Kategorier

Jelved i bevægelse

Politiken kan i dag fortælle, at realismen så småt er ved at indfinde sig i det jelvedske univers. Nu er den radikale leder Marianne Jelved muligvis i bevægelse. I hvert fald afviser hun ikke længere forhandlinger om et samarbejde med socialdemokraterne. Det er klogt, for ellers ville det være for let for Claus Hjort Frederiksen at fortsætte den succesfulde strategi med at påpege over for vælgerne, at der simpelthen mangler et regeringsalternativ til VK-regeringen. Det kan Hjort fortsat gøre, men i det mindste sporer man en begyndende bevægelse hos den radikale leder. Jelved har uden tvivl læst Børsen i tirsdags, hvor 64-procent af de radikale vælgere ønsker, at R genoptager samarbejdet med S. Den gamle strategi med den 3. vej , hvor Jelved pegede på sig selv som statsminister kom til at køre grotesk for længe og førte midterpartiet fra at være i nærheden af at være folketingets 3. største parti i meningsmålingerne til at være det næstmindste. Der er lang i vej endnu til et fasttømret SR-alternativ, men tillykke her fra til de radikale med at deres leder er tilbage i den virkelige verden. Dagens ganske vist forsigtige udmelding fra Jelved er det bedste, der er sket for oppositionen i meget lang tid.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

2 kommentarer til “Jelved i bevægelse”

Pas på du ikke får en med håndtasken. Du påstår jo, at Jelved retter sig ind efter meningsmålinger. De radikale går jo per definition ind for, at vælgerne endeligt ser lyset. Desværre for de radikale viser meningsmålingerne, at repræsentanterne for den kreative klasse har fundet et ny og mere hipt parti.

Hej Kim,
Jeg tror Jelved langt om længe ligeså stille selv er ved at indse at strategien “vælgerne må se lyset” har slået fejl 😉
Jarl

Lukket for kommentarer.