Kategorier

Berlinmuren intakt på Svanemøllevej

Der findes et monument over tidligere tiders naive politikeres rigide behov for at regulere samfundets mest banale økonomiske transaktioner mellem forbrugere og forretninger. I gamle dage lignede Danmark – efter kl 17.30. – DDR. Berlinmuren er godt nok forlængst faldet, men lukkeloven den består!

Men det skal være slut om to år, siger Venstres ordfører Jacob Jensen, som chokerer alle ved at fremsætte dette liberale forslag. Nu skal det være '“ hold fast '“ tilladt for forretningerne at holde åben hver søndag. Yes, hver søndag!

Berlingske skriver:

Det mener Venstres erhvervsordfører Jacob Jensen, der er klar til at tage et endeligt opgør med lukkeloven, når den efter planen skal genforhandles i 2009.

– Jeg skal ikke gå rundt på Christiansborg og bestemme, hvornår folk skal handle. Og dermed heller ikke hvornår butikkerne skal holde åbent, siger Jacob Jensen. Hos de Konservative vil partiets erhvervsordfører Per Ørum Jørgensen slet ikke tage stilling til om lukkeloven skal bevares eller afskaffes. Og det synes han bestemt heller ikke, at Venstres ordfører burde gøre. (?)

– Det er mangel på respekt for den lovgivning, vi laver i Folketinget. Jeg er meget skuffet over det. Nu ved jeg godt, at Jacob Jensen er ny erhvervsordfører, men det er skuffende. Og det må du citere mig for, siger Per Ørum Jørgensen, der begrunder sin skuffelse med, at den politiske aftale om lukkeloven løber frem til 2009, mens der året forinden skal laves en analyse af, hvordan lovændringen virkede.

Denne blogger er nu mest chokeret over, at Per Ørum “jeg er meget skuffet” Jørgensen kan få sig selv til at sige sådan noget vrøvl. Men mon ikke manden bare har gjort sin pligt ved at stå vagt om den lukkelov, som lobbyisterne fra De Samvirkende Købmænd evig og altid render De Konservative på dørene med?

De seneste 15 år er lukkelovens engang så ulideligt snerrende bånd gudskelov blevet løsnet. I dag må vi købe bajere i kiosken, præcis når og hvor vi vil, og ikke, hvornår De Samvirkende Købmænd og deres emsige adm. direktør John Wagner vil. (Fat det, Wagner!)

Berlingskes artikel omhandler kun selve nyheden i den genoplivede lukkelovs-sag. Baggrunden har de desværre enten ikke fået fat i '“ eller ikke vurderet som relevant.

Lad mig derfor skære sagens egentlige realiteter ud i pap for læserne af Jarls Blog: Wagner er tidligere generalsekretær for De konservative og har aldrig været en ven af liberale tanker. I firserne under Schlüter fik han effektivt bortjaget alle selvstændigt tænkende mennesker ud af partiet. Da han så endelig gik af, var stort set alle de bedst begavede ungkonservative flygtet over i Venstre '“ hvor de (midlertidigt viste det sig) fik bevilget 'politisk asyl'.

Siden fik Wagner et velbetalt job og fin titel, der på fortrinligt vis passede som fod i hose til hans reaktionære holdninger. Oven i fulgte endda et fint kontor i et kæmpepalæ i ambassadekvarteret på Svanemøllevej i Hellerup. Nu handlede det om at forhale fremskridtet og den moderne udvikling i detailhandlen mest muligt. Dette job har han passet aldeles glimrende ved at fastholde og ikke mindst udnytte sine gode kontakter hos de Konservative. Efter min mening har han rigeligt fortjent sin sikkert høje gage. De 1300 købmænd har al grund til at være godt tilfredse med deres særdeles effektive lobbyist.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718