Kategorier

Admiralspartiet

I går fik Naser Khader præsenteret sit nye partis program, som ikke overraskende var allehånde socialdemokratiske velfærdsløfter plus lidt venstreorienteret centralistisk miljøpolitik eksempelvis med anvendelse af påbudsinstrumentet. Skattepolitikken, i hvert fald hvis man isoleret ser på indkomstbeskatningen, fortjener at blive kaldt liberal. Tough on Islamism er vel nærmest højreorienteret DF-politik på området. Så hvor ligger Ny Alliance på en højre-venstre-skala? Svaret er: Ingen steder og alle steder. Præcis som Jørgen Reenbergs admiral i den udødelige Gilbert & Sullivan-operette 'H.M.S. Pinafore':

Politisk set var jeg liberal –
– socialistisk- højresindet – radikal.
Jeg stemte altid med den største flok
og de tanker, andre tænkte, var mig mer’ end nok.
Da mine egne tanker var så små og få
så endte jeg med kors og bånd og stjerner på.

Naser Khader kan meget vel ende med kors og bånd og stjerner på. Tankerne han fremlagde i går havde andre tænkt før ham og navnlig Anders Samuelsen. Skal Ny Alliance have indflydelse, så skal de også stemme med den største flok dvs. Venstre, De konservative og Dansk Folkeparti.

Men man må sige, at Ny Alliances spinkunster virkelig får lov at udfolde sig p.t. I dag, fredag skriver Politiken om en ret usandsynlig bogstavleg, hvor avisens journalister holder mikrofonen for Naser Khaders højlydte filosoferen om en regering bestående af partierne K, NA og de radikale, mens S og V sendes ud i mørket fordi, de er for stive i deres tænkning, forstår man. Dermed fik Khader defineret sit midterparti ganske fiffigt. Omvendt var Politikens artikel i dag ønsketænkning, politisk kandestøberi og mediestunt i en pærevælling og ganske smukt udført af de gode mennesker på Gl. Strand og de villige skrivekarle på Rådhuspladsen!

Ekstra Bladet skriver i dag, at Ny Alliance kun har fået 300.000 kr. i indtægter fra 15.000 medlemmer. Underligt. Indtil i sommer stod der ellers på NA’s hjemmeside, at partiet skam havde 20.000 betalende medlemmer. Kontingentet er 200 kr. oplyste man mig i går på NAs hovedkontor. Men dividerer man 300.000 kr. med 15.000, så får man et kontingent på 20 kr. Da det næppe er Ekstra Bladet, der ikke kan regne, så må der være et eller andet helt galt med Ny Alliances medlemstal og opgørelse over betalende medlemmer. Måske har 5000 medlemmer meldt sig ud igen? Skal man alligevel regne med at Ny Alliances seneste tal holder vand, så har partiet kun lige knap en million kr. at gøre godt med i valgkampen.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

5 kommentarer til “Admiralspartiet”

[…] Jarl Cordua – Admiralspartiet Naser Khader kan meget vel ende med kors og bånd og stjerner på. Tankerne han fremlagde i går havde andre tænkt før ham og navnlig Anders Samuelsen. Skal Ny Alliance have indflydelse, så skal de også stemme med den største flok dvs. Venstre, De ko (tags: denmark politics blogpost liberalism nyalliance) […]

@Andreas
Den svenske muhammedsag er allerede spinnet fint med Khaders tilbud om hjælp til den svenske regering.
Nogen gange er pressearbejde simpelthen bare for nemt. Historien stammer fra Ritzau, så mon ikke den er startet med en pressemeddelse fra NA.
I så fald må man sige at “Spindulla” endnu en gang har lavet et flot arbejde med at få placeret en ikke-historie på et tidspunkt med ledig kapacitet i mediebilledet, så den lynhurtigt cirkulerer fra ritzau videre til DR og ikke mindst netaviserne. I morgen er den vel også slået stort op i morgenaviserne.

/Nicolai

Jeg tror Pelle har ret. Har selv (meget nedslagsvis) været med som frivillig på NA-kontoret i den fase, hvor medlemmerne væltede ind. Jeg har nu aldrig hørt tallet 20.000 – det var oppe på omkring 19.000, hvorefter det (da folk reelt skulle betale) røg ned på de omkring 15.000 det ligger på nu. Jeg er imidlertid også overbevist, om det bliver mindst halveret, når medlemsskaberne skal fornys. Men selv med det halve er det imponerende, sagde partisoldaten.

I øvrigt, Jarl: Det der med at stemme med den største flok, det er da vist en ære, der tilfalder Hjortens Flugt i V snarere end både Rs og NAs nyere politik.

At skifte direkte fra at være liberal til at være socialkammerat uden endda at have rundet socialliberalismen på vejen (og mens man stadig kalder sig liberal) er da populisme af allerstørste karakter i et land, hvor de flestes politiske farve enten er en mere blå eller en rødere nuancer af socialdemokrati. NA har i det mindste modet til at kombinere parametrene i dansk politik på sin egen måde.

Der er også kun 12 forskellige toner på klaveret. Alligevel skrives der nye sange hele tiden.

Lukket for kommentarer.