Kategorier

Thor P’s mandat truet

Finansminister Thor Pedersens mandat er truet.
På baggrund af en analyse fra Altinget.dk vurderer valgforsker Søren Risbjerg Thomsen, at Venstres yderste fjerde mandat i Nordsjælland er så usikkert og forsvinder, hvis blot Venstre går ét mandat mere tilbage på landsplan i forhold til meningsmålingerne p.t.

De nuværende valgte i området, ud over Thor Pedersen, er indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen og Venstres EU-ordfører Charlotte Antonsen. Derudover opstiller Venstre beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.
Der er ingen tvivl om, at Thor Pedersens folketingssæde er truet, så fremt at meningsmålingerne forbliver så dårlige, som de er nu, men også bliver en anelse værre.

Thor Pedersen har aldrig været en populær skikkelse i Venstre. Han er også blevet belastet af en række sager. Senest har hans udtalelser om, at statskassen er så fuld, at man ender med at kunne købe hele verdenen, bragt regeringen i defensiven. I regeringen og på Christiansborg står folk ikke ligefrem i kø for at græde over, at Thor P. måske ikke bliver genvalgt. Nogle vil endda juble.

Charlotte Antonsen er umiddelbart det svageste kort på Venstres liste. Til gengæld har hun ikke alle mulige sager hæftet på sig. Vigtigst er dog, at den i øvrigt ret flittige Charlotte Antonsen indtil videre er den eneste kvinde på listen, og det er i en tid, hvor de kvindelige værdier åbenbart er en mangelvare i Venstre. Charlotte Antonsen er et godt bud som den første kandidat i den ny Fredensborg-kreds.

Til gengæld har Thor Pedersen masser af penge og gå-på-mod. Han er ikke for fin til at stå på S-togsperronen tidligt om morgenen og snakke med vælgerne under en valgkamp. Hvis han brænder nogle af sine mange sparepenge af på en avisannoncekampagne, der vel at mærke er lavet af et ordentligt reklamebureau (ikke Venstres nuværende), så kan det bestemt også hjælpe på hans genvalgsmuligheder.
På pluskontoen er også, at Thor Pedersen opstiller i Nordsjællands vælgermæssigt største valgkreds, Hillerødkredsen. Det kan også betyde noget, for Venstre er meget stalinistisk anlagt mht. plakatopsætning inden for kredsgrænser osv. Det sørger emsige organisationsfolk for, at der bliver brugt en hel del tid på.

Claus Hjort Frederiksen er naturligvis blevet flyttet til Rudersdalkredsen, hvor der bor rigtig mange Venstrevælgere,for at det skal sikre ham et klart genvalg. Partiets landorganisation har åbenbart været bekymret for at den generelt upopulære beskæftigelsesminister ikke kunne vælges i Københavns storkreds. Rudersdalkredsen er dog den mindste rent vælgermæssigt i Nordsjællands Storkreds. At Venstres pittbull-terrier 'Clausescu' pludelig skulle være mere spiselig for nordsjællandske venstrevælgere kan jeg ikke lige se, men under alle omstændigheder er Rudersdal-kredsen en rigtig god Venstre-kreds. Formentlig vil landsorganisationen derudover vride hænderne om på nogle private donorer, så Claus Hjorts personlige valgkampagne også får et økonomisk rygstød. Landsorganisationen er nemlig afskåret fra at give tilskud direkte til enkeltkandidater. Det vil så gå ud over Charlotte Antonsen, men det har de sikkert for inden fået talt ud om sammen…

Lars Løkke Rasmussen bør være sikker på genvalg, såfremt han får håndteret kræftsagen. Gør han ikke det, kan Venstres næstformand også være truet i Nordsjælland, men så er han til den tid formentlig hverken minister eller næstformand. Lars Løkke er et godt bud som den første folketingskandidat i den nye Frederiksund-kreds.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Thor P’s mandat truet”

Nu er jeg nok en af dem der mener
at torpedersen ville havde været
den naturlige mand på udenkrigsministerposten.
Trods sit åbenlyse interllekt, er
hans evne til at betragte tingene
udefra et plus.
Gid dog bare manden frekventerede
sin optiker lidt oftere.
for hans udsyn ser herfra ud til
at være i minus.

Lukket for kommentarer.