Kategorier

NCC-sagen: Politiet kaster aben videre

Opdateret torsdag kl 13.21

Politiet vil forelægge korruptionssagen om den mistænkte V-politiker fra Københavns Borgerrepræsentation for statsadvokaten, skriver flere medier onsdag eftermiddag.

Ifølge Jarls Blogs oplysninger, så har politiet opgivet at rejse en sag, men da NCC-sagen er så politisk inficeret har de vagtsomme og begavede mennesker hos politiet taget det kloge skridt, der gør, at de ikke bagefter risikerer at udsætte sig selv for kritik.

Sager af denne slags kan påklages til statsadvokaten, og det sker rutinemæssigt i sager i de sjældne tilfælde at de omhandler en korruptionsanklage, som i NCC-sagen. Derfor har politiet selv videresendt sagen til statsadvokat Karsten Hjort, sådan at man ikke står alene med ansvaret, når den '“ efter alle juridiske vurderinger – bliver lukket ned, uden at nogen bliver tiltalt.

At sagen har politiske over og undertoner står klart for enhver. Ekstra Bladet afslører i dag, at overborgmester Ritt Bjerregaard i august måned'“ i en helt anden sag – har bestilt et juridisk notat på skatteydernes regning (pris 35.000 kr.) hos advokatfirmaet DLA Nordic, der skulle vurdere, om der var mulighed for at rejse en sag over den pågældende V-politiker '“ 'Ritt-kritiker nr.1' for injurier. V-politikerne havde nemlig i skrift og i tale anklaget hende for magtfordrejning og ulovligheder i forbindelse med det meget omtalte billige boligbyggeri, hvor lejere '“ jfr. Ritts valgløfte – kun skal betale 5000 kr. i leje om måneden pr. lejemål. Notatet viste imidlertid, at Ritt ikke kunne vinde en sådan injuriesag.

Ritt Bjerregaard vil derfor ikke være ked af det, hvis denne politiker ikke længere får lov til at genere hendes arbejde på rådhuset. Nu får offentligheden lov at vente lidt længere tid, men det ændrer efter alt at dømme intet på udfaldet: at der ikke bliver en sag ud af al balladen.


Statsadvokat Karsten Hjorth oplyser, at han tidligst er færdig med at vurdere NCC-sagen engang i næste uge.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718