Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Sædskat – brud på skattestoppet?

Author icon

Skrevet af

Clock icon

januar 12, 2007

Comments icon

5 kommentarer

Danske sæddonorer skal betale skat af de penge, de tjener ved at levere sæd. Det skriver Nyhedsavisen på deres hjemmeside i dag.

Det er indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der i et brev til Folketingets sundhedsudvalg oplyser, at sædbanken Cryos skal indberette honorarer til sæddonorer.

Sædbanken har ellers tidligere advaret mod et skattekrav, fordi den frygter, at en registrering vil skræmme donorerne væk. Men Lars Løkke Rasmussen skriver i brevet, at kravet om anonymitet i lov om kunstig befrugtning ikke gælder i forhold til skattemyndighederne.

Nu har jeg ikke – hverken på den ene eller den anden måde – personligt haft gavn af den manglende skat på sæd. Det jeg undrer mig over er, at Lars Løkke – en liberal sundhedsminister – fastholder skat på sæddonation. Det er jo næppe de store midler, der nu tilflyder i statskassen, men til gengæld mindsker man donorers incitament til at levere et par anonyme klatter til menneskeslægtens bevarelse. Det er næsten så uliberalt, som det kan være. Skattesystemet frem for mennesket!

Dermed kan vi gøre regnskabet op for, hvem i Venstres kronprinsedyst, der i dag har vist sig som den mest liberale: Lars Løkke har reelt brudt regeringens skattestop, mens Kristian Jensen har talt for skattelettelser.

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  5 Comments

 1. Andreas

  sagde den 12. januar 2007 kl. 17:54:

  Jeg tænkte det samme. Det er et klart brud.

 2. Hodja

  sagde den 12. januar 2007 kl. 22:59:

  Og hvis skatten ikke faldter til tiden. Sendet ToldSkat en rykker?

  Undskyld – kunne ikke dy mig.

 3. Jarl Cordua

  sagde den 12. januar 2007 kl. 23:00:

  Hodja!

  Den bemærkning er verdensklasse!
  😀

  Jarl

 4. Garby

  sagde den 14. januar 2007 kl. 16:39:

  Nej det spiller ikke helt.

 5. Lars Andersen

  sagde den 15. januar 2007 kl. 07:38:

  Det plejede at være en vittighed at luften vi indånder er det eneste, der ikke er beskattet, men det er ved at udvikle sig til en sørgelig sandhed.

Bottom border