre skattestop, gøre op med ekspertvældet etc. Hvad vil S og SF? Indføre en millionærskat og hvad ellers, der ikke er hørt- eller gjort før?

10
“Man kan sige meget om ham, men han gør i det mindste noget.”

Wauw! Vi har en statsminister, der gør noget. In casu, går jeg ud fra, hiver et par dage ud af kalenderen for ikke bare at “gøre noget” her i andedammen. Næ, næ, han drager hele vejen over den store dam for at briefe verdens mægtigste mand – han “gør noget”, som sikkert er aldeles uvurderligt for den amerikanske præsident og det amerikanske folk. Og hvad gør oppositionen? De sidder bare herhjemme med åbne skød. Sikke noget. Endnu værre: det fatter hverken Madsen eller Quortrup storheden i. Usympatiske typer.

OT (sorry)

@ Jan Christensen.

Kan du ikke holde op med at bruge kortlink. Jeg klikker af sikkerhedsgrunde aldrig på links som jeg ikke kan se hvor fører hen.

Med venlig hilsen
Nikolaj

13, jeg kan godt forstå din bekymring, men selvom de fleste her på bloggen ikke bryder sig om det, jeg skriver, tror jeg aldrig, der er nogen, der er kommet galt afsted ved at klikke på mine links. Jeg vil ikke holde op med at bruge Kortlink.dk. Det hænger sammen med, at nogle links er utrolig lange, hvis jeg ikke gør det, og også, at jeg nogle gange linker til en FTP-server, som jeg ikke føler noget stort behov for at eksponere.

12

Nåh, “udspillet til den store Tilbagetrækningsreform”. Javel. Er det den, der er så stor, at der ikke kan skabes flertal for den, så den foreløbig er henlagt til senere forhandling? Imens venter vi stadig på det virkelig store planøkonomiske slagnummer – 2020-planen, der skal blæse pendanten Fair Løsning helt af banen. Og selvfølgelig den anden store plan baseret på Vækstforums intense arbejde – den plan,der vil lægge SFs vækstudspil endegyldigt i graven. Så vi kan slippe helt af med to af de planer, som oppositionen har siddet og fedtet med i skødet.

Nu bliver det spændende at se, hvornår statsministeren “gør noget” ved folkeskolen, der gør S-SFs “En ny start for folkeskolen” (dec 2010) helt til skamme; dernæst “gør noget”, der trumfer “Nyt partnerskab for velfærd”, “Aktiv hjælp til yderområderne”, “Plads til alle der vil”, “Prioriteringer i sundhedsvæsenet”, “De unge skal med” og “Frihed, fællesskab og kvalitet” – for nu at tage de mere markante af oppositionens forslag (som du måske endnu ikke er stødt på?).

Er bloggen ved at være helt overtaget af skribenter med fasttømret partiloyalitet – eller er der noget jeg har misforstået?

Jo, jeg ved godt at valgkamp foregår døgnet rundt, året rundt. Og at blogs er blevet en del af slagmarken. Men alligevel…

8. “Qvortrups klumme oser da ikke ligefrem af respekt for Løkke”

Respekt er vel noget man gør sig fortjent til, ikke noget man automatisk skal give en person, bare fordi han eller hun er statsminister?

Respekt for embedet er noget andet, men den grænser bliver vist ikke krydset i den klumme. Den eneste grænse der til gengæld bliver overskredet, er Venstres pressetjenestes fuldstændige overvurdering af begivenheden – og det bliver der slået ned på.

@4

Jarl, ikke for at være efter dig, men læs lige selv din kommentar der. Det lyder godt nok som om vi står i skolegården i 4. klasse:-) Men jeg er bange for at politik er sådan…

Lukket for kommentarer.