Kategorier

The blog flogs – Part 1

Da denne blogger ikke holder efterårsferie, er jeg taget på rundtur på MF-eres hjemmesider for at se, hvad de skriver om sig selv. Det er underholdende læsning ind imellem alle klichéerne og det frygteligt dårlige sprog. Intet tyder på, at Internettet er noget ret mange politikere tager seriøst. Er aktiviteten på deres hjemmesider et mål for foretagsomheden på Christiansborg, så stander dette land for alvor i våde!
Denne gang kigger vi på nogle Venstrepolitikere.

Truslen mod Ulvemann

Hvis læseren ikke har hørt om MF Anne-Mette Winther Christiansen, der er valgt for Venstre i Ã…rhus Amt, så er det næppe en tilfældighed. Til gengæld formulerer hun sig ufrivilligt morsomt. Læs fx her, hvad hun skriver om sine 'politiske mærkesager':

'Mine politiske mærkesager er sager, som jeg lægger stor vægt på at få gennemført(!) Jeg er af den overbevisning, at vi i Danmark er gode til uddannelse, forskning og innovation. Og det skal vi fastholde, at vi er blandt de bedste i verden. Det var også dejligt at høre Anders Fogh til landsmødet i november måned tale om flere af mine mærkesager som værende nogle af de ting, der satses på, både at forbedre, men også som værende sager, der skal bruges ekstra opmærksomhed på.'

Anne-Mette '“ der som slogan har, at 'hun holder, hvad vi (Venstre/regeringen ) lover' – vil altså arbejde for disse originale synspunkter. Endog tager hun nærmest æren for, at Anders Fogh tog uddannelse osv. med i sidste års landsmødetale.
Nu er der gået et år, så nu må Anne-Mette Winther Christiansen finde på noget nyt, at hviske statsministeren i øret. Uvilkårligt tænker man, hvad Fogh dog skal med alle sine embedsmænd og Michael Ulvemann som spindoktor?

Det kommer nok også som en stor overraskelse for de fleste, at Anne-Mette er datter af den tidligere socialminister Else Winther Andersen, som på Christiansborg var berygtet for at snakke sort. Ja, æblet falder sandelig langt fra stammen'¦

Ringer med fin klokke

Anne Mette skal have ros for, at hun faktisk lægger alle sine taler hjemmefra kredsen ud på sin hjemmeside. Dette citat, der '“ naturligvis '“ er taget ud af en sammenhæng, er fra en tale hun holdt i Rotary i Grenaa, hvor kredsens folketingsmedlem fortæller om sine vigtige og mangfoldige opgaver som formand for det høje tings integrationsudvalg:

'Med hensyn til selve integrationsmøderne, hvor jeg jo er formand, ja så har jeg den fornemme opgave at få lov til at ringe med en fin klokke.'


Hovmand stadig glad

I februar 2005 skete der det for mange ubegribelige, at tidligere minister Svend Erik Hovmand blev genvalgt af venstrebønderne i Storstrøms amt til en ny periode i folketinget. Det skete endda efter, at Hovmand havde bevist sin åbenlyse uduelighed og i 2004 – og ikke en dag for tidligt – blev fyret som skatteminister. Lediggangen holdt – desværre for alle parter – ikke længe. For da Erik Larsen ikke blev genvalgt til folketinget i 2005, da stod pladsen som V-gruppeformand klar til den søvnige champagne-politiker med bopæl på Ringsted-egnen.

Hovmand får i snit lagt et indlæg ud på sin hjemmeside engang om måneden. Men han er stadig så glad for, at være blevet gruppeformand, at der i billedteksten på hans hjemmeside står: 'Svend Erik Hovmand, ny gruppeformand i Venstre'. De fleste ved, at der nu er gået mere end halvandet år, siden at Venstres MF'ere '“ enten under tvang og trusler fra Claus Hjort eller efter at have spist euforiserende svampe '“ valgte Hovmand til gruppeformand.
Hovmands selvglæde forstår man, når de fleste indlæg på siden, er så pænt illustreret ved flittigt genbrug af nøjagtigt det samme pasfoto af gruppeformanden.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

3 kommentarer til “The blog flogs – Part 1”

Danske politikeres indsats på internettet er simpelthen udner al kritik, tre uger hver fjerde år sker der noget på deres hjemmesuder med underlige navn og så forventer de at få en læserskare.
Jeg forventer ikke alverden, men jeg har hørt om at mange folketingsmedlemmer bruger lang tid på at rejse. Den rejsetid kunne de eventuelt bruge på at blogge.

Lukket for kommentarer.