Kategorier

Proppen blev sat i flasken

Så blev der endelig '“ om man så må sige '“ “sat prop i flasken” i straffesagerne mod Peter Brixtofte for mandatsvig m.v. Fire års ubetinget fængsel – sammenlagt – blev det til, og det er nok kun 'Brixen' selv, hans forsvarer og den noget formindskede, men loyale tilhængerskare, som stiller sig uforstående over for den udgang på sagen. Der resterer en ankesag, men der skal formentlig ske noget dramatisk nyt for at byrettens dom bliver ændret i landsretten til frifindelse af den tidligere Farum-borgmester.

De politiske konsekvenser er til at overse. Statsministeren fik elegant konstateret i dag på sit pressemøde at domstolene så med alvor på misbrug af et offentligt embede. Det kan ingen være uenige i. At specielt Venstre skulle have særlige aktier i sagen, afviste statsministeren med sin bemærkning om, at også andre partier og politikere tidligere havde anerkendt Farums fortræffelige resultater med at skaffe dets borgere i job og få integreret kommunens indvandrere. Altså før at der gik Château Pétrus, PBX-laks og storhedsvanvid med Farum Boldklub i det hele.

Èt kort har Venstre dog spillet af hænde. For i de næste mange år vil evt. anklager fra Venstrefolk mod socialdemokrater og andre for 'kammerateri' og deslige klinge noget hult, for alle vil i sådanne debatter uvilkårligt tænke på Brixtofte som den højprofilerede Venstreborgmester der misbrugte borgernes penge på fråds etc. Også selvom eks-bykongen ikke har været medlem af regeringspartiet siden foråret 2002.

Jeg vil gerne vedkende mig en svaghed for farverige politikere som Peter Brixtofte, men omfanget af “farverigdommen” sætter lovgivningen trods alt grænser for, og det er netop det dommene både i byretten i dag og tidligere er udtryk for.

Folkets dom er faldet for længst. Medierne finder ham utroværdig, og det politiske miljø vil ikke mere vide af ham, og økonomisk er han iflg. formiddagsbladene også mere eller mindre på spanden. Brixtofte er dermed moralsk, økonomisk og politisk ruineret. Det er en hård skæbne, som han dog ikke kan laste andre end sig selv for.

Brixtoftes gåpåmod og optimisme er legendarisk, og det får han i alle tilfælde god brug for nu.

Læs tidligere blog om forholdet mellem Brixtofte og Anders Fogh

Læs tidligere blog om Brixtoftes kuldsejlede forsøg på at blive V-næstformand

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Proppen blev sat i flasken”

Tak for et godt indlæg, manden er jo fuldstændig manisk, hvad ville han sige til , hvis alle borgmestre i store byer ville , følge hans eksempel.

Lukket for kommentarer.