Kategorier

Fagbevægelsens trumf

TDC-direktør Henning Dyremose tjente 'kun' 29,5 millioner kr. sidste år og ikke 100 millioner, som pressen tidligere har udbasuneret. Radioavisens oplæser var nærmest ved at bryde sammen af grin, da hun læste historien op her til morgen. Det er Dyremose selv, der også er Dansk Industris formand, som har følt trang til at fremlægge sin privatøkonomi i Jyllands-Posten, fordi han ønsker at 'aflive myter forud for overenskomstforhandlingerne'.

Det er modigt af Henning Dyremose, men næppe klogt. For den almindelige lønmodtager er det vel ret ligegyldigt om Henning Dyremose tjente næsten 30 eller 100 millioner sidste år. Det er enorme beløb. Denne blogger er flintrende ligeglad med, hvad andre tjener, men det er den del af befolkningen, der skal stemme om overenskomstresultatet bestemt ikke.

Indrømmet. Dyremoses løn taler til misundelsen og de laveste instinkter, men TDC har heller ikke selv bidraget til at forargelsen er blevet mindre. Sidste år sparede virksomheden medarbejdernes gratis kaffe på arbejdspladsen væk'¦ Debatten om Dyremoses løncheck genopliver på det nærmeste klassekampen. Desværre.

Fagbevægelsens repræsentanter, der normalt ikke imponerer ret mange, har denne gang et ekstra kort at spille ved forhandlingsbordet. CO-industri kan rive DI's topforhandlere Hans Skov og Henning Dyremose i næsen, at de denne gang SKAL have et godt resultat med hjem. Medlemmerne vil ikke finde sig i andet, og det har DI selv bidraget med ved at have en formand, som mange – rigtigt eller forkert -opfatter som ekstremt grådig. Dyremose tilstår nærmest, at det netop er baggrunden for, at han går i pressen med sin privatøkonomi.

DI-formandens milliongevinst kan i sidste ende med at blive dyr for Dansk Industris egne medlemsvirksomheder. Det er næppe det, de betaler DI-kontingentet for. Det er derfor ubegribeligt, at DI ikke for længst har sat en anden direktør med lidt mere normale lønforhold i spidsen for overenskomstforhandlingerne.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Fagbevægelsens trumf”

selvfølgelig skal sådanne gigantiske handler da belønnes, og belønnes godt, meeen de astronomiske krone- bonusser, gyldne håndtryk, og skrub-af-checks er simpelthen blevet for store, de er ude af proportioner. Så hårdt er det heller ikke at være chef, især ikke når de i forvejen for 2-3 cifrede milionbeløb i hyre, så er de altså kompenserede for “presset” og “det store ansvar”, navnlig forstår jeg slet ikke hvorfor folk skal have en fed check når de skal fyres for at være inkompetente -hvor er logikken idet ?

Lukket for kommentarer.