Kategorier

En ægte demokrat

Jyllands Posten beretter i dag, at Folketingets Formand ikke er begejstret for 24-års reglen, der som bekendt begrænser familiesammenføringer til Danmark for ægtepar under 24 år.
– Der er nogle, som er ømtålelige over for 24-årsreglen. Den er jeg heller ikke selv begejstret for. Men jeg forklarer, at det var en samlet pakke, og så tager de det sure med det søde, « siger Christian Mejdahl i en ny portrætbog.
JP skriver videre at, DF-formand Pia Kjærsgaard er rystet over Mejdahl:
– Jeg håber, at hans kvalme har dæmpet sig, når han går ud og retter kritik mod udlændingepolitikken, som rammer hans partiformand Anders Fogh Rasmussen i højeste grad. Det er dybt illoyalt og pinligt for ham, og han skulle tage at koncentrere sig om at lede arbejdet i Folketinget, siger Pia Kjærsgaard.

Sådan taler en ægte demokrat! I stedet for argumenter udspyer Pia Kjærsgaard svovl og ild og tilsviner folketingets formand samt beder ham om at passe sit arbejde.
I Venstre kan de også den slags. Da Søren Pind for nogle år eftersøgte en mere liberal politisk linie kvitterede hans partiformand med at belære ham om, at han i stedet som borgmester i København hellere skulle sørge for at rydde Københavns gader for sne. Det er derfor ikke underligt, at Pia Kjærsgaard slår den samme tone an. Mejdahl kan formentlig vente at blive indkaldt til kammeratlig samtale hos Claus Hjort. Havde han været almindelig ordfører, stod han sikkert til fyring i folketingsgruppen for at forbryde sig mod 'Det nye Venstres' politik.
Personligt har jeg ingen problemer med 24-års-regelen, men jeg har noget imod at se Pia Kjærsgaard svine et hæderligt og anstændigt menneske som Christian Mejdahl til, blot fordi han siger, hvad han mener. I modsætning til de mange i Venstres og IKKE MINDST DF's folketingsgruppe, som har fået mundkurv på.
Egentlig er det et meget godt billede på, hvordan Pia Kjærsgaard har det med demokratiet i det hele taget, at netop Folkestyrets højeste repræsentant – Det høje tings formand – må stå for skud for hendes galde.
Både Claus Hjort og Pia Kjærsgaard skulle hellere tage og læse dagens meningsmåling i Berlingske, som ligner den fra JP i søndags. VKO-flertallet smuldrer. Blandt årsagerne er formentlig, at en stigende del af vælgerne ikke vil finde sig i, at blive regeret af folk, som hverken ytrer eller efterlever respekt for andres synspunkter.

Lad mig i øvrigt anbefale en ny film, der omhandler meningskontrol om end i mere ekstrem grad. Navnlig dem, der sympatiserer med Frank Aaen uden at kende hans fortid på det hedengangne kommunistiske dagblad “Land og Folk”, kunne passende tage en tur i biografen og se den aktuelle tyske film ' De Andres Liv'. Her får man et glimrende indblik i Aaens lykkeland DDR og i, hvordan statsmagten brugte uanede ressourcer gennem STASI's overvågning og chikane på at ødelægge og udnytte andre mennesker i den hellige socialismes navn. For de unge mennesker, der synes at DDR og Sovjet 'bare er sejt', virker filmen forhåbentlig, som øjenåbner.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

2 kommentarer til “En ægte demokrat”

Jarl… det er jo en meget tynd nyhed. Ingen, selv ikke en nationalkonservativ som undertegnede, synes at 24 årsreglen er en skøn løsning.

Problemet er at et bedre alternativ ikke findes… med mindre føler DFs holdning til dørs og åbent skelner mellem ‘de formodede svært integrerbare’ og ‘de formodede nemt integrerer bare’.

Jeg er tilhænger af 24-årsreglen. Det er indrømmet slet ikke liberalt, men nødvendigt og har det vist sig effektivt.

Men mit indlæg handler om, at Pia Kjærsgaard slet ikke argumenterer for sin sag, men vælger at tilsvine folketingets formand.

Lukket for kommentarer.