Kategorier

NA-spindoktor siger op

Ny Alliances spindoktor Ulla Østergaard a.k.a. “Spindulla” a.k.a. 'Mutter Skrap' har sagt op som spindoktor, skriver Ekstra Bladet.

Avisen har de sidste dage rapporteret om at Naser Khaders overfrakke under valgkampen Ulla Østergaard og navnlig hendes kontante facon har været en torn i øjet på Gitte Seeberg, men hun har også været på kant med kampagnechefen Rasmus Jønsson. Forholdet mellem Østergaard og Jønsson beskriver Ekstra Bladet som 'ekstremt dårligt'. Østergaard satte sig som en sluse i kontakten mellem partiapparatet og partilederen, og det var ikke populært internt i partiet, for hun var nemlig meget karrig med adgangen til Khader.

Siden valget har Østergaard i øvrigt været sygemeldt. Der har ellers været nok at lave, for der har været nærmest konstant behov for diverse brandslukningsaktioner – tænk blot på Jørgen Poulsen. Måske er det udsigten til at slide sig op i et foretagende, hvis fremtid hun ikke længere tror på, der er baggrunden for Østergaards exit. Det kan man næsten ikke fortænke hende i.

Østergaard har ikke et nyt job på hånden.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

11 kommentarer til “NA-spindoktor siger op”

Projektet smuldrer… Khader har mistet glansen, de har fået et løstgående missil med ombord i form af Jørgen Poulsen, og de kvalificerede medarbejdere siver. Det mangler bare, at Aamund får nok og smutter tilbage i det private erhvervsliv.

Det er egentlig synd, for deres klare krav om en flad skat er sød musik i mine ører. Men man må jo konstatere, at de ligger, som de har redt.

Jeg tror, hun er blevet fyret – uden at jeg dog har nogen som helst insiderviden på det område. Faktisk håber jeg, hun er blevet fyret.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det var Spindulla, satte Naser i centrum, hver gang noget skulle siges i stedet for at sprede presset på det nye parti på alle de tre stiftere, hvilket havde været klogeligt, f.eks. da Q-balls pinlige angreb var en realitet, da skattesagen kørte eller da Kolind kvajede sig.

I øvrigt, Jarl – i stedet for bare at skamrose Q, hvorfor ikke skrive lidt om, hvordan hans venner og kone alle forlader ham i disse dage, fordi han brænder sine broer og sætter sin ærekærhed og jobbet forrest?

M

Jarl:
Overhør venligst Morten Bays bitre tilskyndelse til at skrive om Qvortrups privatliv.

De faglige roser Qvortrup har fået her på siden er ganske på sin plads. Manden er åbenlyst den bedste blandt sin type. Mens en politisk blog således kan vurdere mandens bidrag til den offentlige debat, så må mandens privatliv være et anliggende for fuldemandssamtaler i det Kbh’ske bodegaliv.

Bay og andre NA’ere:
Den interne debat om, at Naser burde have fyldt mindre i valgkampen er den største gang hykleri i mands minde. NA har altid og hele tiden udelukkende været Khaders projekt. Det er Khader-toget, NA-kandidaterne har valgt at springe på, og nu hvor det tilsyneladene ikke kørte så godt som ventet så må man jo ud og finde undskyldninger. At Seeberg og Samuelsen skulle kunne bære et parti er der ikke noget i deres tidligere Christiansborg-tid hos K og RV der tyder på. En ny indpakning til dem, gør altså ikke partiledere ud af særdeles jævne, men hæderlige, politikere.

Selvransagelsen bør nærmere vendes mod hvorfor så mange valgte Khader-toget. De fleste på Christiansborg har set manden som en overoppustet ballon i flere år: doven og fuldstændig uden politisk substans. Medgivet, manden har etos, men patos og logos er der ikke meget af. Og det burde i sgu selv have set inden i sprang på toget.

Så kære NA’ere: spar os for flere “Bjarke Larsen-mails”

Kunne det ikke tænkes, at Ulla Østergaard foretrækker fast løn? Med strømmen af udmeldelser fra NA og ringe udsigt til større bidrag fra erhvervsliv/banker, der alligevel ikke får et gennemslagskraftigt talerør på Borgen, kan NA’s pengekasse næppe ret længe endnu brødføde en dyr pressemedarbejder og øvrige medarbejdere. Det vil næppe heller vælte ind med kontingenter i det nye år, når medlemskaberne skal fornyes.

Iøvrigt: thumbs up til agger #4.

@Agger:

Det vil jo ikke være første gang, Jarlen skriver om nogens privatliv – f.eks. Khaders… men lad nu det ligge.

Jeg har meget svært ved at tage dit indlæg seriøst, alene fordi du tilsyneladende ikke har fulgt med i dansk politik siden 7. maj. Hvis du i fuld alvor kan sige, at et parti, hvis økonomiske politik udelukkende er baseret på Anders Samuelsens idéer, er Khaders projekt alene, så har jeg kun hovedrysten til overs for dine observationsevner.

Du tilhører sikkert gruppen af uinformerede mennesker, der påstår vi ikke havde en politik før valgkampen, når hele sommeren gik med, at et stort netværk af politisk kompetente og erfarne mennesker udviklede et politisk grundlag, det har taget andre partier årtier at bygge op.

tsk.

@ L. Rasmussen

Du ved åbenbart lige så lidt om den slags som agger.

Når et parti vælges ind i folketinget, normeres der et antal medarbejdere pr. mandat, der skam får al den lønsikkerhed, de skal bruge…så længe mandattallet holder. Og det gør det jo som regel, med mindre folk bryder ud af partierne. Det er næppe noget, vi vil se i NA lige nu. Med mindre Jørgen Poulsen bliver smidt ud…

@Morten Bay

Med små 100000 stemmer, der hver giver små 25 kr i partistøtte har NA 2,5 mill. at gøre godt med fra den kilde. Hvor mange Ulla Østergaard’er får man for den pris, når MF’ernes sekretærer, pressesekretær, partiorganisationens medarbejdere m.fl. er betalt, hvis ikke man har solide indtægter fra andre kilder, herunder medlemskontingenter?

Bay:

Kære Morten

Din selvironiske distance i dine små “Ny ambulance- Ny revanche” klæder dig bedre end dit svar til mig.

Selvfølgelig har Anders Samuelsen formuleret de væsentligste dele af den økonomiske politik – hvem Søren skulle ellers have gjort det?

Min påstand er dog stadig, at hele balladen hele tiden har hvilet 99 procent på Khaders enorme politiske rygvind tilbage fra Muhammedkrisen. Khaders etos som jeg formulerede det før. Stort set udelukkende bygget op af MSM, som også Jarl illustrerer i sine mange henvisninger til Kennedy-sammenligningen.

Den logiske følge af det er, at Anders Samuelsen lige så lidt kunne have startet sit eget parti som Pia Gallop kunne have gjort det – hendes økonomiske tyngde til trods. Det er da ikke tilfældigt, at Samuelsen havnede i Brux. frem for i den Radikale ledelse. Hans type er der nok af i dansk politik, og også han er udelukkende kommet frem på det føromtalte Khader-tog.

MVH
Stefan

Morten Bay… Morten Bay… Er det ikke ham, der på sin blog erklærer sig enig med Blauenfeldt fra DR i, at det var fint nok, at USA fik en på frakken 11/9…?

Jo, sørme!

Ambulancefører Bay: “Hvis du i fuld alvor kan sige, at et parti, hvis økonomiske politik udelukkende er baseret på Anders Samuelsens idéer, er Khaders projekt alene, så har jeg kun hovedrysten til overs for dine observationsevner.”

Jeg har en tilståelse; jeg var én af de mange, der i maj lod sig besnære af Khaders projekt…..og det er og bliver et projekt bygget op ene og alene omkring Khader. Jeg meldte mig iøvrigt ud igen længe inden det netop afholdte valg blev udskrevet.

I min optik blev NA oprindeligt båret af Samuelsens liberale skattepolitik, Khaders claim to fame som arg modstander af Imamernes tosserier under Muhammedtegningsagen og som tredje hjul, et udbredt ønske om et parti, der gjorde tingene på nye og for kreativiteten fremmende måder.

Allerede i juni var de fokusområder afløst af generel modstand mod at DF overhovedet sidder med ved bordet, ønsker om opblødning på flygtninge/indvandring/asyl områderne. Yderemere havde man bestemt sig for en traditionel organisationsopbygning fuldstændig identisk med de andre partier – og den meget omtalte politikudviklingsproces henover sommeren var en farce, hvor man indviterede alle til at bidrage men i virkeligheden handlede det hele af indenfor en ekstremt snæver kreds. Resultatet blev – selvfølgelig, fristes man til at sige – en tro kopi af Det Radigale Venstre, organisatorisk såvel som politisk…….ja, selv den selvfede moraliserende ‘vi er de ordentlige mennesker’ attitude, som Jørgen Poulsen spiller til perfektion kopierede man. Allerede da var jeg forlængst ude af døren igen.

Der er ikke – og bliver aldrig plads til – to Radigale partier i dansk politik. Der burde efter min mening ikke engang være plads til ét.

NA er de spildte mulighders parti. Man havde ‘a clean sheet’ og enorm folkelig opbakning…..men man (Khader et al) ville hellere lege ‘radigale classic’.

Dumt Bøv, meeget dumt!

Lukket for kommentarer.