Kategorier

De københavnske borgmestres svanesang

Den nye regering vil afskaffe seks ud af syv borgmestre fra næste kommunale valgperiode. Titlen “Overborgmester” giver herefter ikke mening i en kommune med kun én borgmester. SFs sejre i regeringsgrundlaget er til at overse, men de fik forhindret at en havnetunnel – som ellers er langt oppe på Frank Jensens ønskeseddel – kom på regeringsprogrammet. Og så hersker der kold luft på kryds og tværs i Borgergerpræsenationen. Læs om dette og meget mere i min analyse “Københavnsk Politik”, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “De københavnske borgmestres svanesang”

Godt at se du kaster dit kritiske blik på de største kommuners styreform – det er i den grad tiltrængt.

“Dvs. at partierne nok skal kunne regne med offentlige tilskud til at kunne opbygge sekretariater på rådhuset, så de har en mulighed for at matche 'enhedsforvaltningen'. Men derved ryger så en del af den rationaliseringsgevinst, som man ønsker at opnå, og som konsulenter fra Rambøll for nogle år siden opgjorde til ca. 170 millioner kr. årligt.”

Uden at have læst forudsætningerne for Rambølls analyse, så kunne man nok gøre indsigelser heroverfor… Jeg tror KL’s nøgletal giver et bedre indblik i overadministrationen i de magistratsstyrede/mellemformsstyrede kommuner:

Fx er Københavns Kommune – målt per capita – 1,1 mia. kr. dyrere end Randers Kommune, som er den billigst drevne kommune af 6-byerne. Og så er der oven i købet yderligere ca. 60 mio. kr. tilbage at rationalisere, som kunne bruges på omtalte oppositionssekretariater…

Lukket for kommentarer.