Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Karen Hækkerup i Cordua & Steno

Author icon

Skrevet af

Clock icon

december 8, 2011

Comments icon

18 kommentarer

Torsdag er “Cordua & Steno”-dag!

I 1. time af 'œCordua & Steno' på Radio 24-syv diskuterer vi først de aktuelle planer om forfatningsændringer i EU og hvad det kommer til at betyde for vores lille land. Det sker med chefredaktør Siegfried Matlok, Der Nordschleswiger og Tysklands og EU-kender Per Øhrgaard, der er med på telefon. Kl 14.30 kommer Socialminister Karen Hækkerup (S) i studiet. Vi skal tale om et muligt normskred hos danskerne både når det gælder om at udnytte de sociale ydelser og kommunale administratorer, der sender opgaver videre til private uden at levere de ydelser, som skatteborgerne betaler for. I 2 time skal vi tale om skandalen i Skatteministeriet, der omhandler både tidl. skatteminister Troels Lund Poulsen og hans daværende spindoktor Peter Arnfeldt, Lars Løkke Rasmussen mfl.. Vi får besøg af Politikens lederskribent Kristian Madsen og forfatteren samt samfundsdebattøren Henrik Jensen til at debattere sagen med os.

Husk at I kan ringe ind til os med spørgsmål under udsendelsen på 20 247 247 eller skrive til os via Facebook.

Programmet kan senere genhøres som podcast her.

Hør hele programmet her

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  18 Comments

 1. Robert Skov

  sagde den 8. december 2011 kl. 22:43:

  Hvis I vil fastholde lytternes interesse, så foreslår jeg at I ikke fremover inviterer typer som Kristian Madsen (eller Lars Trier Mogensen for den sags skyld).

  Deres kommentarer og bemærkninger er simpelthen for farvede og fordrejede. Det blev desværre med al tydelighed bekræftet med dagens program. Suk.

 2. Pelle Lauritsen

  sagde den 9. december 2011 kl. 00:32:

  Jeg synes også at Kristian Madsen var helt ude af pædagoisk rækkevidde.

  Tilgengæld synes jeg Karen Hækkerup gjorde det godt, hvis vi havde flere i regeringen som hende – og hun gør hvad hun siger – så havde jeg været knaå så nervøs for fremtiden.

  Ellers et hyggeligt program 🙂 Har i evt. overvejet en jingle til telefonnummeret og starten ?

 3. ML

  sagde den 9. december 2011 kl. 07:41:

  Det er lidt ligesom venskabslandskampe. Man erforpligtet til at invitere hinanden engang imellem.

 4. Jarl Cordua

  sagde den 9. december 2011 kl. 07:41:

  1,2. Jeg er ikke enig med Kristian Madsen i mange ting, men jeg sætter stor pris på ham og synes, at han gør en god figur ofte er ganske skarp, selvom at han er “fortabt socialdemokrat”.

  Så I skal nok regne med at se ham oftere i vores program.

  2. Vi skal naturligvis produktudvikle vores program. Det siger sig selv og dine indvendinger og forslag er helt relevante.

 5. Pelle Lauritsen

  sagde den 9. december 2011 kl. 13:10:

  Det er fair nok Kristian Madsen er med, jeg synes bare han er lagt ude 🙂

 6. V. Rasmussen

  sagde den 9. december 2011 kl. 14:04:

  Er enig med #1: Ikke Lars Trier Mogensen! Please?

  Derimod lytter jeg gerne til Kristian Madsen, som dog efter min mening var for langt ude med sit “Troels Lund Poulsen er færdig i dansk politik!”. Det må vel '“ som i tilfældet Ole Sohn '“ være op til vælgerne? Eller?

  Derimod var det (for mig) en lidelse at lytte til Karen Hækkerup. Ikke kun grundet skærebrænderstemmen, eller
  athunkværnerløsnæstenudenattrækkevejret,
  men hovedsageligt p.gr.a. hendes sparken opad (efter dem der bor nord for København eller, gys, i '¦ Nordsjælland! Som bygger “sorte” carporte!) og lefler nedad både med sin koketterende banden, sin forargelse, nej forARRRgelse! på vegne af dem der “hænger med neglene i vandskorpen”. (Hvilket unægtelig er en udsat placering! Mon de hænger “syd for København”?)

  Det er også efterhånden ret trættende at høre enhver minister og enhver ordfører fra regeringspartierne som et mantra messe, at de har en kæmpe, vigtig opgave foran sig for at rydde op i det morads, den forrige regering med sine forsømmelser har efterladt efter i 10 år at have kørt landet i sænk. Gaaab! Kom nu i stedet op på hesten. I HAR vundet!

  Men ellers: et godt program! Både informativt og underholdende. I må dog gerne være flittigere til at præsentere jeres gæster fortløbende. Og (selv om jeg lige har kritiseret den eneste repræsentant for “spindesiden”, hæ), som lytter er det noget nemmere at skelne stemmer, hvis “kønnene er blandet”.

  😉

 7. V. Rasmussen

  sagde den 10. december 2011 kl. 13:31:

  PS
  Nu da Torben Steno (tror jeg de blev enige om) er foreslået som (ikke)leder af Rune Lykkebergs bevægelse Antiledelse
  http://www.information.dk/antiledelse
  i jeres 24/7-kollega Michael Jeppesens program fredag, var det så evt. en idé at prøve at se på, hvordan denne strategi kan udnyttes/ bliver udnyttet inden for politik? Jeg kan eksempelvis levende forestille mig, at det er en teknik topembedsmænd for tiden flittigt benytter sig af i forhold til deres meget uerfarne nye chefer, ministrene.

  I øvrigt har jeg et ønske til dig Jarl Cordua: at du ville indføre “nesting” på din blog. Når et svar placerer sig direkte under den kommentar, der svares på, er det så meget nemmere at følge en diskussion.

 8. Jarl Cordua

  sagde den 10. december 2011 kl. 14:16:

  7. Jeg har stor respekt for Rune Lykkeberg. 🙂

  Jeg aner ikke om man kan det på denne wordpress. Det får jeg måske nogle til at kigge på.

 9. Anders

  sagde den 10. december 2011 kl. 14:25:

  Jarl: Du kan eventuelt kaste dig ud i at bruge http://disqus.com til kommentarerne. Personerne bag plejer at være meget behjælpelige.

 10. niller

  sagde den 12. december 2011 kl. 22:00:

  Hej Jarl.

  Det kunne være interessant at høre din vurdering af EB’s seneste afsløring: http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1673842.ece

  tak for en god blog

 11. Jarl Cordua

  sagde den 12. december 2011 kl. 23:56:

  10. Tak Niller!

  Kort. Jeg er forundret over, at lydfilen først er dukket op nu. Jeg har aldrig været i tvivl om at en mand, som Christoffer Guldbrandsen – der i mine øjne er en politisk aktivist forklædt som journalist og dokumentarist – naturligvis har sikret sig en kopi af den lydfil, som han afleverede til DR.

  Jeg kender jo ikke EBs kilde, men mon ikke at vi skal gætte på Guldbrandsen? Alternativt kunne det være Nils Giversen, der lavede filen.

  Fortæller filen os noget nyt? Næppe. Vi vidst godt at Tantholdt på filen ville udpege Jakob Winther som kilden.

  Spørgsmålet er om man kan tilægge lydfilen nogen værdi mht. at dømme Jakob Winther i en retsag. Det kræver vel at Tanthold bekræfter indholdet, og det vil han næppe.

  Nu ligger sagen hos Københavns Politi og imens presser MF Jonas Dahl fra regeringspartiet SF på for at politiet skal genoptage sagen. Det er en uklædelig sammenblanding af den lovgivende og dømmende magt, som desværre også kendetegner andre partier blandt andet Venstre.

  Men mon ikke lydfilen gør at politiet genoptager sagen via Den Særlige Klageret? Det vil jeg tro. Medmindre at Politiet skønner, at de ikke kan få Winther dømt. Og måske er sagen endda ved at være forældet.

  Men det vil ikke ændre ved, at Jakob Winther aldrig bliver dømt for lækagen. For det var – så vidt jeg er orienteret – ikke ham, der foretog lækagen.

 12. Jarl Cordua

  sagde den 13. december 2011 kl. 00:10:

  SFs Jonas Dahl er ikke sen til at udnytte sagen politisk.

  – Det her peger også på Søren Gade og i sidste ende på Lars Løkke Rasmussen, der havde et ansvar som regeringschef, siger Jonas Dahl til Ritzau.

  Hvem fortæller Jonas, at Løkke ikke var statsminister i 2007 da lækagen fandt sted…?

 13. Robert Skov

  sagde den 13. december 2011 kl. 01:31:

  Lydoptagelsen er jo kommet til verden på ulovlig vis (skjult optagelse stridende mod selveste DRs hellige principper), så jeg forventer at Poul Madsen fortsætter sit kamikaze-korstog og snarest muligt afslører kilden til lydfilen, evt. gennem overvågningsbilleder fra JP/Politikens Hus!

 14. Henrik Jørgensen

  sagde den 13. december 2011 kl. 10:08:

  11. og 12. Give/take en smule på adjektiverne er jeg enig i din analyse, selvom den sidste sætning i 11. da er ret interessant og betegnende.

  Mon Jonas Dahl ville have været mindre aggressiv, hvis straks det blev fremstillet som om, at det var medlemmer fra Forsvarsudvalget, der havde lækket oplysningerne og hvorfor dementerede TV2 ikke denne påstand straks? Idet der angiveligt var flere hundrede, der vidste besked om indsættelsen, havde det næppe været at afsløre en kilde at komme med en præciserende udtalelse.

 15. Henrik Jørgensen

  sagde den 13. december 2011 kl. 10:10:

  Ahh.. rent volapyk til sidst. Læs “Mon Jonas Dahl ville have været mindre aggressiv, hvis ikke det straks blev fremstillet som …”

 16. Thomas Haugaard Jensen

  sagde den 13. december 2011 kl. 17:58:

  11

  Der skal ikke nogen særlig klageret til for at genoptage en henlagt efterforskning.

  Jonas Dahl ville lave unødig indblanding såfremt han blandede sig i om nogen skulle dømmes eller frifindes, han taler kun om en fornyet efterforskning som jo også må være i Winthers interesse såfremt han er uskyldig.

 17. Niels C

  sagde den 13. december 2011 kl. 21:16:

  Hej Jarl
  Jeg har lige set et DR1 nyhedsindslag vedrørende Vinther sagen,
  hvor man interviewede Anders Nemeth ( Guldbrandsens advokat)
  der blev præsenteret som part i sagen.
  Jeg kunne godt tænke at høre dig og Steno tale med DR1 journalistiske chef om han mener det her indslag på nogen som helst måde var tilfredstillende.
  Studieværten fungerede som talerør for en’ side ( ja en’ side, der kun er med fordi han har haft et bånd, han ikke burde have fået),
  uden på nogen som helst måde at gå imod Nemeths udsagn og påstande.

 18. Robert Skov

  sagde den 13. december 2011 kl. 23:46:

  Til 16. Det mener Eva Smith ikke. Der står i retsplejeloven, at der skal beviser af vægt til, hvis en sigtelse først er rejst og senere igen droppet.

  Politiet kan ikke bare genoptage sagen, fordi Jakob Winther har været sigtet i sagen. Samt fordi Rigsadvokaten i sommer meddelte ham, at sigtelsen mod ham for at lække fortrolige oplysninger om danske jægersoldaters udsendelse til Irak, var droppet.

  – Det kræver afgørende beviser at tage sagen op igen. Anklagemyndigheden skal altså bringe det frem for Den Særlige Klageret og sige, at de nu mener, at der er afgørende beviser, så sagen skal genoptages, siger Eva Smith til politiken.dk.

  http://www.bt.dk/politik/professor-klageret-kan-aabne-laekagesag-0

Bottom border