Kategorier

Troels Lunds bedste tid er om mange år Så har Vens…

Så har Venstre valgt en efterfølger på posten som partiets politiske ordfører for Jens Rohde, som nu skal være radiodirektør. Hvis nogen tror, at skiftet vil medføre store ændringer i den politiske kurs hos statsministerpartiet, så må de tro om igen. Troels Lund Poulsens opgave er – på sin måde – superloyalt, at forsvare regeringens politik. Ingen tvivler på, at underholdningsværdien falder et par grader efter Rohdes exit, men på den anden side er Troels Lund en anderledes samlende figur end Rohde var. Og så tænker han helt anderledes langsigtet end Rohde, som selv definerede sig som værende en del af Anders Fogh Rasmussens politiske projekt. Når tiden ebbede ud for Fogh, så fik Rohdes politiske liv også en ende. Nu valgte Rohde klogt at hoppe af vognen ved en for ham gunstig lejlighed.
Men i modsætning til Jens Rohde, så skal Troels Lunds karriere ikke kulminere i disse år. Hans tid i politik skal mindst vare 20-25 år endnu. Det bliver under evt. kommende V-statsministre som Lars Løkke Rasmussen eller Kristian Jensen og deres politiske projekter, at Lund står på toppen af sin karriere.
Så er der det idelogiske. Børsen mener, at vide at Troels Lund er en slags skabsliberalist og derfor tæt på indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, som skulle nære samme lidenskaber. Faktum er, at Troels Lund i sin tid som VU-formand skrev adskillige debatoplæg og en bog som var meget kritisk mod velfærdsstaten. Det er set før, at venstrepolitikere fornægter deres fortids skriverier fordi situationen og tiden blev en anden. Hvor Troels Lund står politisk på de forskellige “Venstrefløje” kan man dog kun gisne om. Foreløbig skal han uden bæven i stemmen forsvare regeringens politik. Og der er som bekendt ikke megen rum for selv små særstandpunkter.
Troels Lund har dog den fordel, at alle kan holde ud at være i stue med ham. og så har han stort set holdt sig fri af fjendskaber i partiets folketingsgruppe. Og det er et rigtigt godt udgangspunkt for at få succes som ordfører.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Troels Lunds bedste tid er om mange år Så har Vens…”

Lukket for kommentarer.