Kategorier

Flere københavnske borgmestre står til udskiftning

Enhedslistens socialborgmester i København Mikkel Warming er gerådet udi politisk stormvejr på grund af sagen om plejeforholdene på bostedet “Tokanten”, men han sidder efter min vurdering indtil videre sikkert i sadlen.
Til gengæld er flere af de øvrige københavnske borgmestre i overhængende fare for at ryge af pinden i løbet af de næste år. Kommunalvalgkampen begynder så småt allerede til næste år, og i egenskab af Bryggebladets politiske kommentator kigger jeg i en analyse frem mod 2008. Læs analyse.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

6 kommentarer til “Flere københavnske borgmestre står til udskiftning”

Altid godt med dine berretninger i/fra Bryggebladet.

“Ritt satser formentlig på, at københavnerne tilgiver hende, at hun er uden chance for at nå målet i løbet af fem år.” Ja, det kan tilgives, også af mig. Modstanden har været stor.

Men i mine øjne kan det ikke tilgives at hun i sommer meldte ud, at der er ikke var tale valgløfte. Gu’ var der så! Det virker på mig så utroværdigt, at det afskriver mig fra at stemme på hende(s parti). Mon ikke mange andre vælgere har sådan, Jarl? Ok at hun ikke nåede et valgløfte, men at benægte at hun afgav løftet er sgu’ for utroværdigt!

1. Jeg er ikke uenig, men synes du vælgerne vader i alternativer til Ritt som Overborgmester? Og så skal der immervæk ske et jordskred af dimensioner før de borgerlige stiller med Overborgmesterposten.

Næh, jeg er enig i din vurdering om at hun sidder sikkert. Jeg forventede/håbede blot, at vælgerne ikke havde glemt, at hun afgav et løfte. Måske vil hun ikke blive straffet for det på stemmetallene, men så via kritik fra den offentlige debat.

Selvom jeg finder den nævnte handling utroværdig, så er jeg samtidig sikker på, at hun er den bedste overborgmester byen kan få (ud fra det nuværende felt). Men det bliver ikke med min stemme på hendes person.

Jeg holder med Jarl når det lige nu skorter med alternativerne, men helt ærligt så var jeg også ganske skeptisk over det socialdemokratiske udvalg da Kramer forsvandt. Så jeg vil mene at situationen kan nå at vende et par gange inden næste valg. Hvis Bondam bliver skubbet af pinden indefra og en Jens Rohde e.lign. kommer i spidsen for de borgerlige, kan der måske komme mere swung over tingene.
Jeg ved godt at borgerlige emner kommer et stykke ned på listen over emner der interesseret Københavnerne, men på et eller andet tidspunkt må selv de offentligt forsørgede københavnere opdage at Bondam/Ritt duoen er ved at køre København tilbage til de fuldstændigt udviklingsfjendtlige dage, fra før Kramer indførte en smule pragmatisme i bystyret.
Fx vil byggeriet ligge underdrejet, så længe udsættelse af lokalplaner bruges som pression til at levere billige boliger (+ alle mulige andre off. investeringer), ligesom byudvikling i større skala stort set umuliggøres at de krav til manglende parkering, som pt. kommer fra Rådhuset.
Farcen med Skuespilshuset (som Ritt klogt nok holder sig på afstand af) burde også vække til folkestorm, og ville nok have gjort det i alle andre byer end København…
Nøj, hvor er det altså en frustrerende by at være borger i…

/Nicolai

Hvis nu SF får et kanonvalg og de borgerlige lokker med overborgmesterposten. Hvad gør SF så, Jarl ?. BO Amus er da formetlig nemmere at arbejde sammen med end Ritt. Og sådan at lave kaos i venstrefløjens samarbejde kan jo være en fremtids-investering.

Har Vejle-modelen en chance i København, hvad er din vurdering.

Lukket for kommentarer.