Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Venstre skal have ny partisekretær

Author icon

Skrevet af

Clock icon

november 21, 2011

Comments icon

3 kommentarer

Under Venstres hovedbestyrelsesmøde i går søndag lige efter landsmødet meddelte partiets mangeårige partisekretær Jens Skipper Rasmussen, at han stopper på posten for at blive uddannelseskoordinator i partiet.

Det oplyser kilder i Venstre til Jarls Blog.

'Skipper', som han hedder i partiet, har været partisekretær siden han afløste Claus Hjort Frederiksen blev beskæftigelsesminister i november 2001 i Anders Fogh Rasmussens første regering. Dvs. i præcis 10 år.

Der står umiddelbart ikke en mand klar i kulissen, så nu skal et ansættelsesudvalg med Lars Løkke Rasmussen og Claus Hjort Frederiksen se sig om efter en afløser, så indtil videre fortsætter Skipper som partisekretær.

I december regner man med at gennemføre evt. jobsamtaler, så man i januar kan præsentere en ny partisekretær for hovedbestyrelsen til endelig godkendelse.

Der er ikke umiddelbart nogle navne i spil, men man kunne gætte på en Carl Holst, der er Regionsrådsformand i Region Syddanmark, og som savner en elegant sortie ud af sit nuværende job ind i landspolitik. Alternativt kunne man overveje partiets tidligere informationschef og frem til valget særlige rådgiver for social- og indenrigsminister Karen Ellemann, Martin Vith, som også har en fjern fortid som VU-landssekretær. Skulle man hente en mand fra organisationen så kunne partiets kampagnechef Claus Horsted, der i øvrigt er tidl. VU-landsformand også være en mulighed.

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  3 Comments

 1. Orla Schantz

  sagde den 22. november 2011 kl. 00:32:

  Tak for nyheden, Jarl. Men Carl Holsts ego er vist for stort til at kunne krympe nok til at presse sig ned i partisekretær-kageformen. Han kræver nok større arealer.

 2. Mikkel

  sagde den 22. november 2011 kl. 09:57:

  Og så er Carl Holst vel ret beset regionsrådsformand og ikke borgmester..!

 3. Jarl Cordua

  sagde den 22. november 2011 kl. 10:11:

  2. Mikkel.

  Fuldstændig korrekt. Det er rettet. Tak!

Bottom border