Kategorier

Bendtsen lyser i mørket Hey, get real'¦Bendtsen for…

Bendtsen lyser i mørket
Hey, get real'¦Bendtsen for President? Nej, jeg skulle bare se om I var vågne derude i web-intetheden. Jeg hører ikke til Bendt Bendtsens største politiske fans. Mandens største politiske bedrift er stadigvæk, at han engang stoppede et politisk værtshusslagsmål i sit eget parti. Fint nok. Men jeg kan stadig ikke lade være med at grine hver gang, at erhvervsministeren belærer offentligheden om sine dybt banale visioner: nødvendigheden af mere innovation for at forbedre erhvervenes konkurrenceevne for at kunne møde globaliseringens udfordringer. Det er ligesom som om, man venter på, at Bendt kommer til at sige alle fremmedordene forkert. Gad vide om der er andre end de virkelige hardcore-konservative græsrødder, som lader sig overbevise af strisseren fra Fyn?

Men, men, men. Hvad Bendtsen mangler i intellektuel formåen kan i et (om end begrænset) omfang opvejes af politisk mod og mandshjerte. Bendtsen tør (og kan) nemlig sige, hvad han mener. Man fristes næsten til at sige, at de konservative – med Anders Foghs ord årgang 19sidstfirserne – kan være i regering og opposition på samme tid. I Børsen i dag kan man nemlig læse, at de konservative har adopteret én af Søren tese-Pinds teser der lidt omskrevet lyder noget i retning af, at ingen må aflevere mere til det offentlige end vedkommende har tilbage til sig selv. Med andre ord K går nu ind for såkaldte superliberalistiske teser om, at skatteborgerne max må betale 50 pct. i skat og at marginalskatten højst må være 50 pct. I V-toppens optik er der tale om rædsomme, dybt usympatiske og asociale forslag, som vil undergrave velfærdsstaten, få de fattige til at dø i gaderne og som ender med at virkeliggøre Hardy Hansens gamle dommedagsprofeti om 'den sociale massegrav'.

Havde Bendt Bendtsen været medlem af Det Nye Venstres folketingsgruppe var han formentlig blevet frataget alle ordførerskaber. Claus Hjort havde måttet vække Svend Erik Hovmand af hans permanente slumren for at få ham til at effektuere en regulær halshugning i folketingsgruppen. Men værst af alt er formentlig, at evt. ture på badeanstalt med Lars Løkke ikke længere ville være mulige. Det ville Anders Kontrol Fogh simpelthen strengt forbyde indenrigsministeren. Egentlig er det tankevækkende, at statsministeren har tid til at sætte sig ind i, hvem der bader med hvem. Nu må de Ã…rhus-pædagoger virkelig tage sig sammen og strejke, så folk ikke kan få passet deres børn, for deres aktioner har åbenbart SLET ikke gjort indtryk på kontrolfreaken i Prins Jørgens Gård!

Tilbage til Bendtsen! Erhvervsministeren skal have tak for at han tør tale Roma dvs. DSB '“ Dem Som Bestemmer – midt imod og insistere på, at De konservative rent faktisk HAR ideologiske politiske synspunkter uanset at Claus 'Clausescu' Hjort og Fogh helst vil have dem afskaffet i regeringen.
Èn ting er, at ' DSB' for længst har gjort ideologiske diskussioner i Venstre til en farceagtig iscenesat forestilling '“ det får offentligheden at se ved V's klappekagekongres (Landsmøde) senere i efteråret – noget andet er at banke K på plads.

Tænk at man skulle få det over sine læber: Bendt Bendsen '“ folkets håb '“ lyser i mørket.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

4 kommentarer til “Bendtsen lyser i mørket Hey, get real'¦Bendtsen for…”

Når Bendt Bendtsen åbner munden, kommer der en strøm af brun jord og buzzwords ud. Men han har vel leveret varen i form af ro på bagsmækken.

Helt ærligt så synes jeg at Fogh og Co. går for langt, regeringen har næsten art af diktatur, med den fuldstændige ignorering af oppositionen, og den næsten militæragtige “ind på geled eller ud af vagten” håndtering af folk i egne rækker, det er der ikke meget liberalisme over

Er nødt til at være enig med CC; Selv pressen ligger under for Fogh, Tidligere var der noget der mindede om en kritisk presse, men da kritiske medier tilsyneladende ikke inviteres til pressemøder, er alt kritik næsten forstummet, Lidt ligesom i Thailand i øjeblikket?

Det med pressen det er sgisme fordi der er for mange “duller” i den branche (og duller kommer i begge køn)
så de er for lette til at blive forført af foghs spindoctorer

Lukket for kommentarer.