Kategorier

Meget at gøre endnu

“- Der er råderum til skattelettelser. Det økonomiske råderum har aldrig været større. Vi er to år forud for den oprindelige gældsnedbringelsesplan i 2010-planen for finanspolitisk holdbarhed, og vi har et økonomisk råderum svarende til 5 pct. af BNP i de kommende fire år, svarende til 20 mia. kr. om året. Det kan finansiere en fuldstændig afskaffelse af topskatten og en forhøjelse af grænsen for mellemskat,” siger Cheføkonom Helge Pedersen fra Nordea i dag til Børsen.

Venstre- Danmarks – indtil for kort tid siden – liberale parti fejrer i dag femårs jubilæum for regeringsskiftet i 2001. På partiets hjemmeside www.venstre.dk fejrer Venstres topledelse sig selv med en lille reklamefilm for sig sine politiske triumfer og resultater. Og jeg vil bestemt gerne sige tillykke til partiet og fremhæve skattestoppet som et liberalt initiativ, det er lykkes at fastholde. I hvert fald indtil videre.

Filmen slutter med ordene, at der stadig er meget at gøre. Spørgsmålet er, hvad der menes med det. Spørger man Claus Hjort, så betyder det formentlig flere offentligt ansatte, flere formynderiske regler og overvågning og '“ på sigt '“ fastholdelse af en høj skat.

Selvom Helge Pedersen, Cepos, Dansk Industri, Dagbladet Børsen og andre råber op, ja så bliver det heller ikke under en såkaldt liberal-borgerlig regering, at topskatten bliver fjernet. Uanset at der er råderum eller gode ideologiske og økonomiske argumenter for at gøre det. Men de kan spare sig! For det bliver ikke anderledes, fordi det simpelthen strider mod Fogh og Hjorts – DSBs – Dem Som Bestemmers – taktik der skal sikre begge d’herrers genvalg i 2008. Havde Helge Pedersen m.fl. været medlemmer af Venstres folketingsgruppe ville de i øvrigt være blevet beskyldt af Claus 'Clausescu' Hjort for at rejse rundt med gammel-liberal politik og lave partiskadelig virksomhed.

Jov, der er meget at gøre endnu! Og i morgen skal Venstre finde en ny kommunalordfører i stedet for ham som mente, at der stadig var meget at gøre for en liberal-borgerlig regering.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718