Kategorier

Asylbørnsudspil nærer valgrygter

(Opdateret tirsdag Kl. 22.39)

Regeringen har med sit udspil på asylbørn-området i dag, hvor 60 familier med børn nu ikke længere behøver at bo i Sandholm-lejren unægteligt bidraget til den massive strøm af valgrygter, der lige nu går på Christiansborg.

Asylbørn-sagen har længe været en utrolig dårlig sag for regeringen, som også ganske mange borgerlige vælgere har rynket på næsen af. Så måske er det på grund af et kommende folketingsvalg, at den nu skal lukkes ned. Regeringens udspil er i hvert fald i dag blevet udlagt som “en kynisk manøvre” af både Ny Alliances Naser Khader og ikke mindst Helle Thorning-Schmidt.

I dag kunne man i Ekstra Bladet se beskæftigelsesministeren Claus Hjort mere eller mindre personligt behandle sager for indvandrere uden jobs, som han nu vil have i beskæftigelse. Tænk hvis Beskæftigelsesministeren gjorde det hver uge! Sagen skal ikke dominere en kommende valgkamp, hvor Hjorts eget mandat, hvis Venstre går for meget tilbage, kan være truet.

Lige nu er der for eksempel ubekræftede forlydender om valgudskrivelse allerede i morgen, onsdag. (Tirsdag aften kunne Ritzau aflive rygtet, der gik på, at Jyllands-Posten onsdag ville bringe en historie om at valget blev udskrevet senere samme dag. Men det var altså forkert red.)

Skal regeringen ikke først forhandle finanslov og kvalitetsreform før den udskriver valg? Jo, men på den anden side kan Anders Fogh dække sig ind under, at der er behov for at rense luften for at kunne nå disse vigtige resultater. Målinger har desuden vist at befolkningen ikke er imod et folketingsvalg lige nu, snarere tværtimod. Det er vel også nærmest for meget at forlange, at S og de radikale skal bide til bolle på denne side af valget.

Jeg hæfter mig i øvrigt ved, at Pia Kjærsgaard i dag optrådte forbavsende roligt og imødekommende for regeringens asylforslag, som i sidste ende skal forhandles med DF. Hun er ikke vild med forslaget, men afviser bestemt ikke en forhandling. Pia Kjærsgaard fornemmer muligvis, at der er valg i vente og skal ikke have skylden for at valget bliver udskrivet.

Imod en valgudskrivelse onsdag taler især, at Fogh vil fremstå som lidt for kynisk ved at udskrive valget på baggrund af asylbørn-udspillet. Så måske venter han lige et par dage.

P.S: Her er i øvrigt et andet sjovt eksempel på, at oppositionen har antennerne ude efter alt, der bare lugter af en anledning til valgudskrivelse.

Læs TV2’s Peter Lautrup-Larsens vurdering af valgfeberen og de mange argumenter for og imod et valg nu

Her er en pressemeddelelse fra Statsministeriet i Prins Jørgens Gaard, der præcist viser, hvordan Anders Fogh ser hele situationen. Læserne skal ikke lade sig forvirre af, at det er Thomas Larsens navn, der pryder “kommentaren”. Lisbeth Knudsen har så evig ret. Alle vi andre kommentatorer – store såvel som små – er de rene amatører i sammenligning med Thomas Larsen. I hvert fald med hensyn til at skrive andres tekster af…

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718