Kategorier

Espersens ideologiske falliterklæring

Nogle gange rystes man i sin grundvold over, hvad borgerlige politikere med magt kan finde på. I den Berlingske avis i dag faldt mit øje på en historie med den absolut rammende overskrift 'big sister' som den gode Peter Kurrild-Klitgaard beretter om i den altid læsværdige klumme Groft Sagt:

.. (en) skydesport, man kalder  »International Practical Shooting, skal være forbudt. Sporten består i, at skytten skal igennem en række forskellige baner så hurtigt som muligt og undervejs overkomme forskellige forhindringer for at kunne ramme målskiverne så præcist som muligt.
Justitsministeriet har bedt Dansk Skytte Union om at fjerne sportsgrenen fra programmet, og nu kommer der også et lovforslag.
Det er endnu ikke lykkedes at påvise, at skydningen skader nogen som helst. Ikke skytterne. Ikke ikke-skytterne. Ikke omgivelserne. Ikke kvinder, børn, gamle, etniske minoriteter, nogle sjældne plettede tudsearter eller frustrerede, piercede overklassebørn på Nørrebro. Der har ingen uheld været inden for sporten i mere end 30 år '“ hvilket vel ikke engang kan siges om lyn-skak.
Sågar Justitsministeriets egen sikkerhedsekspert siger, at skydningen er harmløs, og hvis en sådan siger det, så er den nok god nok.
Så hvad er argumentet? Jo '“ og hold nu fast, for nu bliver det teknisk '“ skydningen er  »moralsk nedbrydende «. Den skræmmende tanke er nær: Hvis en borgerlig justitsminister ikke vil holde sig tilbage fra at forbyde noget, som ikke skader nogen, hvis bare nogen kan kalde det  »moralsk nedbrydende «, er der så noget som helst, hun ikke vil forbyde?

Den umiddelbare forklaring kan være, at det var et forslag, der røg ind på justitisminister Lene Espersens bord i dagene efter hun havde kørt en cyklist ned. Hun har vel været rystet over den ubehagelige oplevelse og derfor ladet embedsmændenes forslag passere. Forslaget '“ hvis det er korrekt beskrevet – er latterligt, men for liberale og andre frihedsorienterede mennesker er det endog decideret oprørende, hvis ministeren mener det alvorligt. Faktisk repræsenterer det en ideologisk falliterklæring hos justitsministeren.

Hvilken virkelighed lever Espersen og hendes embedsmænd i? Halvanden generation har spillet de populære PC-skydespil som fx DOOM. Mener ministeren og hendes embedsmænd virkelig, at disse aktiviteter, der jo går ud på det samme, som det de vil forbyde, er moralsk nedbrydende? Hvad så med polterabend-hittet paintball? Er denne aktivitet ikke mindst ligeså nedbrydende for menneskers moral, selvom der kun er mailing i kuglerne? Hvad med også at forbyde salg af krigslegetøj, nu hun er i gang? Hvorfor skal lille Hans have lov at terrorisere sine omgivelser med evindelige maskingeværskratten i juledagene, fordi hans onde onkel forærede ham et maskingevær? Børn er jo påvirkelige sjæle. Det er en ren glidebane. Embedsmænd med den slags idéer burde omgående have et kursus i respekten for borgernes almene frihedsrettigheder.

I øvrigt skal hun have fat i sin kollega forsvarsminister Søren Gade. For den beskrevne aktivitet hun vil forbyde hos borgerne, har i mange år været en disciplin for forsvarets (Statens) rekrutter. Vi, der gennem årene som rekrutter har gennemført sådan en militær forhindringsbane, har åbenbart taget skade moralsk set. (Skydebanen var skidesjov i øvrigt)

Det bliver efterhånden sværere og sværere at få øje på det frihedsorienterede i regeringens politik. Skat må man ikke tale om, og det offentlige rum skal overvåges mest muligt. Nu blander regeringen sig i borgernes harmløse fritidsaktiviteter. Forslaget er endnu en grund til, at liberale bliver hjemme på næste valgdag, thi regeringen bekymrer sig åbenbart ikke over, at den rent faktisk kan blive skiftet ud.

N.B. Jeg og mange andre frihedsorienterede vælgere har en berettiget forventning om, at en perlerække af MF’ere i Det konservative Folkeparti og Venstre nægter at stemme for Lene Espersens latterlige lovforslag.

P.s. Ovennævnte sag om International Practical Shooting blev første gang omtalt på det glimrende libertarianske website liberator. Læs mere om sagens baggrund og udvikling her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

5 kommentarer til “Espersens ideologiske falliterklæring”

frihed og venstre er som vand og ild. Den nuværende regering er den regering der har begrænset bl.a. ytringsfriheden mest. Så du må ud på venstrefløjen hvis du vil have frihed 😉

Hej Allan. Tak for kommentar. Analysen er rigtig, men konklusionen er efter min mening forkert. Venstrefløjens manglende respekt for frihedsrettighederne har vi set mange eksempler på historisk: Kina, Albanien, Sovjet, Nordkorea og Cuba. I en noget blidere form skabte venstrefløjens “frihedssynspunkter”i dette land en formynderisk erhvervslovgivning og offentlige monopoler. Gudskelov har skiftende
regeringerne afviklet det. Venstrefløjens “frihedssyn” har ideologisk set været medvirkende til at vi her i landet har verdens højeste skattetryk. Gudskelov er der nu gennemført et skattestop, der står i modsætning til socialismen, der som bekendt vil beskatte og regulere alt og alle. Det er faktisk et argument for – trods alt – at stemme på V og K ved næste valg. Så du skal have tak for at erindre mig om, hvad en S-regering baseret på venstrefløjens stemmer kan lave af ulykker! 😉 Du ønskes en God Jul i alle fald!!

Det er jo fuldstændigt håbløst at samme kvinde for mindre end to uger siden gjorde sig til talsmand for at staten blandede sig for meget i borgernes liv. Hun er simpelthen en kæmpe hykler.
Vi kan jo prøve at komme med andre forslag til ufarlige aktiviteter der også er moralsk nedbrydende.
* Vild med Dans
* Kvindehåndbold
* Camping
* Kommunalpolitik

Lukket for kommentarer.