Kategorier

Danmarks kedeligste politikersite III

Anders Fogh Rasmussen er uden tvivl landets bedste politiske kommunikator live, men hvordan ligger det med kommunikationen på hans hjemmeside, fungerer den og er den også i top?

Statsministeren har to hjemmesider. Den ene www.stm.dk er statsministerens officielle hjemmeside, som Fogh arvede efter Nyrup.

Design 3
Den er naturligvis kedelig og officiøs i sit design, men diverse bannerannoncer for regeringens politiske initiativer m.v. bløder det stive image op.

Indhold 3
Facts, facts og facts. Det er, hvad man kan forvente.

Det kan dog undre, at statsministeriet er holdt op med at udsende pressemeddelelser. Der er ifølge hjemmesiden i år ikke udsendt en eneste. Sidste år blev der kun udsendt EN pressemeddelelse. Det kan være en bevidst prioritering? Hvad der derimod IKKE kan passe, er, at statsministerens aktivitetsplan slet ikke er opdateret. For ifølge den har Fogh kun deltaget i TRE arrangementer i år. Forklaringen må være rent sjusk fra statsministeriets side. Tænk at kontrolfreaken Fogh lader den slags passere. Spinmeister Ulveman må nok have fat i ørerne på ministeriets netfolk, så den slags pinligheder kan blive elimineret.

Aktualitet 4
Hjemmesiden er altid opdateret, når vi lige ser bort fra førnævnte aktivitetsplan, der kunne give vælgerne det fejlagtige indtryk, at statsministeren ikke bestiller noget.

Samlet karakter 10
Alt i alt er det en professionel hjemmeside, som Statsministeriet godt kan være bekendt.

Så er der Foghs egen hjemmeside, som kan man finde på adressen www.andersfogh.dk

Design 2
Design er egentlig okay, men virker noget outdatet med denne lysebrune farve.

Indhold 3
Som visitkort er hjemmesiden i og for sig udmærket. På sitet er der dog lidt halvgamle billeder og så kan man læse uddrag fra Thomas Larsens bog 'I godt vejr og storm' fra 2003, hvor Berlingske-journalisten mere eller mindre skrev de bånd rene, som Fogh indtalte for ham. Onde tunger – herunder undertegnede – påstår, at den 'arbejdsdeling' fortsat kan spores, når man læser nogle af Larsens kommentatorklummer i Berlingske. Det er dog tydeligt, at statsministeren er tilfreds med, at hans budskaber bliver godt i præsenteret i bogen. For ellers ville man næppe bringe disse uddrag, der egentlig på glimrende vis skildrer statsministerens politiske projekt.

En levnedsbeskrivelse 'Fra Hammershøj til Christiansborg' fortæller egentlig fint, hvordan statsministeren ser på vigtige begivenheder i sit eget personlige og politiske liv fx Ambi-sagen i 1992, der væltede Fogh som økonomi og skatteminister. Efter Foghs opfattelse var det 'en banal sag om, hvorvidt 35 millioner kroner skulle bogføres i det ene eller det andet år, (der) blev kimen til balladen'.
Levnedsbeskrivelsen er naturligvis et spindoktorprodukt, der skal signalere åbenhed, men den fungerer godt og indeholder reel information, hvis man altså interesserer sig for at få Foghs vinkel på hans eget liv.

Aktualitet 0
Sitet er formentlig ikke blevet opdateret i et par år, men i stedet er der links til Foghs nyeste taler m.v. på henholdsvis Venstres og statsministeriets hjemmesider.

Samlet karakter 5 for Foghs egen hjemmeside.

Venstre har – ligesom socialdemokraterne – de seneste tre valgkampe lanceret diverse moderniserede deciderede kampagnesites og ofte med nye frække features. Det vil derfor undre denne blogger, hvis ikke partiet har noget lignende de kan smide på nettet, den dag Fogh “trykker på knappen” og udskriver valg. Dette endnu ukendte site bliver i så fald Foghs egentlige kampagnesite, og det bedømmer Jarls Blog naturligvis, når den tid kommer.

Mht. RSS-feeds og den slags nymodens ting, så tilbyder ingen af de to sites den tjeneste. Statsministeriet har dog en e-mailtjeneste, hvor man kan abonnere på nyheder.

Sådan gør jeg: Jeg bedømmer fremtrædende politikeres websites i tre kategorier, hvor man i hver kategori kan opnå fire karakterer. Dvs. det samlede maksimale pointtal der kan opnås, er 12 og det laveste: et rundt nul.

Se tidligere anmeldelse af Bendt Bendtsens og Henrik Sass Larsens websites.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Danmarks kedeligste politikersite III”

Jeg synes det er hårdt at give den 0 i aktualitet. Det fremgår tydeligt af siden at den ikke er en nyhedsside, men kun baggrund. Hvis der var nyheder på for tre år siden og så bare ikke opdateret siden kunne man snakke om det, men det er der jo netop ikke.
Samtidig kan man jo sige at baggrundsstof om landets statsminister altid er aktuelt.

Lukket for kommentarer.