Kategorier

Venstres snorketræ stopper

Venstres gruppeformand Svend Erik Hovmand melder nu, at han ikke genopstiller. Jubel og frydeskrig må fylde luften over det ganske land. Venstres kronisk søvnige gruppeformand på 61 vintre får over sine læber til Lolland Falster Folketidende:

– Jeg føler mig for ung til at stoppe og for gammel til at fortsætte.

Yeah right'¦

Næh, sandheden er nok nærmere, at Hovmand kan risikere ikke at blive genvalgt ved næste valg. Hovmand kæmpede under forhandlingerne om valgkredsenes størrelse længe, men forgæves med næb og klør, for at holde sin egen valgkreds ude af den kæmpestore Sjællandskreds med Bertel Haarder, Statsministeren osv. Hovmands personlige stemmetal ville nemlig dermed blive alvorligt udfordret. De store navne vil støvsuge storkredsen for personlige stemmer og dermed bliver det rent lotteri, hvorvidt Hovmand ville blive valgt. V-toppen måtte dog skære igennem for at få vedtaget valgkreds-reformen efter, at det blev åbenbaret for alle, at Hovmand havde trukket forhandlingerne i langdrag.

Med de nye stærkt forringede odds for genvalg har Hovmand uden tvivl taget den beslutning at spare sig selv for ydmygelsen og i stedet stoppe på toppen som gruppeformand.

Hovmand har af uransagelige grunde været valgt uafbrudt til folketinget siden det herrens år 1975. Tre gange er Venstres top kommet til at udnævne ham som minister for henholdsvis ressortene bolig, energi og skat. Endelig blev han gruppeformand efter valget i 2005. Det er dog ikke en post, hvor han ligefrem har brilleret. Hovmand har for vane at rode rundt i dagsordenerne og konkluderer ofte forkert på gruppemøderne, hvilket selvsagt er en pine for V’s MF’ere.

Ikke desto mindre: En imponerende karriere alt taget i betragtning.

Snu rad har Hovmand altid været, det må man lade ham. Nu kan han så hygge sig med ministerpensionen og slipper for at nå toget fra Ringsted station tidligt om morgenen.

Sov godt, Hovmand!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718