Kategorier

1. marts bliver eksamensdato for ungdomshus-demonstranter

Den første marts er det årsdagen for rydningen af Jagtvej 69. For de radikale på Københavns Rådhus bliver dagen en eksamensdag for ungdomshusbevægelsen/de autonome, for ender demonstrationerne i vold og hærværk bliver det sværere at finde en løsning med et nyt ungdomshus, som et flertal på rådhuset for tiden arbejder på. Omvendt vurderer venstrefløjen, at Ritt Bjerregaard er presset til at finde en løsning inden årsdagen. Læs analysen, som jeg har skrevet for Bryggebladet her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

5 kommentarer til “1. marts bliver eksamensdato for ungdomshus-demonstranter”

Kære Jarl

Glimerende skrevet. Jeg må dog påpege det ukorrekte i, at der til remisen på Bavnehøj ikke er nogen naboer, der tager “skade”.

50-100 meter er der til den nærmeste daginstitution, der højst sandsynligt vil blive mærket af klientellet, grafittien og hvad “den kreative” klasse ellers kunne finde på. Endnu små hundrede meter væk, ligger bydelens største andel af ældreboliger, der ganske vist ikke er så gode (?) til at gøre modstand mod de nye naboer, men som bestemt også vil blive mærket.

Den øvrige del af Enghavevej vil øjensynligt også blive berørt. Ligesom vi er blevet det de sidste små 50 torsdage, hvor de “fredelige” torsdag demonstrationer er fundet sted. Aktivisterne slæber et spor af graffiti og smadrede bilruder efter sig, når de marchere igennem. Det er et væmmeligt skue, der møder en, når cykelturen skal tages op af gaden fredag morgen.

Det er påfaldende, at Ritt først nægtede at føje sig, for derefter at lade borgerne forstå, at “nu” hvor de unge har bevist, at de kan indordne sig under gældende lovgivning, må de få et hus. DET HAR DE ENDNU IKKE BEVIST, at de kan. Tværtimod.

Jeg forstår så udemærket beboerne ved Frederiksundsvej skole. Men de “manglende” protester ved Bavnehøj er IKKE et udtryk for, at der ikke er modstand. Børnene i daginstitution og de ældre er bare ikke så velbemidlede.

Hej Jarl

“Spørgsmålene er mange, og svarene er få. Aftale eller ej '“ under alle omstændigheder skal ungdomshus-bevægelsen den 1. marts til eksamen hos politikerne2.

Indsendt af Jarl Cordua kl. 10:26

0 kommentarer:

Denne Din seneste “Byggebladsblog”,

er jo det rene mikrofon-holderi,

blottet for din sædvanlige analytiske sans, den, som får nogle af os, til at tage turen forbi din blog.

2. Ja du har ret i, at mine egne holdninger er skubbet i baggrunden i denne blog og mere handler om analyse af det politiske spil. Det er den opgave at jeg er blevet stillet! Det er også derfor, at bloggen er publiceret på en anden blog – Københavnsk Politik 😉

Hvis man som liberal er hyret til at skrive på en rød avis, kan jeg godt forstå, at man holder de personlige holdninger lidt i baggrunden.

I Bryggebladet er det typisk redaktionsmedlemmerne fra EL, SF og R, der udtrykker sig personligt om Ungdomshuset – og det sker gerne med den varmeste støtte.

Bryggebladet vil naturligvis benægte enhver socialistisk bias – lige som Politiken og DR. Men da de lokale ikke er tvangsindlagt til at betale for Bryggebladet, så kan man egentlig ikke tillade sig at beklage sig. Og ser man bort fra Bryggebladets røde vinkler, så er det faktisk en fremragende lokalavis!

4. Godt at du kan lide avisen 🙂

Men altså. Tro mig, nu er det altås ikke bitter nød, at jeg har ladet mig hyre til at skrive på Bryggebladet. Jeg skriver hvad jeg vil. En analyse indeholder altså ikke politiske trosbekendelser..

Lukket for kommentarer.