Kategorier

S-SF i København uenige om parkeringspladser

I går gik overborgmester Frank Jensen sammen med de fleste borgerlige partier og de radikale i et forlig, der skal skabe flere parkeringspladser i København.

Dermed er det første gang siden valget, at S i København indgår et forlig uden om SF. De to partier har ellers flertallet sammen i Borgerrepræsentationen og har i denne valgperiode styret byen i et tæt samarbejde som en slags regering. Det er også ret usædvanligt, at S gennemtrumfer et parkeringsforlig, som en SF-borgmester efterfølgende bliver sat til at administrere. SFs nye Teknik og miljøordfører Ayfer Baykal har formentlig ligesom sine partifæller tilsyneladende ikke opfattet, at de er blevet imødekommet tilstrækkeligt af Frank Jensen til, at de kunne gå med i forliget. SFs politik er at at kræve parkeringspladserne væk fra det åbne rum og ned under jorden, men den slags løsninger lagde overborgmesteren slet ikke op til da han præsenterede en forligsskitse for partierne. Det er derfor svært at se, hvorfor SF skulle være gået med i forliget. Får S-SF-splittelsen så nogle langsigtede konsekvenser for samarbejdet? Det er nok tvivlsomt. Der er et pres på landsplan for at S-SF i København holder sammen, og måske passer det SF i København meget godt, at partiet nu kan få en “grøn kant” til S.

Det har alt i alt været en god politisk sæson for Frank Jensen, men kommunen fik dog en ridse i det pæne image, som man har fået opbygget i de senere år, da en kedelig bilagssag ramte socialforvaltningen. Læs om det og meget mere i min sidste klumme inden sommerferien om københavnsk politik, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

2 kommentarer til “S-SF i København uenige om parkeringspladser”

Du skriver at “pamperiet florerer”, men er der ikke blot tale om berøringsangst i forhold til indvandrekonsulenter og deres projekter for unge ballademagere med anden etnisk baggrund? I forsøget på at gøre det rigtige for denne gruppe er der opstået en industri af tvivlsom kvalitet og af og til løber det altså af sporet.

Det må vel først og fremmest være Mikael Warming som socialborgmmester, der står med aben. Igen, igen.

Lukket for kommentarer.