Kategorier

Tal om skat

Statsministeren melder sig nu – for en kort bemærkning – i rækken af folk med liberale synspunkter. I hvertfald skærer han igennem skattediskussionen i regeringen:

Berlingske skriver:

Thor Pedersen gjorde sig i sidste uge til talsmand for, at danskerne allerede i dag knokler så meget, at en skattelettelse ikke vil få dem til at skrue op for arbejdsblusset.

– Det kan de ikke. De arbejder jo hele tiden, « lød argumentet fra finansministeren.

Men Thor Pedersen gjorde åbenbart regning uden vært.

– Jeg hører da til dem, der tror, at der er en sammenhæng mellem skatten på arbejdsindkomst og lysten til at arbejde, siger Anders Fogh Rasmussen til Berlingske Business.

Så er der der da håb om skattelettelser på et eller andet tidspunkt. De radikale, Charlotte Dyremose og hendes ridehest, DI, CEPOS og flertallet af økonomerne er i hvert fald enige i, at marginalskatten – skatten på den sidst tjente krone, som hver femte dansker betaler – er altafgørende for arbejdsudbuddet. Men men men, så træder kontrolfreaken i karakter:

Statsministeren mener, at både Venstrefolk og Konservative bør holde munden lukket, når det handler om skat. Der er ikke politisk råderum til skattelettelser, fordi økonomien er overophedet.

– Alle vil gøre sig en stor tjeneste ved at bruge færre kræfter på at snakke skat, for det er ikke aktuel politik, siger statsministeren til Berlingske.

Videre skriver Berlingeren:

Thor Pedersen ønskede i går ikke at kommentere Anders Fogh Rasmussens udtalelser.

Man forstår ham. Men med dette meningstyranni, som statsministeren forsøger at trække ned over hovederne på politikere fra V og K, så er der mere end nogensinde brug for folk, der igen og igen sætter marginalskat på den politiske dagsorden.

Derfor: Tal skat med din mand eller kone, din nabo, dine arbejdskammerater og i din vælgerforening. Skriv til dit lokale folketingsmedlem og til statsministeren. Anders Fogh Rasmussen og “Clausescu” skal ikke bestemme, hvad der skal diskuteres, blot fordi regeringen har opgivet at styre det offentlige forbrug. Det er nemlig blandt årsagerne til, at økonomien er overophedet, og at det derfor er sværere at sænke marginalskatten.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Tal om skat”

Lukket for kommentarer.