Kategorier

Lokkemad via Berlingske

Valgtrommerne lyder stedse højere i det politiske miljø. Højest lyder de dog hos den altid indsigtsfulde og kloge Peter Lautrup-Larsen, der er blandt de kun få grunde til at følge TV2s politiske dækning. Valgsnakken har nu fået yderligere næring ved kulturministeren, der har siddet og kloget sig på Vestsjællands Lokalradio (Hjemme i valgkredsen..). Der kommer valg i efteråret, vurderer Brian Mikkelsen, der for et øjeblik udskiftede ministerkasketten med én ny hat som politisk kommentator. P1-værten m.m. Niels Krause-Kjær konstaterede i Berlingske, at Mikkelsen med sine udtalelser tilsyneladende helt sikkert ikke aner et kuk om, hvornår valget kommer. Mikkelsens vurderinger skaffede dog Det konservative Folkeparti på forsiden af Jyllands-Posten. Tjah. Hvis man ikke har nogen politik at sælge vælgerne, så kan man jo give sig til at spekulere for åben mikrofon på en lokalradio. Flot, Brian!

Anders Fogh og Claus Hjort er langt mere raffinerede, når de forbereder sig til valgkamp. De ringer som sædvanlig til Thomas Larsen på Berlingske for at viske ham i øret, hvad de synes, han skal mene og skrive om. Larsen har det problem, at han skal fylde avisen med et eller andet, og når der ikke sker en bønne i dansk politik og han allerede har skrevet om valgrumlerierne, ja så må den Berlingske Avis’ politiske 'hof-reporter' jo diske op med noget andet. I dag skriver Thomas Larsen, at Bendt Bendtsen og Fogh i dag mødes for at diskutere strategi og ikke mindst den kommende velfærdsreform. Larsen mener at vide, at ligeså snart at en velfærdsreform blever vedtaget og gerne med et bredt flertal, ja så får vi en skattereform, der indeholder skattelettelser for de lavestlønnede. Hvabehar!

Gid det var så vel. Jeg tror såmænd, at Claus Hjort har bildt Thomas Larsen endnu en god historie på ærmet, der skal berolige alle de borgerlige vælgere og avislæsere, som med vantro og længsel efter snart seks lange år med en VK-regering venter på mærkbare skattelettelser. Hvor ville jeg dog ønske, at Thomas Larsen får ret i sine “profetier”. Imidlertid hælder jeg mest til at tro, at Berlingske Tidende og deres chefanalytiker lader sig groft misbruge som “propagandasender” af Venstres topfolk ved så gladeligt at stille sig til rådighed og pakke Venstres valgflæsk ind i såkaldte “objektive analyser”. I det mindste kan man ikke bebrejde Fogh og Claus Hjort, at de nu igen – på skrømt – stiller borgerlige vælgere skattelettelser i udsigt. To gange før har de ladet sig fuppe, så nu er det store spørgsmål, om de samme vælgere ryger på limpinden yderligere en tredje gang.

P.S. Står du akut og skal bruge en krisepsykolog, så ved du, at du altid kan finde én her på Jarls Blog! Jeg er snart træt af Google….

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Lokkemad via Berlingske”

Ja, det er bestemt ikke let at være kritik politisk forbruger, i tid hvor der, ihvertfald på ad hoc plan, er stemmer i på det nærmeste at nægte at præsentere konkret politik og hvor begreber som “politisk ideologi” og “kritisk journalistik” klinger noget hult.

Måske er det slet ikke så tosset, at man her på bloggen ofte kan finde gode links til krisepsykologer…

Lukket for kommentarer.