Kategorier

Uffes Venstre på vej til slagtebænken

DSB – ' Dem Som Bestemmer' – Claus Hjort og Anders Fogh – har taget næste skridt i den langsomme, men sikre likvidation af det 'Venstre” man endnu kalder “Danmark Liberale Parti”. Herefter skal 'landets nye velfærdsparti' (Læs: 'landets nye socialdemokrati') – og helt efter planen – opstå.

Udkastet med forslagene til Venstres principprogram ' fremtid i frihed og fællesskab” , som skal behandles på partiets landsmøde i næste måned, er – formentlig af ingen andre end Venstre-toppen selv – blevet 'lækket' til DR P1 Orienterings Pieter Raunwe, der nu kan orientere de interesserede radio-lyttere.

I følge Raunwe lægger forslaget op til 'en meget mere midtsøgende linje' og 'væk er alle fy-ordene'. Der er tale om forslag, der skal dæmme op for oppositionens kritik af Venstre som et parti, der vil afvikle velfærdsstaten.

Centralt står, at Venstre nu opgiver at reducere den offentlige sektor. Skattesænkningerne skal ske gennem effektiviseringer af den offentlige sektor og kravet om privatiseringer er ligeledes opgivet. Det er ikke så underligt set i lyset af, hvad regeringen har opnået på området efter fem år ved magten.

I realiteten skal principprogrammet bringes i overensstemmelse med Venstres øjeblikkelige politiske linje og udmeldinger. Det sidste partiprogram blev vedtaget i 1995 i Uffe Ellemann-Jensens formandstid.

'Der er tale om et markant skridt ind mod midten.', lyder Raunwes dom.

Venstres medlemmer har reelt intet valg end at stemme for Venstre-toppens forslag. Alt andet vil være end desavourering af partiets ledelse, hvilket efter min vurdering er utænkeligt. Ifølge Raunwes vurdering af forslagene har redaktionsudvalget, der ledes af partiets næstformand Lars Løkke, forsøgt ikke at provokere partiets liberale kræfter. Om den vurdering holder vand, bliver spændende at følge. Forslaget til nyt principprogram bliver 'offentliggjort' om et par dage.

  • Hør P1 Orienterings indslag om de af Claus Hjort og Anders Foghs sanktionerede forslag til principprogram her
  • Af Jarl Cordua

    Jarl Cordua

    cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
    Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
    Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718