Kategorier

Plummers selvmål

I den københavnske medieverden og den politiske offentlighed står folk i kø for først at grine af og siden undre sig over Danmarks Radios generaldirektør Kenneth Plummer. Ikke på grund af endnu en budgetoverskridelse. Bevares dem bliver der ikke flere af med ham som øverste ansvarlige. Det har han lovet. Næh sagen er, at Plummer er genstand for latterliggørelse i et betydeligt omfang på grund af hans beklagelser i en privat email til Politikens chefredakTøger Seidenfaden. Heri påpeger Plummer det fortrædelige i, at DR-generaldirektøren er blevet portrætteret af Politikens (i øvrigt uforlignelige) satiretegner Roald Als som en lænkehund til kulturministeren Brian Mikkelsen. Det er med hundehus, kødben og det hele! Imidlertid er Plummer efterkommer af slaver fra de vestindiske øer, og en satiretegning med en generaldirektør portrætteret som en hund i lænker virker sårende på både ham og hans børn, påpeger Plummer.

Seidenfaden har videresendt Plummers såkaldte 'tudemail' til Roald Als. Og ved et af tilværelsens mange tilfældigheder og en journalists lykketræf er hele historien end hos Ekstra Bladet, som nu i to dage forståeligt nok har gjort sig lystige over DR-generaldirektørens 'følsomme gemyt'. Fx har Ekstra Bladet været vakse nok til at spørge sædvanlige Als-ofre: Uffe, Claus(escu) Hjort og Lykketoft, der alle stiller sig noget uforstående overfor Kenneth Plummers (over)reaktion. D ´herrer er ifølge Ekstra Bladet alle nærmest ved at dø af grin over Plummers reaktion (eller vuf…), men er høflige nok til at stille op med gode 'gammelfar-råd' om nu ikke at tage sådan på vej overfor satirikeren Roald Als, som vitterlig er satiretegningens ukronede konge i dette land.

I og for sig er sagen ligegyldig. Alle har fået et godt grin over en DR-generaldirektør har afsløret sin omsorg for eget ego og nu høster velfortjent og forudsigelig spot for sin udstillede selvhøjtidelighed.

Det undrer dog mig, hvordan man kan stå i spidsen for en medievirksomhed som Danmarks Radio og åbenbart vide så lidt om, hvordan medierne fungerer. Plummer burde da kunne forudsige at Seidenfaden ikke kunne gøre meget andet end at vise Roald Als indholdet af den mail. Hvordan ellers forklare Als om DR-generaldirektørens sårede følelser? Plummers overreaktion og den manglende ironiske distance har uden tvivl medført så store latterbrøl på Politikens redaktion at mailen er landet nede hos den frække lillebror på Ekstra Bladet. Siden har alle vi andre fået lov til at more os derover. Hvad kan man lære af det?

Morale:1. Beklag dig aldrig over satiriske tegninger. Du ender med at blive gjort yderligere til grin.

Morale: 2. Send aldrig en e-mail, der ikke kan tåle at blive udbasuneret i offentligheden.

Læserne af Jarls Blog ønskes en God Påske!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

3 kommentarer til “Plummers selvmål”

Roald Als er medlem af Enhedslisten, og forspilder aldrig et øjeblik med at drive hetz mod borgerlige personer og holdninger. TAk for kaffe!

Tudefrans,

Ja, jeg er sgu kold. Om han så var Mao Tse-Tung, så er hans tegninger da stadig sjove.

Politiken er sat i verden for at være efter bl.a. de borgerlige politikere, så Roald Als passer glimrende ind der. Og hvad så?

Helt enig, Jarl. Han er vildt sjov, ham Als. En af de eneste grunde til, man gider læser Pol.

Lukket for kommentarer.