Kategorier

Alt ved det gamle I morgen starter en ny politisk …

Alt ved det gamle
I morgen starter en ny politisk sæson. Alt er, som det skal være. Statsministeren holder tale i en times tid, mens kongefamilien kæmper en brav kamp for ikke at falde i søvn. Dem af os, der i mangel på bedre og sundere interesser, interesserer sig for politik, og hvad der foregår på Christiansborg og omegn vil alligevel skæve til om skattestoppet bliver fastholdt og om frihedsrettighederne endnu skal have et lille nøk nedad med mere overvågning og telefonaflytning. Uden for på slotspladsen står det sædvanlige hylekor af røde fagforeninger, BUPL-pædagogerne og gymnasieleverne i DGS (?). For dem handler det om '“ som alle ved – at presse Fogh, så han åbner de offentlige kasser og lader de offentlige udgifter eksplodere. Man må da håbe for dem, at de har taget regntøj med. De lover byger…

Egentlig er protesten nede på slotspladsen jo bare udtryk for en legitim kamp om skattekronerne og samfundsressourcerne. Og for engang skyld var man ikke hensat til 1970’erne revolutionsretorik, for BUPL har indtil forleden dag ført en ret smart kampagne, hvor man i debatten fixt udnyttede Thor P's kække, men set i bakspejlet ret tåbelige udtalelser om, at det gik så godt med de offentlige udgifter, at vi om lidt ejede hele verden. Forleden dag ødelagde BUPL al sin troværdighed, da det kom frem, at man har ansat fjolset, som på Christiansborgs gange hældte maling ud over statsministeren i protest mod Irak-krigen, som konsulent for kampagnen. Ak ja, så var BUPL alligvel de sædvanlige amatører.

Problemet for BUPL m.fl. er dog også, at Fogh aldrig lader sig presse af demonstrationer. I hvert fald ikke i Danmark… Og hvis man bilder sig det ind, så kender man ham ikke. Han vil se demonstranterne i TV og gyse indvendig og synes at demonstranterne opfører sig 'uordentlig'. Det er noget med grimt tøj, bajere, hjemmerullede smøger, røde faner og usunde fede pølser. Jeg gætter på, at han formentlig aldrig i sit liv har været til en demonstration. Man må huske på, at manden jo aldrig været noget ungt menneske. Omvendt er BUPL formentlig ikke så ubegavede, at de tror at de kan presse Fogh. For dem må succeskriteriet være, at de kan 'synliggøre' sig selv over for nogle medlemmer som i stigende grad er i tvivl om, hvorfor de skal betale kontingent. At forældre og deres børn bliver taget som gidsel i det, der egentlig kan vise sig blot at være et reklamestunt '“ well that's life!
Men som marxisterne sagde: Man kan jo ikke lave omelet uden at slå nogle æg i stykker.

Når Fogh ikke kan dele velfærd ud til familien Danmark. Så må han love dem noget andet, der ikke koster ham en krone. Han kan stå vagt om ytringsfriheden, som han gjorde i et avisinterview forleden dag. Mon ikke at åbningstalen i dag tirsdag indeholder en lang passage, om at vi ikke kan gå på kompromis med ytringsfriheden – med slet skjult henvisning til Islam '“ en for tiden ikke specielt populær religion i det vælgersegment som afgør danske folketingsvalg. For en stund vil taxa og bodegadanmark, førtidspensionisterne, den 'ikke-klassebevidste' del af underdanmark nikke til regeringschefens tale. Al snak om ambassadeafbrænding og muhammhed-tegninger virker som et varmt styrtebad på Foghs vigende Galluptal. Den samme vælgergruppe glemmer også alt om ungerne, der ikke kan blive passet af malerbøtteterroristen og hans arbejdsgivere henne på blå stue.

Kommer der ikke lidt ballade med muslimerne inden, så kan Fogh jo bare vente med at lukke op for pengekassen. Der er mindst et år endnu til næste valg. Så selv om Bendtsen har slået i bordet i weekenden, så bliver det heller ikke til noget med skattelettelser i denne valgperiode. Til gengæld bliver det vel til lidt velfærdsgoder til Pia Kjærsgaards vælgere. Dvs. ældrecheck og den slags. Og så vil regeringen forsøge at overmatche Helle T.s løfter engang til næste år.

Det er dog ikke alle steder, at Fogh har smækket kassen i. JP skriver, at Venstre har holdt to arrangementer på Marienborg med statsministeren og glemt at sende regningen til partiet. Denne gang var der nok lidt at komme efter, Hr. statsminister. Der er bare så fantastisk pinligt, at man ikke kan finde ud af noget så simpelt som at holde tingene adskilt. Anders Fogh gik til valg på at kammerateriet var overstået. Nu udsætter han sig for den forudsigelige kritik, at magt korrumperer og Venstre bruger statskassen, som var det deres egen. Jeg aner ikke, hvem i bureaukratiet, der har skylden, men gætter på at kontrolfreaken i Prins Jørgens Gård er skumrasende over, at læse den slags i en avis, dagen før han skal på talerstolen under folketingets åbning.

Det er sikkert også derfor, at han skælder BUPL ud for at være socialistiske og pludselig bekymre sig for, om børnene nu kan blive passet. I et par uger har han holdt kæft, men nu er den rigtige timing der. Det er spin på meget højt niveau. Og aviserne? De leger gerne med. Nu har BUPL haft deres 14 dage med sympati og medvind. Nu vender bøtten, og regeringens effektive spindoktorapparat kører for at intimidere organisationen i medierne. Indtil videre med stor succes. Det bliver spændende at se, hvad BUPL har fået ud af det hele om en uges tid.

Netop vendt hjem fra fem dejlige dage i Berlin tænker man: Alt ved det gamle hjemme i gamle Danmark.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Alt ved det gamle I morgen starter en ny politisk …”

Jeg er ikke så sikker….
Jeg kunne godt forestille mig at der kunne komme nogle massive strejker landet over, især fordi folk er trætte af Fogh og fordi, de områder der strejker er blevet skåret ned år efter år (jeg gad f.eks godt vide hvad det er for tal som Fogh opererer efter for jeg har sgu kun hørt om nedskæringer inden for børn og skoler de sidste mange år)og forskellen på de her strejker i tidligere strejker, er at det ikke handler om løn men om børn, både i institutioner og på skoler. Jeg synes Fogh bare skal spare så meget som muligt på børnepasning for al forskning viser at ringere kvalitet i børnepasning er direkte proportionelt med flere utilpassede unge, og dem er han jo så vilde med hæhæ
Nææhh han skulle tage og bruge nogle af pengene på DSB, og sætte billetpriserne ned, så ville vi spare på vejarbejde, restaurering af smog-belagte historisk bygninger, biluheld, og latterlige jyske øde motorveje og den jævne mand ville få flere penge i pungen, fordi kollektiv trafik er billigere.

Lukket for kommentarer.