Kategorier

Fogh forbliver statsminister

Det sidste ord er sagt. VKO-fløjen imponerede ikke '“ men Naser Khader er efterhånden blevet banket så meget på plads af Asger Aamund m.fl., at han har indstillet julelegene om dronningerunder. Sådan ser det i hvert fald ud efter det 'det sidste ord' på TV2 mandag aften.
Oppositionen sluttede ellers klart bedst denne aften. Helle Thorning-Schmidt påpegede kraftfuldt og utroligt overbevisende, at SR-SF står stærkt og samlet mens VKOY '“ hvad det er indlysende for enhver '“ forekommer totalt splittede. Margrethe Vestager sluttede også stærkt selvom retorikken var noget populistiske til tider: 'Blokpolitik fører til krig'. Please give me a break! Det lød så skingert som kom det fra den humorforladte Line Barfoed, som Enhedslisten mandag aften havde byttet ud med en langt stærkere Johanne Schmidt-Nielsen.
Selvom kæden hoppede af for Vestager ved én enkelt leljliged, så ligner Vestager/Thorning efter i aften et meget stærkt nærmest frygtindgydende makkerpar i dansk politik.
I morgen stemmer danskerne, og det bliver Fogh som sætter sig i statsministerstolen. Til gengæld bliver der rigtigt meget spændende udfordringer for de politiske journalister i den kommende tid, nu hvor regeringen formodentlig skal ud og finde skiftende flertal til støtte for deres politik. Farvel til det stabile VKO og goddag til politisk ustabilitet og VKOY.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

4 kommentarer til “Fogh forbliver statsminister”

Tak for en spændende valgdækning. Ikke altid enig, men aldrig kedeligt eller uinteressant.

Nej, VKO har ikke imponeret. Fogh har i lange perioder virket nærmest uinteresseret, og er først vågnet op til sidst. Om det er nok ser vi i morgen…

Helle T. og Margrethe V. virker til at være et stærkt makkerpar, i det mindste retorisk, men vælgerne virker ikke specielt tiltrukkede. En af mine kvindelige kolleger, som før har stemt socialdemokratisk og er ret velfærdsorienteret, bortdømte ret hurtigt HTS. Hun virker indstuderet, mente hun. Noget lignende har jeg hørt fra en del andre, men ingen tvivl om at tiden vil arbejde for dem, når folk bliver mere fortrolige med dem.

Derfor er VK pisket til at forny sig, dels mandskabsmæssigt og dels politisk. Man mærker tydeligt at regeringen har siddet længe i kontorerne, og er blevet meget proces- og systemorienteret. Fogh havde stor fokus på den problematik tilbage i 2001, men når man sidder med planer, strategier, reformer, politikker osv, så smitter det tydeligvis. Jeg er meget spændt på om og hvordan den proces vil blive grebet an, og naturligvis om der kan holdes sammen på V-K-O-Y eller hvad man nu ender med. Men mon ikke det er tid til Realpolitik, når vi kommer frem til ugens slutning?

Ja, Fogh bliver ved styrepinden, men han har fået en anden navigatør ombord – og det tegner godt for menneskesyn på udlændinge og reele reformer af det danske samfund.
Det bliver en spændende tid hvor VK’s “løb på stedet” og DF’s “vi trækker for og låser døren” skal afløses af en balance-akt hvis målsætning bliver noget mere ambitiøs end de sidste 6 år – og endelig realpolitisk på den måde at den udvikling der er sket i den virkelige verden trækkes ind på Christiansborg – så må det briste eller bære.
Men spændende det bliver det 🙂

Jamen, er der da ingen, der læser Berlingskes Gallup-målinger (og den allerseneste fra TV2s Megafon ?

Begge har et RENT VKO-flertal.

Og det har Gallup faktisk vist de sidste tre dage.

Har jeg ikke længe fortalt jer, at man ikke kan bortse fra muligheden af et rent VKO-flertal? Hvem ansætter mig som kommmentator på DdR?

Jarl, du skriver “en langt stærkere Johanne Schmidt-Nielsen”

Mener du ikke “en langt smukkere Johanne Schmidt-Nielsen” ??

De der selvfede gymnasiepiger siger altså ikke mig ret meget. Det er jo ren form.

Lukket for kommentarer.