Kategorier

Overborgmester fik øgenavnet “Frank Klam”

Københavns Rådhus blev i dagene op til jul rystet af historien om, at byens overborgmester i en heftig vodkabrandert havde insisteret på at danse lige lovligt tæt o.a. med flere yngre kvindelige fuldmægtige i forbindelse med Økonomiforvaltningens julefrokost fredag den 16. december. Det var naturligvis Ekstra Bladet, som bragte historien på forsiden lillejuleaften, og i juledagene blev Frank Jensens påståede tilnærmelser – efter heftig indtagelse af vodka, idet julefrokosten havde et russisk tema – yderligere vendt og drejet af frokostaviserne. Den pæne del af pressen lod i første omgang tvivlen komme Københavns førstemand til gode, der på dette tidspunkt selv nægtede at kommentere påstandene. Jensen slap naturligvis ikke for at blive trukket gennem sølet bl.a. af det efter hånden mere og mere bornerte, Ekstra Bladet, der i øvrigt og paradoksalt nok i stigende grad lever af prostitutionsannoncer. Avisen mente imidlertid, at man i sin dækning af sagen nu var i sin gode ret til at udstyre Københavns overborgmester med et nyt øgenavn, 'Frank Klam', henset til, at førstemanden ifølge de anonyme rapporter skulle have forsøgt at kysse – og siden – slikke mindst en af de førnævnte fuldmægtige i nakken for endelig at have 'omklamret' andre medarbejdere samt forsøgt at holde dem fast.

Læs hele min analyse i klummen “Københavnsk politik”, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

8 kommentarer til “Overborgmester fik øgenavnet “Frank Klam””

Folk der bliver opstemte når de indtager alkohol kan jeg bare ikke tage seriøst 😉

Alfa-hanner har altid haft et stort forbrug af kvinder. Det er kun tiderne der afgør om det er noget slemt eller ej

Har han forsøgt at kysse ja det lyder godt nok slemt…..

En politiker set til en julefrokost i en brandert, en skandale uden lige.

Nypuritanismen har sku gode kår.

“Det kan man også se af sagerne om Økonomiforvaltningens pinlige budgetregnefejl på 73 milliarder kr., Jensens bestræbelser på at indføre enhedsforvaltning (som næppe bliver til noget) og til dels Amagerforbrændingens investering i nyt forbrændingsanlæg (der faldt på gulvet lige før jul).”

Regnefejl på 73 milliarder kr. skal altså være millioner. Stadig mange penge, men ret skal være ret.

3. Du fremstiller sagen som om at der intet er at komme efter. Det er der vel, når kommunens adm. direktør kommer med en redegørelse.

Det har intet med nypuritanisme at gøre at Overborgmesteren – en voksen mand – skal opføre sig ordentligt overfor medarbejderne.

Heldigvis kan de fleste socialdemokrater også godt se det.

Som altid interessant med dine analyser af københavnsk politik – ikke mindst, når man selv er en af kommunens indvånere.

ps. Jarl, kommentar 2, har den noget at gøre på din blog?

Uagtet alle hans meritter ved julefrokoster, over for praktikanter etc., er jeg lamslået over, at Frank Jensen skulle være så god en leder og politiker. I sin tid som justitsminister var det eneste, han gik op i, ikke at lave fejl, og Poul Nyrup har udtalt, at han måtte lægge stort pres på ham for at få ham til at levere politiske udspil. Indtil han blev overborgmester, var stort set alle enige om, at han var en letvægter, og nu er han pludselig det modsatte. Det tror jeg end ikke, hans mest trofaste støtter i det nordjyske ville påstå om ham, men måske er det hans tid som direktør for Danske Advokater, der har ændret hans intellekt og personlighed så fundamentalt.

Lukket for kommentarer.