Kategorier

Bondams borgmesterstol i fare

Blogklumme bragt i Nyhedavisen den 5. december 2007.

Københavns teknik- og miljøborgmester Klaus Bondams tid kan meget vel rinde ud efter næste kommunalvalg i 2009. Det netop afholdte folketingsvalg var en katastrofe for de radikale i København, hvor partiet mistede halvdelen af deres vælgere og to ud af tre tidligere valgte mandater.
Vælgerne skiftede især de radikale ud med SF, og hvis tendensen igen viser sig ved kommunalvalget, så kan de radikale ikke længere være sikre på igen at blive et borgmesterparti. Sandsynligheden er stor for, at de må afgive deres borgmesterpost til SF, der så får to.
Er Bondam så populær i byen, så det opvejer tendensen? Det er nok tvivlsomt, for borgmesterens hidtidige indsats har mildt sagt været omdiskuteret, selv blandt partifæller.
For et par måneder siden luftede græsrødder en idé om, at lade Marianne Jelved slutte sin politiske karriere som partiets spidskandidat i København. Måske kunne veteranen sikre partiet et tilstrækkeligt godt valg til, at de beholder borgmesterposten.
Ved folketingsvalget håbede Bondam på at partiets gruppeformand på Københavns Rådhus Manu Sareen fortsatte karrieren på Christiansborg. Men det kiksede, og dermed slap Bondam ikke af med en anden mulig rival som spidskandidat.
Den internt i partiet populære Sareen droppede forleden sit deltidsjob som integrationskonsulent, og får nu mere tid til at forfølge de politiske ambitioner.
Skulle Sareen udfordre Bondam, så har borgmesteren intet at lade andre høre. For Bondam kom nemlig selv til magten ved at vælte partiets siddende borgmester.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718