Kategorier

Regeringen slap af med en skattekritiker

Det var ventet, at de konservative benyttede ministerskiftet til at rykke rundt på brikkerne (læs ordførerposterne). Det kom næppe heller som et chok, at partiets hidtidige skatteordfører, Charlotte Dyremose, i dag fik 'nye udfordringer' som uddannelsesordfører.

Det er nemt at skyde Charlotte Dyremose ned. Rigmandsdatteren, der kræver skattelettelser for de rigeste, mens hun står og strigler sin dyre ridehest i primetime, bekræfter alle folkelige fordomme om, hvad de konservative er for et parti '“ og for hvem. Det behøver man ikke en genudsendelse af MATADOR for at kunne regne ud.

Nu skal det ikke lyde som om, at det hele er pressens skyld. De konservatives skatteordfører har haft det svært med den politiske situationsfornemmelse, og ovenstående eksempel er ikke enestående. Fx skulle vi også absolut høre om hendes hårde barndom hos de fattige forældre (faderen TDC-Henning var dengang direktør i Novo, siden blev han som bekendt mangemillionær'¦) Selvfølgelig er rige mennesker, der forsøger at gøre sig i politik, jaget vildt af pressen. Der er faktisk mindre plads til at begå fejl i forhold til hos os andre fattigrøve.

Nu er Charlotte Dyremose jo ikke den eneste konservative, der har dummet sig på TV. Jeg husker en Bendt Bendtsen kommentere EU i ført poloshirt og golf-outfit live fra golfbanen'¦ I samme indslag så man Kristian Thulesen Dahl kommentere samme EU-emne, men denne gang var Dannebrog i top med en landsbykirke i baggrunden'¦. Forskellen siger noget om de to partiers evne til at kommunikere med vælgerne.

Når alt det er sagt, så er der faktisk også grund til at rose Charlotte Dyremose. Utrætteligt forfægtede hun år efter år det liberale synspunkt, at det faktisk er en borgerlig regerings opgave at gennemføre skattelettelser på arbejdsindkomst. Utallige beregninger har vist, at man netop ved at fjerne marginalskatten får den største effekt på arbejdsudbuddet. Jarls Blog vil godt give Charlotte et flot ni-tal (på den gamle skala…) målt alene på det politiske arbejde i en tid, hvor Anders Fogh Rasmussen og stort set resten af Venstre har solgt ud af regeringens oprindelige skattepolitik. En flot karakter skal hun have for at have holdt fanen høj og vedholdende og med gode politiske argumenter at have insisteret på skattelettelser.

Der er dog meget at arbejde med, hvis man alene ser på Dyremoses evne til at sælge varen i TV, men målt på arbejdsiver og på forsvar af borgerlige vælgeres berettigede forventninger og krav om snarlige skattelettelser, så vil Jarls Blog godt kvittere for en god indsats!

God vind, Charlotte!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718