Kategorier

Når "pacifister" hærger

Nørrebro ligner en krigszone. Beboerne er rystet over endnu engang at være taget som gidsler i en politisk kamp for et ungdomshus, som en højesteretskendelse har afgjort at andre ejer end dem, der hærgede Nørrebro i går sammen med deres udenlandske sympatisører. En bred politisk front afviser gårdsdagens vold og forhandlinger om et ungdomshus beliggende på Jagtvej 69. En rydning vil blive gennemført på et eller andet tidspunkt formentlig efter nytår.

Igennem lang tid har især mange venstreorienterede, men også ubegribeligt tolerante mennesker omkring midten haft sympati for det alternative ungdomsmiljø. Mange af dem bor på Nørrebro. I går fik de lov til at mærke de autonomes tolerance over for demokratiske beslutninger og respekten for den almindelige ejendomsret. Venstreorienterede anerkender ikke ejendomsretten, men mange af dem er pacifister. Danmark skal fx ud af Irak og Afghanistan og i øvrigt lade verden sejle sin egen sø, mens vi spiser økologiske gulerødder herhjemme. I går kunne pacifisterne se, hvordan andre 'pacifister' hærgede deres bydel. Satte ild til deres biler. Smadrede deres forretninger. Stjal fra de ødelagte forretninger. Gjorde deres bydel til et ganske utrygt sted at være for dem selv, for deres medborgere og deres børn, for deres ældre medborgere og for deres kæledyr. Det var jo ikke ligefrem nytårsaften!

TV2 News viste endnu engang sin berettigelse. I går var det fjerde gang, at kanalen havde 'Breaking News'. Det var lidt for breaking for de, der kom til skade under urolighederne. En politibetjent fik en brosten i hovedet og kom derved alvorligt til skade. En autonom fik sprængt fire af sine fingre af. Det er tragisk for dem begge, men min sympati er størst hos politimanden. Han havde ikke et valg, men gjorde blot sit arbejde den dag.

Nu om lidt letter røgskyen, og så vender københavnerne tilbage til hverdagen. De venstreorienterede laver støttesange for de unge i ungdomshuset. Enhedslisten fortsætter sin agitation for ungdomshuset imod de politikere, 'der ikke vil lytte til de unge' (læs: Bryder grundloven for de unges skyld). Foreløbig er det planloven, som skal bøjes, så den passer i de unges kram. Det har alle ansvarlige politikere afvist. Desværre tror jeg, at mange nørrebroere igen vil bakke på om Jagtvej 69, og at vi derfor ikke ser de sidste demonstrationer.

Det ender måske først den dag, hvor der sker den tragiske hændelse, at en politimand bliver dræbt i tjenesten for at opretholde ro og orden. Den dag vil man se en nation samlet imod den vold, der udspiller sig på Nørrebro. Man forestiller sig domkirken fyldt med uniformer og flag, hvor regering og kongehus er tilstede. Live-TV, andægtig stemning og flammetaler. Den dag bliver folkets bæger fyldt, og politikerne får endelig mod til at handle. Den dag bliver urolighedernes arnested fjernet. Og det vil ikke hjælpe, at Anisette og andre synger lange bange sange til støtte for ballademagerne på Jagtvej 69.

Mit håb er, at politikerne nu bruger denne anledning, hvor myndighederne og politiet har bred sympati i befolkningen til at fjerne de unge fra huset og genskabe roen på Nørrebro.

P.S. TV 2 Lorrys dækning i går var en skandale. Det var ren mikrofonholderjournalistisk, hvor man lod en eller anden fra Enhedslisten under dække af at være 'forsker' skælde politikerne ud uden at kritisere de ballademagere, der faktisk smed rundt med brosten i området. Man foregøglede seerne at det var sagskundskaben, der talte. Det er bare ikke ok!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718