Kategorier

Danmarks kedeligste politikersite I

Deltag i kåringen af Danmarks kedeligste og mest håbløst uprofessionelle politiske website.

Midt i halvfemserne lavde den daværende konservative partileder Hans Engell og statsminister Poul Nyrup Rasmussen en politisk aftale, hvor partierne fik snabelen dybere ned i statskassen. Partierne har altså siden fået tilskud fra staten efter antallet af vælgere, som i deres visdom stemte på dem. Blandt de mange argumenter for, hvorfor partierne skulle have skatteborgerne til at finansiere partiernes virke, hørte man argumentet, at partierne dermed fik bedre mulighed for at informere vælgerne om, hvad de i det hele taget mente og foretog sig på Chrístiansborg.

Nogle af skatteydernes penge går derfor til at lave hjemmesider for. Når nu de brænder skattepenge af på det, så må vi andre have lov til at have en mening om, hvorvidt resultatet er rimeligt.

Jeg stiller spørgsmålet: Tager politikerne Internettet alvorligt?

Mit eget svar: Intet tyder på det.

Hvad mener I?

Jeg har bedømt partiledernes website i tre kategorier, hvor man i hver kategori kan opnå fire karakterer. Dvs. det samlede maksimale pointtal der kan opnås, er 12 og det laveste: et rundt nul.

Første kandidat er:

Bendt Bendtsen – Partileder – Det Konservative Folkeparti.

Aktualitet: 0
Det seneste indlæg på hjemmesiden er fra 3. maj 2006!!!. Tænk og her troede jeg, at Ny Alliance virkelig havde sat dagsordenen med den konservative mærkesag nr. 1., nemlig massive skattelettelser. Men vurderet efter et besøg på hans hjemmeside, ja så er Bendtsen tilsyneladende helt upåvirket! Der står ikke en linje om hverken NA eller skattelettelser. Måske er Bendtsen bare cool, men det er nok snarere dovenskab og/eller uprofessionalisme, der er forklaringen. Alt indhold på sitet er komplet uaktuelt. Bendtsen har – hvis man skulle tro hans hjemmeside – ikke ment noget siden 3. maj 2006.

Design: 2
Hjemmesidens forside består af små ligegyldige tekster over hele forsiden lidt efter 'kaninburemodellen', hvor man dog benytter to gode billeder af Bendtsen som illustration, men hele FIRE gange på sitets forside. Designet er i og for sig pænt med den konservative grønne farve. Alligevel: Enhver andenrangs byrådskandidat kan gøre det bedre. Det er tydeligt for enhver, at ingen i den konservative pressetjeneste – og slet ikke Bendtsen – har tænkt sig at interessere de vælgere, der måtte forvilde sig ind på hans site.

Indhold: 2
Man tror, det er løgn: Bendtsens tale fra den 3. maj 2006 på Dansk Byggeris konference! Nej hvor er det kedeligt! Bendtsens nyhedsbrev er fra 25. april 2006, hvor hovedbudskabet er en ny VK-regering efter næste valg. Surprise surprise! Så er der regeringens globaliseringsstrategi fra den 20. april 2006 om hvad man vil for fremtidens Danmark med en stribe konkrete forslag. Det virker lidt kedeligt, men der er da nogle klare holdninger om, hvad regeringen vil. Så er der en gammel pressemeddelelse fra den 4. april 2006, da regeringen præsenterede oplægget “Fremtidens Velstand og Velfærds-oplæg”. Kedsommeligt og uprofessionelt og ikke mindst fantasiløst præsenteret.
Det er en kirkegård for uaktuelle pressemeddelelser. Bendtsen og de konservative er åbenbart bedøvende ligeglade med læserne.

Samlet karakter: 4

Godt råd: Ansæt en professionel kampagneperson gerne med KU-baggrund, der interesserer sig for webmediet og brænder for både Bendtsen og konservativ politik. Placer webredaktøren på Christiansborg og sørg for, at pressetjenestens leder forstår, respekterer og PRIORITERER mediet. Husk nu også siden at udvikle websitet. Savner man inspiration, ja så kig på de amerikanske politikeres personlige sites!

Her er et andet indlæg i online-græsrodskampagnen “Hold de politiske websites rene for amatørisme”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

7 kommentarer til “Danmarks kedeligste politikersite I”

Helt seriøst Jarl, jeg synes også at BB er skide kedeligt, farveløs og uden synlige talenter, men jeg synes godt nok du er ude efter ham. Man skulle næsten tro det var personligt 😉

/Nicolai

Jeg ved ikke hvad det siger mest om VK-regeringens politik eller at Jarl ikke har opdaget for det er jo ikke bare måneder gamle nyheder. Det er nyhedsbreve fra den 25. april 2006, taler til Dansk Byggeri i 2006 osv. Dvs at den seneste nyhed fra Bendt Bendtsen er over 12 måneder gammel. Bendt Bendtsen er 100 % so last year.

Til gengæld prøver de jo at opveje det med fire billeder af Bendt på forsiden – hvor af tre af de er det samme. Jeg tror vi får svært ved a finde en hjemmeside der er værre. Men forsøget skal næsten gøres.

@ Nicolai

Det er ikke personligt. Jeg synes bare ikke, at han er nogen særlig god politiker, nærmest en karikatur på én. Men jov, jeg har meget lidt respekt for både ham og hans evner på det felt. Han har valgt at være politiker og hæve lønnen, så har jeg så lov at have min mening om hans virke. Thats it 😉

@Garby

Du har ret. Det er jo rystende ringe. Jeg nedjusterer ham en karaktér! Vicestatsministerens personlige website har været urørt i et helt år!

Med fare for at blive beskyldt for ikke at fokusere på indlægets hovedformål:

Hvorfor hulen kan partierne få statsstøtte. Hvor er konkurrencestyrelsen henne i denne mega kartel sag???

@Rasmus Ole: Set med politologiske briller kan man hverken entydigt definere partierne som indenfor eller udenfor staten. Hermed bliver det jo selvsagt mere uklart, hvorvidt staten skal finansiere dem eller ej. Problemet som du antyder er så selvfølgelig, at inklusion i denne allerede eksisterende skare af partier er temmelig vanskeligt – men jo altså mulig, hvis den rette sag opstår, a la Ny Romance.

Angående politikerwebsider, så kan jeg lige reklamere for en skræmmende aktuel en af slagsen
http://www.obersten.dk – tag den Bendt Betjent…(og ja, det er mig selv der opdaterer den)

Som amatørwebmaster for en vælgerforening har jeg set chokerende eksempler på håbløst forældede hjemmesider. Jeg ville komplimentere en forening for at de havde formået et særdeles kendt politiker, at holde deres jubilæumstale. Jeg fik sendt mailen. Pludselig faldt det mig ind at kontrollere, og minsandten hjemmesiden var ikke opdateret siden 2001. Når man tænker på den frivillige arbejdsindsats bestyrelsesmedlemmer påtager sig er det måske undskyldeligt. Men at markante politikere tager så let på internettets muligheder er chokerende og useriøst. Det nye webparti NA har åbenbart set de muligheder der er i nettet og har kunnet fremme deres ‘medlemstal’ med ‘webspeed’ uden at have fremlagt et program. Det er i og for sig ligeså chokerende.

Lukket for kommentarer.