Kategorier

Jarls Blog på “Ã‚llinga-øggan” II

Regnen har, ligesom det ofte sker på Roskildefestivalen, nu ramt “Folkemødet”, hvor humøret dog fortsat er højt. Vi har dog stadigvæk til gode at opleve, at folkemødepladsen bliver omdannet til smat, hvor gummistøvlerne sidder fast, telte, der skylles væk, og der er – indtil videre – heller ingen planer om “et nøgenløb” for politikere, som man har det på Roskilde. (Der ville nok have været publikum til det, og mon ikke TV2News ville have sendt live?)

Fra sladderfronten kan jeg berette, at PA-firmaet Rud Pedersen fik pæn success med afterpartyet, hvor 600 Svaneke-pølser blev skyllet ned med 16 foustager øl, mens de ca. 400 hundrede besøgende aftenen igennem rykkede sammen ind under teltbardunerne. På den politiske kendis-deltagerliste for arrangementet kunne man opliste: Henrik Qvortrup, Peter Christensen, Carl Holst, Helle Thorning-Schmidt, Noa Redington, Morten Østergaard, Henrik Dam Kristensen, Jens Gaardbo og mange mange flere. Det var naturligvis et helt igennem elitært, indspist, ufolkeligt arrangement fyldt med selvfedme og gensidig bekræftelse af hinandens fortræffeligheder. Da det sluttede endte festen igen på Gæstgiveren, hvor traditionen allerede er den, at man mødes netop der, når alle øvrige arrangementer lukker og slukker. De mest “hardcore” lukker festen på det nærliggende brune værtshus “Hut-li-hut”. Denne blogger gik dog pænt i seng ved midnatstid.

Hermed min 2. og næstsidste klumme fra “Solskinsøen i Østersøen”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

9 kommentarer til “Jarls Blog på “Ã‚llinga-øggan” II”

“heller ingen planer om 'œet nøgenløb' for politikere, som man har det på Roskilde”

Troede ellers Snobberne Fritz og Pouls tilstedeværelse ville være garant for det…

“hvor 600 Svaneke-pølser blev skyllet ned med 16 foustager øl”

ingen tvivl om, at både polititkere og journalister samstemmende vil komme til den konklusion, at ‘Folkemødet’ har været en gigant-sucees, og derfor skal gentages til næste år.

2. Ja, konklusionen vil helt sikkert være, at Folkemødet har opfyldt sit formål om “at skabe rammerne for at demokratiet udvikles” og har bidraget til at “understøtte den demokratiske dialog”, som det så smukt hedder på hjemmesiden.

@3

Og mon ikke det er lykkedes TV2NEWS at få et par billeder af nogle ‘almindelige’ borgere, som var tilstede under et af møderne. Bare lige sådan for at underbygge disse pointer om at styrkelse af den “demokratiske dialog” som udgangspunkt for at “demokratiet udvikles”??

Direktør for tænketanken Cevea, Jens Jonatan Steen, er meget hård i sin bedømmelse af ‘Folkemødet’. Under overskriften “Folkeløst Folkemøde: Eliternes selvsmagende selvros” skriver han bl.a.:

“De eneste repræsentanter for folket ved Folkemødet på Bornholm er de mennesker, der gør rent på hotellerne, laver maden og slår de telte op, som den politiske elite skal bruge til deres debatter. Folkemødet er således blevet til en slags Roskilde Festival for teknokrater, der kan rose hinanden for hvor dygtige de er til at råde og regere over resten af befolkningen.”

http://blogs.jp.dk/faellesskaberen/2011/06/17/folkel%c3%b8st-folkem%c3%b8de-eliternes-selvsmagende-selvros/

Jens

Hvad er problemet? er det fordi du ønsker kommentarsporet på 180grader skal møde Nationen fra EB live ?

(i den grad det efterhånden ikke er sammenfaldene)

Naturligvis er det politiske nørder der gider tage til Bornholm for at bo i telt og diskutere dansk indenrigs politik og set fra Sjælland er det faktisk lykkes med at få lidt flere til at blive en del af debatten.

Men derfra og så til at forlange at manden på gaden gider at diskutere 2020 planer før arrangementet er vellykket er der da et stykke.

Jeg undrer mig over at EL og alle grupperinger omkring Modkraft ikke har været synlige.

Ideen som turist fremstød synes jeg er smart og som Mønbo lettere misundelig men jeg håber da det gentages medmindre Pia K nu laver regler for hvor det skal holdes

@6

“Hvad er problemet?”

Problemet er, at man kalder dette møde for et “Folekmøde”, mens det i vikeligheden er udelukkende politkere og jourmalister/kommentatorer, som møder op og taler mednanden om hinanden. Det er virkelg et slående eksempel på det fænomen man på engelsk kalder ‘The chattering classes’, som den er defirneret udmærket her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Chattering_classes

Den med at ‘bo i telt’ må du vist længere ud på landet med. De telte der er derovre i forbindelse med arrangementet bliver brugt om dagen til politiske møder, og ikke til at bo i, (jvf. Jens Jonatan Steen). Hvad 180grader.dk og EB’s Nationen har med dette at gøre har jeg svært ved at se???

Problemet består i den fælles verdensopfattelse som er skabt imellem journalister og politikere. Derved bliver den demokratiske debat til et skuespil som folket så blot er tilskuere til.

Man hører om politikere der interviewer journalister….hurra, bliver der også noget “vild med dans” ?

Hvad med istedet at lade folket interviewe en politiker ?
Hvad med at placere mødet, der hvor tvivlen på demokratiet er størst – Nørrebro måske ?
Hvad med at lokke de mere ukorrekte politiske holdninger frem – hvor er kommunisterne og den hårde kerne af liberale ?

Det hele bliver så konformt og minder om Flemming Toft og Morten Olsen der snakker spillestil og holdopstillinger.

7

Jens

Så problemet er at man har givet det et forkert navn , ja sikke en skandale.

Du har heldigvis et år til at gøre det mere folkeligt

Lukket for kommentarer.