Kategorier

Civil courage vs. selvretfærdige strikkekoner

Folketinget er gået på sommerferie, og det er nu tid til at være lidt selvfed her på bloggen. En af denne blogs faste hangarounds Andreas har været så flink at stille mig en række spørgsmål. Svarene skal I ikke snydes for.

Lytter jeg til danske bloggere?

De eneste egentlige bloggere, der direkte analyserer er naturligvis Kristian Madsen og Andreas Krog og i lidt mindre grad David Troels Garby. Og jeg lytter bestemt til argumenterne og vinklerne, der kommer frem, og så er der ikke mindst den dialog, man har her på sitet med læserne, som jeg også bliver lidt klogere af. Det er for det meste folk, der deler min interesse for politik, og de mennesker der arbejder i, af og omkring miljøet. Ofte mennesker med stor indsigt og som giver godt modspil.

Andreas stillede mig herefter de såkaldte “Klaus Rothstein/Joachim Sperling-spørgsmål”, som makkerparret stillede flere af de etablerede kommentatorer i en artikel i Euroman maj 2007.

Hvad udtaler du dig helst om?

Dansk indenrigspolitik. Taktiske overvejelser, spin og strategi. Valgkampe og valgkampsstrategier. Politiske blogs.

Hvad ved du mest om, når du selv skal sige det?

Valgkampe, strategi og Venstre

Hvad er du mest: kommentator eller analytiker?

Kommentator, men jeg mixer genrerne. Man kan ikke være det ene godt uden også at kunne det andet.

Hvad er dine forudsætninger for at kommentere politik?

Daglig avislæsning igennem 20 år, og så har jeg deltaget i politik som aktiv m.v. i en 10-15 år, og på forskellig vis været en del af det politiske miljø i København i 15 år.

Hvornår har du haft allermest ret i en forudsigelse?

At en Venstremand sikkert snart ville smutte over til NA.

Da jeg ret præcist forudså størrelsen af Søren Pinds sejr over daværende V-borgmester Bente Frost ved kampafstemningen i maj 1997 om at blive Venstres spidskandidat før kommunalvalget samme år.

Hvornår har du taget allermest fejl?

At et tæppebombardement af Sky-radioreklamer over hele landet automatisk ville få Mogens Vad (V) i Europa-parlamentet. Det var ønsketænkning, selvom Mogens fik et relativt pænt valg med over 16.000 stemmer. Vi taler stadig sammen i dag og mindes ind imellem de gamle dage i '˜04!

Da jeg oprigtigt troede, at Venstres topledelse var fair og derfor ville undlade via diverse sponsors at sikre Jens Rohdes valgkampagne i 2005 betydelige økonomiske midler. Det var meget naivt af mig, viste det sig. Jeg tog i det hele taget meget fejl under den valgkampagne!

Hvem er de 5 vigtigste personer i dit professionelle netværk?

Det holder jeg for mig selv, men det er hverken Bendtsen, Fogh eller Claus Hjort

Har du politikere blandt dine private venner?

Kun få venner, men lidt flere, som jeg hellere vil kalde kammerater og gode bekendte.

Hvordan opfatter du din egen rolle i demokratiet og debatten?

Jeg vil gerne gå imod strømmen, særligt når 'œChristiansborg går i selvsving'. Der er helt vildt mange urutinerede journalister på borgen, som let lader sig rive med af stemninger. Det sker også for de såkaldte 'œrutinerede' indimellem. Det er sindssygt, når det sker for alvor. Det er fuldstændig som et lavineskred.

Jeg vil gerne forsvare dem, som bliver udsat for en decideret pressehetz, og som har svært ved at forsvare dem selv. Der kan man nemlig godt have brug for nogle med en smule civil courage, der går op imod alle de selvudnævnte og blodtørstige bødler og selvretfærdige strikkekoner. Det har jeg nemlig lært af egen erfaring.

Så har jeg givet mig selv en særlig rolle, som den der utrætteligt påpeger, at Venstre har svigtet sit ideologiske udgangspunkt for at bevare regeringsmagten.

Og så går jeg vel et eller andet sted til kamp mod kynismen og hykleriet hos politikere og journalister. Eksempelvis tager jeg decideret ringe, dovne og følgagtige folketingspolitikere under 'œkærlig behandling'.

Hvem er dit forbillede som kommentator?

Ikke rigtig nogen, men Michael Kristiansen er langt den mest sympatiske.

Hvilket politisk parti er du eller har været medlem af?

VU eller Venstre siden august 1985. Jeg overvejer hele tiden, om det er værd at forny medlemskortet. Claus Hjort bliver nok ikke ked af det, hvis jeg en dag gør alvor af sagen'¦;-)

Hvem stemmer du på?

Jeg har altid stemt på Venstre på nær ved forrige regionsrådsvalg, hvor jeg for første gang stemte personligt på en konservativ. (Benedikte Kiær)

Næste gang bliver det vil en Venstremand eller en konservativ, som tager borgerligt-liberale holdninger alvorligt. Det er der desværre få, der gør p.t. Måske NA, hvis de fastholder deres skatteforslag.

Hvorfor er der så få kvinder i branchen?

Dunno. Helle Ib gør det i hvert fald godt

Hvilken dansk politiker, synes du, kommunikerer bedst?

Anders Fogh, naturligvis. Pia K og Villy Søvndal er dog også ganske gode.

Hvem er Danmarks bedste politiske kommentator?

Henrik Qvortrup, Michael Kristiansen eller Hans Engell.

Alle læserne ønskes en god grundlovsdag! Jarls Blog er tilbage fredag

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Civil courage vs. selvretfærdige strikkekoner”

Lukket for kommentarer.