Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

En stor mundfuld

Author icon

Skrevet af

Clock icon

september 28, 2007

Comments icon

6 kommentarer

Det seneste døgn har rygterne floreret på Slotsholmen og omegn, at den tidligere DFer og konservative Louise Frevert MF nu skal repræsentere Centrumdemokraterne på Christiansborg. Frevert har været politisk hjemløs siden hun i maj smækkede med døren, kaldte Pia Kjærsgaard for “en heks” og skrev en 'kiss-and-tell'- bog om sit farverige liv og noget problemfyldte forhold til DF-toppen, præstefætrene m.v. Det nye CD-folketingsmedlem har i sit politiske liv haft én rød tråd, og det er at være absolut hardliner i forhold til muslimer, indvandrere mv. Men det er øjensynligt ikke noget problem for den gode Ben Haddou, der er formand for det helt ubetydelige og efterhånden noget kleine parti. Han er selv en slags politisk turist, der har haft en afstikker til de konservative i forbindelsen med kommunalvalget, hvor han – næsten – kom ind i Københavns Borgerrepræsentation. Ben Haddou mener, at CD har “copyright på dansk midterpolitik'. Hvad det begreb egentlig dækker over har aldrig været særligt klart og vel netop en af de indlysende grunde til, at partiet nu synger sin absolut sidste svanesang. Ingen med nogenlunde realistisk sans forestiller sig, at CD kommer i folketinget igen. Heller ikke med Louise Frevert ombord, der på ingen måde er nogen billetsælger. Det beviste hun ved sidste borgerrepræsentationsvalg. Jeg synes heller ikke, at Ben Haddou og Frevert på det lidt pinlige pressemøde fredag på Christiansborg kunne give en særlig troværdig forklaring på, hvorfor de nu er blevet politiske sengekammerater. At se en kendt indvandrerkritisk højrepolitiker pludselig blive “omvendt” til midtersøgende og moderat CD'er, der nu er positiv overfor muslimerne i vort land. Godaw Do! Det er – efter mit skøn – trods alt for stor en mundfuld for vælgerne, og understreger også den banale kendsgerning, at CDs troværdighed især hos vælgerne for længst er forduftet. Men vi andre fik så lejlighed til at høre de seneste prøver på Louise Freverts fremragende evner udi at snakke fuldkommen sort. Her mister Christiansborg efter næste valg virkelig en kapacitet! Frevert gav også prøver på “politisk rygsvømning”, da hun skulle forklare, hvorvidt hun er glødende EU-tilhænger eller ej. EU var ellers – engang – en CD-mærkesag….

N.B. DFs Søren Espersen kalder ganske rammende Freverts skifte til CD “det mest surrealistiske partiskifte i dansk parlamentarisk historie”. Pressemødet der nærmest mest havde karakter af en politisk cirkusforestilling med demonstration af åndelig streaptease som et af numrene sluttede meget passende af med en omgang mavedans fra Ben Haddou og Louise Freverts side.

Læs Nyhedsavisens dækning af pressemødet

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  6 Comments

 1. Uffe

  sagde den 28. september 2007 kl. 10:18:

  Det eneste interessante i denne sag er vel, hvis det kan få en vis indvirkning på folketingets forretningsgang. Det mener jeg nu ikke det kan.

 2. Jarl Cordua

  sagde den 28. september 2007 kl. 10:20:

  1. Det har du ret i! Men det har det ikke. Anyway, tak for lige at påpege det relevante forhold!

 3. Peter Terkelskov

  sagde den 28. september 2007 kl. 11:05:

  Der er ingen tvivl om, at dette partiskifte er til at grine af, men om det er det mest surrealistiske partiskifte ved jeg ikke, om jeg er enig i. Og Søren Espersen er vel ikke ligefrem sandhedsvidne i denne sag. Sagen er vel, at Louise Frevert altid har været opportunist af værste skuffe. Jeg mener, startede hun ikke hos de konservative, før hun skiftede til DF? Så hun er vel ikke ukendt med mærkelige partiskifter.

  Jeg kommer til at tænke på, om det er mere surrealistisk end Karen Jespersens kamskifte fra VS over S til V. Der er ingen tvivl om at KJ er retorisk lysår foran Frevert, hvilket gør at hun kan forklare sig ud af hendes hamskifte med vendinger om kvinders rettigheder og sammenhængskraft mv., men det er altså bare varm luft, hvis man spørger mig. Men hvis man ser på partiskiftet isoleret set, er det vel mere surrealistisk end end Freverts partiskifter mellem mere eller mindre borgerlige partier.

  vh. Peter

 4. Jon Herstad

  sagde den 28. september 2007 kl. 11:36:

  Hvad er det med midaldrende (islamkritiske) kvinder med gule tænder og de danske partier, jeg forstår det ikke, men der er tydeligvis en sammenhæng..?

 5. Jakob

  sagde den 29. september 2007 kl. 07:51:

  Dette spring er væsentlig større og mærkværdigt end Karens hop til Venstre fra socialdemokratiet (at hun – eller nogen anden for den sags skyld, har været medlem af af VS er surrealistisk i sig selv!).

  At hoppe fra DF til CD er næsten som et hoppe fra DF til de radikale. Dybt utroværdigt. Og hvornår er det lige man har hørt Frevert bekymre sig om bilafgifterne? 🙂

  Fænomenet Ben Haddou er mig en gåde, måske er der nogen med mere indsigt i hvad der driver ham, som kan uddybe det. Giver det CD nogle fordele at have et folketingsmedlem, rent økonomisk? Kontorer, penge til sekretærhjælp eller lignende?

 6. Skovgaard

  sagde den 1. oktober 2007 kl. 16:48:

  Jon Herstad har vunder prisen for det laveste debatniveau – Tillykke!

Bottom border