Kategorier

V-pressechef bliver spindoktor for Løkke

Venstres pressechef Søs Marie Seerup bliver ny pressechef for Finansminister Lars Løkke Rasmussen, erfarer Jarls Blog.

Det er anden gang at en V-pressechef efter et valg går til finansministeriet. Sidst det skete var da Mikkel Faurholdt efter valget i 2005 blev spindoktor for finansminister Thor Pedersen.

Hvem der skal overtage den ret centrale, vigtige og ganske udfordrende stilling som Venstres pressechef vides ikke. Lønnen kan næppe konkurrere med erhvervslivets eller ministeriernes, til gengæld får man et opbygget et meget stort journalistisk netværk på no time. Det er en drømmestilling for enhver politisk interesseret kommunikatør og langt langt mere interessant og udfordrende end at være spinfidus i et af de mindre ministerier. Hvis man har som ambition her i livet, at blive udlært som “rigtig spindoktor”, så er dette stillingen, man skal søge. Folk som Henrik Qvortrup og Michael Kristiansen har foruden de to nævnte haft stillingen.

For Søs Marie Serup er det formentlig centralt at det netop bliver hos Løkke at karrieren fortsætter. Lars Løkke kan ende i statsministeriet indenfor en kort årrække. Får de to et godt og frugtbart samarbejde, så kan det til sin tid meget vel fortsætte ovre i Prins Jørgens Gaard. Ingen har nemlig fantasi til at forestille sig at Michael Ulveman overlever, hvis Løkke om 2-3 år tager over. De to er nemlig ikke ligefrem perlevenner. Omvendt er det heller ikke sikkert, at Ulveman selv har lyst til at fortsætte så lang tid. Michael Kristiansen holdt fx. fem og et halvt år, så var han med sine egne ord “slidt op”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

5 kommentarer til “V-pressechef bliver spindoktor for Løkke”

Er der nogen som ved, hvordan disse presserådgivere er lønnet, -hvem betaler og hvor meget får de i løn?

Interessant. Søs har gjort det godt, og er ganske vellidt – så vidt jeg ved. Held og lykke i det nye job til hende.

Men… hvem skal så være Venstres nye pressechef?

Der har været meget udskiftning i Venstres Pressetjeneste på det seneste, hvorfor der ikke er mange konsulenter med lang erfaring.

Udover Søs Marie Serup var pressetjenesten repræsenteret ved Charlotte Svennevig under statsministerens bustur i valgkampen. Hun er vist også en af konsulenterne med højst anciennitet derinde, hvorfor hun måske var et bud?

Alternativt skal de hente én udefra, og det ved jeg ikke om de vil.

Så er det offentligjort på Kforum, at Søren Lauridsen, der hidtil har fungeret som souschef er ny konstitueret pressechef.

Lukket for kommentarer.